Jump to content



Waterblock ???????


kallileo

Recommended Posts

Αν και τα 2 μου φαίνονται ιδια θα προτιμούσα το δεύτερο λογω τις διαμορφωσης ( τα 4 μικρά τετραγωνάκια ) που έχει στο κέντρο .Θα χρειαστεί ομως να φτιαξεις και κάτι για να το πιασεις πάνω στην μητρική

Οπως είπε και ο Ζαχος δεν είναι και η καλυτερη σχεδίαση αυτή

Link to comment
Share on other sites

Ο σκοπός μας πρέπει να είναι να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερο κρύο νερό σε επαφή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια χαλκού, στο κέντρο του Block (στο πιό ζεστό κομμάτι του) και αμέσως μετά το ζεστό αυτό νερό να απομακρυνθεί από εκεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Τα τετραγωνάκια στο κέντρο βοηθούν στην αύξηση της επιφάνειας του χαλκού που έρχεται σε επαφή με το νερό. Αντίθετα, η μεγάλη διαδρομή του νερού μέσα στο block (το σπιροειδές αυλάκι που ξεκινά από το κέντρο και πάει γύρω-γύρω μέχρι την έξοδο του νερού στη γωνία) δυσκολεύει τη γρήγορη απομάκρυνση του ζεστού νερού.

Για παράδειγμα υποδειγματικής σχεδίασης, ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=491 :)

Link to comment
Share on other sites

ισχυει πρέπει να δημιουργούνται στροβιλισμοι (tyrbulance) μεσα στο μπλόκ για να σπαει η επιφανιακη τάση του νερου και να γίνεται καλύτερη μεταφορά της θερμότητας Προσοχη να μην το παρακανεις ομως και μειώσεις την ροη του νερου μεσα στο μπλοκ

georgeadams Σωστός Οσο για την σχεδίαση δεν ξερω αν ειναι υποδειγματικη η οχι

Παντως καλα τα παει

Link to comment
Share on other sites

Επειδη ειναι κυριακη και με επιασε κι εμενα η μ@λ@κια μου ειπα να δοκιμασω κατι που το σκεφτομουνα απο καιρο. Δεν ξερω αν 8α δουλεψει και ουτε και με ενδιαφερει. Απλα ετσι απο περιεργια.

post-60-1416070737,4349_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.