Jump to content



Αυτοματισμοί ελληνικής προέλευσης!


cherryman

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν κανείς από σας έχει παρατηρήσει τους αυτοματισμούς που μας περιβάλλουν εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή μας και ειδικά στους δρόμους μας. Μάλλον οφείλεται στα αυτοματοποιημένα μοντέλα αυτοκινήτων που εισάγονται στη χώρα μας και μόνο στη χώρα μας. Μας προσέχουν οι βιομηχανίες.

Παραδείγματα:

1. Τα αμάξια μας έχουν ειδικά φωτοκύτταρα που συνεργάζονται άψογα με τα φανάρια, ώστε όταν το φανάρι ανάψει πράσινο, τότε το αυτοκίνητο κορνάρει μόνο του για να μην υπάρχει καθυστέρηση. Έχουν διαπιστωθεί και δυσλειτουργίες στα συστήματα αυτά μερικές φορές, αφού το αυτοκίνητο κορνάρει πριν ακόμα το φανάρι γίνει πράσινο.

2. Τα αυτοκίνητά μας είναι επίσης εξοπλισμένα με ειδικό σύστημα στα φλας ώστε όταν ανάβουμε φλας προς μια κατεύθυνση, το αμάξι κινείται αμέσως και χωρίς καθυστέρηση προς αυτή τη κατεύθυνση. Δεν υπάρχει λόγος να χρονοτριβεί μιας και τα αυτοκίνητα που ακολουθούν είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα που επιβραδύνει το αυτοκίνητο όταν το προπορευόμενο ανάψει φλας, ώστε να μην υπάρξει ατύχημα.

3. Το καλύτερο σύστημα όμως είναι στο alarm. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί αμέσως με την ενεργοποίηση του alarm. Όπου και αν βρίσκεται το αμάξι, ακινητοποιείται αμέσως. Είτε είναι μες τη μέση του δρόμου είτε όχι.

Η έρευνά μου συνεχίζεται ώστε να ανακαλύψω κι άλλα αυτόματα συστήματα που είναι εγκατεστημένα στα αυτοκίνητά μας.

Μπορείτε και εσείς επίσης να προσθέσετε δικές σας εμπειρίες.

Link to comment
Share on other sites

4. Τα μηχανάκια δεν χρειάζεται να ελλατώνουν ταχύτητα όταν παιρνάνε ανάμεσα σε κολλημένα στην κίνηση αυτοκίνητα. Το σύστημα αυτόματου ξυλώματους καθρέφτη είναι εδώ για να μας προστατέψει.

5. Επίσης και οι πεζοί έχουν αυτοματοποιήσεις. Έχουν προγραμματιστεί κατάληλλα ώστε όταν βλέπουν το κόκκινο ανθρωπάκι στα φανάρια να τρέχουν σαν δαιμονισμένοι να περάσουν απέναντι.

Link to comment
Share on other sites

6. Στον αυτοκινητόδρομο το αυτόματο σύστημα εύρεσης ελεύθερης λωρίδας επιτρέπει την συνεχή εναλλαγή,σε στυλ ζιγκ ζαγκ, λωρίδας χωρίς το αυτοκίνητο να ελλατώνει ταχύτητα. Με αυτό τον τρόπο το προσπέρασμα γίνεται εφικτό είτε από αριστερά, είτε απο δεξιά ακόμα και από την Λ.Ε.Α. ( λωρίδα εκτάκτου ανάγκης) αφού με τα καινούργια αυτοματοποιημένα συστήματα η ύπαρξη της κρίνεται μη αναγκαία!!!

Link to comment
Share on other sites

7. Το πλέον εξελιγμένο σύστημα αυτοματισμού βρίσκεται στο γκάζι το οποίο συνεργάζεται άψογα με τα φανάρια. Όταν το φανάρι γυρίσει στο πορτοκαλί χρώμα, τότε το αυτοκίνητο αναπτύσει ιλιγγιώδη ταχύτητα ώστε να το περάσει επιτυχώς και χωρίς περαιτέρω για τον οδηγό καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω για τα υπολοιπα αυτοκινητα παντως εχω παρατηρησει οτι το αυτοκινητο του Sisman εχει εναν αυτοματισμο ο οποιος με το που αντιληφθει στροφη ανω των 150 μοιρων μπροστα στον δρομο παταει τερμα το γκαζι. Μαλλον ειναι αυτοματισμος για να ελεγχει την προσφυση των ελαστικων και φυσικα κατα ποσο θελουν αλλαγμα ή οχι.

Link to comment
Share on other sites

8. IFK (ntergrated fly killer). συστημα με αγαθους σκοπους (την εκδιωξη-εξαφανιση μυγων και λοιπων ενοχλητικων εντομων κατα το μποτιλιαρισμα με το ρυθμικο ανοικλεισιμο των θυρων του οχηματος), ορισμενες πληροφοριες, συμφωνα με τις οποιες υπαρχει Bug στο λογισμικο του συστηματος, που προκαλει conflict με το σύστημα αυτόματου ξυλώματους καθρέφτη, προκαλωντας τον τραυματισμο του επιδοξου δραστη, ελεγχονται ως αναληθης.

Link to comment
Share on other sites

Να αναφερθει επισης οτι μαζι με το συστημα επιταχυνσης του οχηματος οταν αντιληφθει πορτοκαλι φαναρι υπαρχει αντιστοιχο συστημα προεκτασεις πλαστικου χεριου απο τα αντιθετης κατευθυνσης οχηματα το οποιο για καποιον λογο με το μεσαιο δαχτυλο του χεριου δειχνει τον ουρανο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.