Jump to content



Seagate vs Maxtor


ligm3nos

Recommended Posts

Εγω πιστευω οτι οποιον και να παρεις το ιδιο ικανοποιημενος θα μεινεις.

Οι δισκοι ειναι σχεδον εφαμιλλοι σε επιδοσεις, αν και νομιζω ο Seagate πρεπει να ειναι ελαχιστα πιο γρηγορος. Ειναι και ελαχιστα πιο αθορυβος.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από RootX [17-01-2004 και 23:22]

Οι δικοί μου 80άρηδες sata γουργουρίζουν κατά το διάβασμα....

Μηπως πεινανε?

Περα απο την πλακα εγω που εχω ακουσει απο κοντα 120αρη, μαλλον δεν εχω ακουσει.......προσπαθησα να τον ακουσω αλλα του κάκου.

Link to comment
Share on other sites

Χεχε, τι να πώ.... σαν γουργουρητό είναι ο ήχος.....

αλλά, 2xraid, δεν είναι και άσχημα.....

Τώρα παίζει η πατέντα του IAA, με το migration 2ου δίσκου για να φτειάξει raid....

είδωμεν....

Link to comment
Share on other sites

Έχω δύο seagate st3120026a, είναι σαφώς πιο αθόρυβοι από τους αντίστοιχους maxtor τους οποίους είχα δοκιμάσει πριν τους seagate. Ενω σε idle κανείς από τους δίσκους δεν ενοχλεί, σε access οι maxtor ήταν πιο θορυβώδεις. Οι seagate απλά παράγουν κάποιες χαμηλές συχνότητες και οι maxtor ακούγονται γενικώς, σαν ταχύτητα οι maxtor ήταν ένα κλικ πιο πάνω ως transfer rate, αλλά τόσο ανεπαίσθητο που προτίμησα seagate.

Περι western digital 120 απλά είδα ενός φίλου όταν βάλαμε ένα ίδιο seagate (120, 8mb) πάνω στο ίδιο μηχάνημα, ούτε από άποψη θορύβου ούτε επιδόσεων αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Οι Maxtor είναι κατά την γνώμη μου ιδιαίτερα θορυβώδεις όταν στρεσάρονται. Μόνο με το Feature tool δουλεύονται, αλλά τότε το Access time ανεβαίνει από 13ms στα 20ms ( τουλάχιστον αυτό μου λέει το HD Tach ).

Για τους seagate δεν ξέρω. Οι Western Digital είναι μεν ποιο αθόρυβοι σαφώς από τους Maxtor, αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό μένουν πραγματικά αθόρυβοι. Έχω την εντύπωση ότι με τον καιρό γίνονται ελαφρώς ποιο θορυβώδεις.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από yanni [18-01-2004 και 07:34]

Οι Western Digital είναι μεν ποιο αθόρυβοι σαφώς από τους Maxtor, αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό μένουν πραγματικά αθόρυβοι. Έχω την εντύπωση ότι με τον καιρό γίνονται ελαφρώς ποιο θορυβώδεις.

Δε μένουν αθόρυβοι, αυτό έχω διαπιστώσει :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.