Jump to content

κάτι που κάνει τα πάντα να κρεμάνε εκτός απ' τα Windows!!!


serpico75
 Share

Recommended Posts

Καλημέρα.

Δεν ξέρω αν έχει συμβεί και σε άλλους αλλά ανεβάζω το thread μήπως, εάν βέβαια είναι συχνό το φαινόμενο, βγάλουμε κάποια άκρη.

Μου συνέβη προσωπικά σε PC με XP και πριν λίγες ημέρες συνέβη και σε φίλο μου σε laptop με Vista.

Αυτό που συνέβη είναι αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Μπαίνεις κανονικά Windows αλλά τα περισσότερα προγράμματα δεν τρέχουν.

Εμένα μου συνέβη (ευτυχώς) σε ένα pc που έχω για πειράματα και είχα κάνει το εξής:Είχα κατεβάσει το OpenOffice και το είχα εγκαταστήσει για να δω κάτι που ήθελα. Απ' τη στιγμή που το απεγκατέστησα με το "Your uninstaller 2008!", κρέμασαν τα περισσότερα προγράμματα.

Εγώ έκανα αυτό το συγκεκριμένο και κρέμασαν όλα. Ευτυχώς έγινε σε ένα pc-άκι που έχω για πειράματα. Ο φίλος μου δε θυμάται να έκανε κάτι συγκεκριμένο στο laptop με τα Vista.

Μου μυρίζει ιός...

Το έχει συναντήσει κανείς άλλος το πρόβλημα;

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

μπορείς να περιγράψεις λίγο τι ακριβώς εννοείς με το "κρέμασαν τα περισσότερα προγράμματα" ; χιλιάδες πράγματα μπορεί να σκεφτεί ο καθένας ;)

επίσης ο φίλος ο φίλος σου χρησιμοποίησε και αυτός το Your Uninstaller ;

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, όχι. Ο φίλος μου δεν έχει εγκατεστημένο καν το Your Uninstaller αλλά ούτε και δοκίμασε να απεγκαταστήσει κάτι με κάποια άλλη μέθοδο (π.χ. Add or Remove Programs ή για παράδειγμα "Uninstall Nero" απ' το Nero group στο Start/Programs).

Τώρα, όσο για το "κρέμασαν τα περισσότερα προγράμματα":είχα μερικές συντομεύσεις προγραμμάτων στο desktop και οι συντομεύσεις αυτές είχαν και αντίστοιχα εικονίδια. Όταν απεγκαθιστάς ένα πρόγραμμα και μία συντόμευση δεν διαγράφεται, η συντόμευση αυτή χάνει το εικονίδιό της και παίρνει αυτό το γενικό εικονίδιο που είναι ένα απλό παραλληλόγραμμο. Κάπως σαν να κάνεις συντόμευση σε ένα batch file του DOS.

Και έχει και συνέχεια... Εγώ βέβαια δεν είχα κάνει καμία απεγκατάσταση. Πηγαίνοντας να εκτελέσω αυτή τη συντόμευση με το γενικό εικονίδιο, έπαιρνα το μήνυμα ότι το πρόγραμμα στο οποίο οδηγεί η συντόμευση δεν υπάρχει και ένα φακό να κινείται δεξιά-αριστερά και να με ρωτάει για browse ή delete της συντόμευσης.

Αλλά το ίδιο γινόταν και με προγράμματα που φαινομενικά δεν είχαν πάθει τίποτα. Τί εννοώ; Πήγαινα π.χ. Start/Programs/Nero/Nero burning rom (εδώ υπήρχε κανονικό εικονίδιο), και όταν έκανα click στο "Nero burning rom", εδώ είχα πάλι το ίδιο αποτέλεσμα: το πρόγραμμα στο οποίο οδηγεί η συντόμευση δεν υπάρχει και ένα φακό να κινείται δεξιά-αριστερά και να με ρωτάει για browse ή delete της συντόμευσης.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς το your unistaller λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, έσβησε και αρχεία συστήματος μαζί με το openoffice.

Συμφωνώ με αυτό. Αρχικά το σκέφτηκα και εγώ. Ότι δεν έπρεπε να απεγκαταστήσω το openoffice μέσω your uninstaller αλλά να ξανατρέξω το setup και να κάνω από κει remove.

Αλλά αυτή τη σκέψη την κατέρριψε ο φίλος μου που δεν έκανε καμία κίνηση remove και δεν έχει καν your uninstaller εγκατεστημένο.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μην σχετίζεται το δικό σου πρόβλημα με του φίλου σου. Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και αφού ξαναάνοιξες το pc σου? Μπορεί να τρέχει κάποια εφαρμογή(όχι ιός) από πίσω που στην συγκεκριμένη περίπτωση να κόλλησε τα windows.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα εξακολουθούσε να υπάρχει μετά από επανεκκινήσεις του υπολογιστή μου. Εγώ έχω ήδη πάρει backup ό,τι χρειαζόμουν απ' το pc και έχω κάνει επανεγκατάσταση.

Όντως, το πρόβλημα του φίλου μου μπορεί να μην έχει να κάνει με το δικό μου. Απλά, είπα να ανεβάσω το thread μήπως καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα ότι είναι πιό συχνό φαινόμενο και βρούμε ότι πρόκειται για κάποιο ιό ή κάποιο άλλο κοινό σφάλμα σε μία εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Το antivirus (AVG) που έχει εγκατεστημένο δεν τρέχει. Οπότε, δεν ξέρουμε αν είναι καθαρό το συστημα. Απ' ό,τι καταλαβαίνω έχει χτυπήσει ο windows explorer και δεν τρέχουν οι εφαρμογές, κατ' επέκταση δε μπορεί να εκτελεστεί και το antivirus.

Πώς το κατάλαβα ότι χτύπησε ο windows explorer;

Πατάω "Win + r" και τρέχω msconfig και δεν τρέχει. Παίρνω μήνυμα λάθους.

Το πιό πιθανό, και οι υπόλοιπες εφαρμογές να μην τρέχουν λόγω προβλήματος windows explorer.

Θα δοκιμάσω σε safe mode να δω αν μπορεί να γίνει scan για ιούς.

Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά συμβαίνουν στο laptop του φίλου μου που μου το έχει δώσει να του ξαναεγκαταστήσω τα Vista.

Το δικό μου (desktop με XP) το έχω ήδη κάνει format.

Link to comment
Share on other sites

Απο ότι μου ακούγεται είναι κλασσική περίπτωση βλάβης των Windows κατά την οποία δεν αναγνωρίζουν οτιδήποτε με .exe επέκταση. Το είδα σαν αποτέλεσμα ιού την τελευταία βδομάδα σε 2-3 PC. Υπάρχει ένα πολύ απλό fix ή αλλιώς και το φορμάτ βοηθάει...:dirol:

Link to comment
Share on other sites

Απο ότι μου ακούγεται είναι κλασσική περίπτωση βλάβης των Windows κατά την οποία δεν αναγνωρίζουν οτιδήποτε με .exe επέκταση. Το είδα σαν αποτέλεσμα ιού την τελευταία βδομάδα σε 2-3 PC. Υπάρχει ένα πολύ απλό fix ή αλλιώς και το φορμάτ βοηθάει...:dirol:

Για να αποφύγω το δεύτερο format, το πιό απλό fix?

Link to comment
Share on other sites

Απο ότι μου ακούγεται είναι κλασσική περίπτωση βλάβης των Windows κατά την οποία δεν αναγνωρίζουν οτιδήποτε με .exe επέκταση. Το είδα σαν αποτέλεσμα ιού την τελευταία βδομάδα σε 2-3 PC. Υπάρχει ένα πολύ απλό fix ή αλλιώς και το φορμάτ βοηθάει...:dirol:

Νομίζω ότι βρήκα το fix και ιδού...

Υπάρχει ένας ιός που όντως πάει και πειράζει το registry ώστε να μη λειτουργούν τα .exe αρχεία. Ας υπάρχουν. Δε σβήνεται ούτε ένα αρχείο από την εγκατάσταση της κάθε εφαρμογής. Απλά δε δουλεύει το .exe της.

Υπάρχει για κάθε έκδοση Win ένα πολύ μικρό .reg αρχειάκι (κάτι kB) που πηγαίνει και διορθώνει στο μητρώο τη δήλωση των .exe και όλα ok.

- exefix_vista.reg

- exefix_xp.reg

και πάει λέγοντας.

Εγώ, κατέβασα από εδώ για Vista και το εκτέλεσα στο laptop του φίλου μου και όλες οι εφαρμογές τρέχουν και πάλι ρολόι. Γλίτωσα το format. Θα μπορούσα να το είχα κάνει και για το δικό μου pc, με τα XP, και να γλίτωνα ένα ακόμη format. Aλλά, τί να κάνουμε...

Δείτε και εδώ για περισσότερα (google-ing)...!!!

Το μόνο που είναι παράξενο είναι σχετικά με το antivirus (AVG). Ανοίγει, δε λέω. Απλά, όταν μπαίνει στο AVG, είναι συνεχώς η κλεψύδρα των Vista (ξέρετε, αυτός ο γαλάζιος κύκλος που τρέχει γύρω απ' τον εαυτό του), και γίνεται βέλος (σταματάει, δηλαδή, να τρέχει) εάν τον μετακινήσεις ώστε να γίνει κάπου βέλος. Ενώ, έπρεπε να σταματήσει να τρέχει σαν κύκλος λίγα δευτερόλεπτα αφού ανοίξει το AVG. Δε λέω, φυσικό να έχει χτυπήσει ο ιός το antivirus.

Βέβαια, δεν έχω τελειώσει ακόμη. Oi σωστές κινήσεις (πιστεύω) είναι:

α. Uninstall - Reinstall το AVG με update.

β. AVG scanning

γ. Μέσω google να βρω περισσότερες λεπτομέρειες για τον ιό, και να τον κάνω remove manually, γιατί δε νομίζω το scan να βρει τον συγκεκριμένο ιό. Ίσως να τον βρει αν ακολουθήσω τη σειρά που αναφέρω:uninstall-reinstall-scan και όχι scan-uninstall-reinstall.

Ποιά η άποψή σας;

Έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο που ίσως μου διαφεύγει;

Υ.Γ. Μήπως ήδη γνωρίζει κανείς ποιός είναι ο συγκεκριμένος ιός και το remove process?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

θα σου ελεγα το fix αλλά με πρόλαβες. Ο ιός αυτός συνήθως είναι το Process ave.exe, τώρα το removal process είναι πολύ ασαφές γιατί σχετίζεται με το πόσο σοβαρή μόλυνση έχει επιφέρει. Ψάχνοντας στο google θα βρεις κατευθύνσεις.

Link to comment
Share on other sites

Παίδες, sorry αλλά, τώρα που μου έχει δώσει ο φίλος μου το laptop του και είδα το "program files" του, είδα ότι έχει και κείνος εγκατεστημένο "Your Uninstaller".

Τελικά, λέτε τη ζημιά να την έκανε αυτό και όχι κάποιος ιός;

Πάντως να ξαναναφέρω ότι εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ τουλάχιστον δύο χρόνια το uninstaller και δουλεύει τέλεια.

Και κάτι ακόμα:επανέφερα τα vista στην προηγούμενη κατάσταση (να δουλεύουν τα .exe). Παρ' όλ' αυτά, λέτε να κάνω format?

Edited by serpico75
Link to comment
Share on other sites

και εγώ με τον you uninstaller μάλλον την πάτησα και έκανα restore στα xp sp3,

ακόμη την εντολή που γράφεις ποιό πρίν όταν την δώσω με το "Win + r" παίρνω μήνυμα λάθους,αλλά δεν έχω κάποιο εμφανές πρόβλημα κάπου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...