Jump to content



Atiman Catalyst Uninstaller software


Recommended Posts

μετά την εγκατάσταση των windows 8.1 Και επανεγκατάσταση του atiman uninstaller

μου βγάζει το εξής μήνυμα και σταματάει εκεί

atxaux64.exe file is corrupted or hacked, application stopped

να περιμένω την 8.1.1?

Oops, αυτο το μηνυμα το ειχα κ εγω παλιοτερα οταν μπερδευα atiman uninstaller driver (un)installations μεταξυ admin κ normal user account.

Εβγαλα τον uninstaller, τον εγκατεστησα απο το normal user account , το τρεχω ΜΟΝΟ απο εκει κ ολα εφτιαξαν...

win 7 64bit

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Όσοι έχετε 8.1 ως κάνετε απεγκατάσταση αφού ο uninstaller δεν παίζει; Απο control panel και program features;

Μια χαρά παίζει, αρκεί να τον εγκαταστήσεις/τρέξεις με το Administrator account και όχι με χρήστη που είναι administrator.

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα και Χρονια Πολλα. [MENTION=9179]atiman[/MENTION]

Σε ενα συστημα ειχα την HD 7750 με τους 13.9 (αν θυμαμαι καλα drivers). Το εν λογω συστημα εχει Windows 7 και Windows 8 πανω (σε διαφορετικους σκληρους). Το main use γινεται στα 8αρια. Απεγκαθηστω drivers, βγαζω την HD 7750 και βαζω την HD 7870 και στο 1ο boot εγκαθιστω και τους 13.12 WHQL. Στα Win8 ολα αυτα, δουλεψαν ολα τελεια.

Ερχομαι στα 7αρια τωρα, τα οποια με το που μπαινω δειχνουν οτι δεν εχουν drivers. Οκ, λογικο το θεωρησα. Κανω uninstall τους παλιους (μεσα απο τον installer της AMD, οπως κανω παντα αλλωστε), restart και καπακι install τους 13.12 επισης. Αμ δε... το install δεν το ολοκληρωνει ποτε. Βασικα εχει φαει φρικη του στυλ "δεν βλεπω να εχεις το ταδε hardware".

Οποτε καταληγω στον Atiman Uninstaller 7.0.2. Κανω το σουπερ-ντουπερ install μπας και καθαρισει καλα, τελειωνει την διαδικασια και στο τελος εκει που εχει για τα log files και τα σχετικα, στην επιλογη Bootable Situation μου λεει Boot Errors found, for errors in CCS system not bootable. Οποτε "παγωσα", γιατι θυμηθηκα 2 παλαιοτερες εμπειριες μου με το ιδιο αποτελεσμα (το συστημα δεν ηταν bootable για κανενα λογο). Τι κανω τωρα?

Link to comment
Share on other sites

Οταν εχουμε δυο λειτουργικα σε δυο διαφορετικους δισκους στο ιδιο PC, μεσα απο το device manager κανουμε disable τον εναν για τον αλλο, δηλαδη τα 8 να μην βλεπουν του 7 και το αντιθετο.

Αυτο χρειαζεται διοτι σε πολλα προγραμματα, το 'μεγαλο' τρωει το μικροτερο, ειδικα με τον default uninstaller της AMD συχνα σβηνονται αρχεια και απο τα "αλλα" Windows, οταν δουλευουμε στα 8αρια. (πιθανον να δημιουργηθηκε παρομοιο θεμα στο συστημα σου)

Στην περιπτωση σου, δεν γνωριζω ακριβως τι λαθος εβγαλε ο uninstaller (παντως for errors in CCS system not bootable δεν βγαζει) , ο οποιος δεν καθιστα το συστημα non bootable, αλλα απλως διαπιστωνει οτι τα αρχεια μητρωου δεν ειναι οπως ακριβως χρειαζεται να ειναι. Αν λοιπον ολα στην διαδικασια εγιναν σωστα και το προγραμμα ετρεξε, στην περιπτωση της ευρεσης σφαλματος θα σου εβγαζε μηνυμα για να σου κανει restore πατωντας το R με επισημανση το...,,

:warning: Ignore restoring means do not restart your PC.

Must be Install new Drivers without reboot.

Τι εκανες απο κει και κατω, δεν εχω πληροφορηση, αλλα παντα να ξερεις υπαρχουν οι εντολες επαναφορας του συστηματος στην πριν απο την εκτελεση του προγραμματος κατασταση. Με την εντολη setrestore απο την γραμμη εντολων επαναφερεις ολο το HKLM\system. ( τα εχω γραψει στην σελιδα παρουσιασης του προγραμματος ).

Μπορεις να τρεξεις παλι απο την γραμμη εντολων το showlogs, το οποιο στο κατω κατω μερος του παραθυρου που ανοιγει εχει ενα tab που αντιγραφει ολο το αρχειο μητρωου της διαδικασιας απεγκαταστασης, σε μορφη που θα μπορουσε καποιος να μου την στειλει ωστε να δω τι ακριβως εγραψε...

Καλη χρονια !!!

P.S

Το Σαββατο θα ειναι διαθεσιμος ο Uninstaller 8.3.5, ενα τελειως διαφορετικο προγραμμα.

Έγινε επεξεργασία από atiman
Link to comment
Share on other sites

Το CSS ηταν ControlSet Service? Γνωστη επιλογη στην registry ειναι δεν θυμαμαι ακριβως την ονομασια της τωρα. Αλλα το μηνυμα ηταν αυτο. Τελος παντων, εκανα το restart τελικα και boot-αρα κανονικα. Το θεμα ειναι οτι δεν θελει για κανενα λογο να παρει τους νεους drivers.

Διεγραψα και τις ghost καρτες (μονο την 7750 ειχε) απο το device manager. Αλλα απο εκει και περα δεν ξερω τι αλλο πρεπει να κανω. Παντα μα παντα θα μου βγαλει fail οταν γινεται το install του Display Driver. Ολα τα υπολοιπα θα τα εγκαταστησει κανονικα.

Αργοτερα το απογευμα θα σου στειλω και τα logs.

Link to comment
Share on other sites

Αν στειλεις κατι, πηγαινε στην διαδρομη Program Files\Atiman Technologies και στειλε μου ολο το folder Atiman Uninstaller αφου το συμπιεσεις πρωτα.

Κατα μεγαλο ποσοστο θα με βοηθησει να σου πω γιατι δεν γινεται η εγκατασταση.

Το μηνυμα μεσα απο το πεδιο του uninstaller αποκλειεται να ηταν αυτο, μαλλον ηταν μηνυμα των Windows.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω ποιου ηταν το μηνυμα, ξερω ομως πως μου το εδωσε η επιλογη που ειχε ο Uninstaller. Επισης στα πεταχτα ειδα την ωρα που ετρεχε να γραφει "boot errors found". Anyway, αυτο ξεπεραστηκε. Τωρα τι κανουμε ειναι το θεμα... σε 5 σου στελνω το αρχειο.

Link to comment
Share on other sites

Atiman Uninstaller v.8.3.5

Η νεα αυτη εκδοση ειναι βασισμενη σε ενα διαφορετικο τροπο λειτουργιας. Σκοπος της μεθοδου ηταν να εχουμε τα μεγιστα αποτελεσματα με μηδενικα προβληματα, ακομη και σε συστηματα που οι ιδιαιτεροτητες τους ξεπερνουν την λογικη ! Πιστευω οτι το καταφερα.

Ετσι λοιπον εχουμε ,,

Δυνατοτητες.

1. Πληρης υποστηριξη Windows 8 και 8.1.

2. Ειναι δυνατη η εγκατασταση χωρις active administrator account σε οποιοδηποτε λειτουργικο συστημα. Το μονο που χρειαζεται ειναι η απενεργοποιηση του UAC. *

3. Αφαιρει αυτοματα τις NonPresent καρτες.

4. Κραταει πληρες backup των σημειων του μητρωου που εργαζεται, την στιγμη πριν ξεκινησει η διαδικασια. Με την εντολη setrestore απο την γραμμη του search μπορουμε να επαναφερουμε την κατασταση εκει που ηταν. **

5. Ο χρονος που απαιτειται για να ολοκληρωθει η απεγκατασταση ολου του πακετου ειναι απο 15 - 70 δευτερολεπτα, αναλογα με την ταχυτητα του δισκου.

6. Δεν υπαρχει ενδιαμεσο restart.

7. Αν και καλο θα ηταν, δεν απαιτει κανενα restart. Μετα την απεγκατασταση αμεσα εγκατασταση.

Αναλυτικοτερα.

Το προγραμμα δεν χρησιμοποιει κανενα απο τα γνωστα utility της ΑΤΙ, λειτουργει με εντελως διαφορετικες εντολες και δεν αγγιζει τιποτα αλλο εκτος απο οτι αφορα τις καρτες γραφικων. Δεν υπαρχει κανενας κινδυνος να παει κατι στραβα, ουτε και σε πλατφορμες AMD.

Δεν καταφερα να βρω κανενα τροπο που να κανω το συστημα ασταθες η non-bootable μετα απο την χρηση του.

Στην πρωτη κοκκινη γνωστη σελιδα μετα τις πληροφοριες που μας παρεχει, η επιλογη ειναι μονον press A και exit.

Στην δευτερη ενοτητα που ανοιγεται, το παραθυρο μας παρεχει μονο πληροφοριες για την διαδικασια. Ολη η εργασια γινεται εντελως στο παρασκηνιο.

Αφου τελειωσει ανοιγει ενα τελευταιο παραθυρο που μας δειχνει τρεις επιλογες,,

1. Το πληρεστερο logfile (η ονομασια του καθε logfile ειναι η ημερομηνια και η ωρα που δημιουργηθηκε.)

Το προγραμμα κραταει μεχρι 9 logfiles και μετα αυτοματα τα σβηνει, ωστε να μην γεμιζει ασκοπα ο χωρος.

Μπορουμε λοιπον με την επιλογη αυτη να διαβασουμε το τρεχον logfile. Μολις κλεισουμε το παραθυρο εξαφανιζεται η δυνατοτητα να το ξαναδιαβασουμε. ***

2. Πληκτρο εξοδου. Βγαινει απο το προγραμμα και μας εμφανιζεται ενα μηνυμα των Windows που ρωταει για επανεκινηση. Το μηνυμα εμφανιζεται μονο στα Windows 7. Μπορουμε οπως ειπα και πιο πανω να πατησουμε ακυρωση και να εγκαταστησουμε τους νεους οδηγους μας, η να κανουμε την επανεκινηση μας.

3. Πληκτρο εξοδου και αμεσης επανεκινησης. Ειναι χρησιμο στην περιπτωση που δεν θελουμε να διαβασουμε το logfile και θελουμε επανεκινηση και μαλιστα αμεση.

Επιπροσθετα.

Εχω δημιουργησει δυο τρια "παιγνιδια" που μπορει σε καποιους να φανουν χρησιμα.

Στο start >programs >Atiman Technologies υπαρχουν μερικα shortcuts.

Εκτος του χρησιμου ULPS control (απενεργοποιει η ενεργοποιει το ULPS αυτοματα για οσες καρτες και να εχουμε), υπαρχουν ακομα και τα,,

Auto restart

Πατωντας το, ξεκινα το προγραμμα κανονικα και στο τελος δεν εμφανιζει το παραθυρο των επιλογων κανοντας αυτοματα restart.

All versions

Οταν το πατησουμε, παλι ξεκινα το προγραμμα αλλα στην πρωτη σελιδα εκτος της μοναδικης επιλογης της νεας μεθοδου, μας εμφανιζονται ακομη δυο. Μια που τρεχει την προηγουμενη εκδοση 8.1.1 (παρομοια με την 7.0.2) με τα γνωστα παραθυρα και διαδικασιες και μια ακομη που μας δινει την δυνατοτητα (παλι πανω στην παλιοτερη φορμα) να δημιουργησουμε 'φιλτρα' κατα την απεγκατασταση.

Hidden version

Εδω, μην γελασετε, πατωντας το η διαδικασια ξεκινα κανονικα, εμφανιζει την πρωτη κοκκινη σελιδα αλλα απο κει και περα δεν βλεπουμε κανενα αλλο παραθυρο. Παρακολουθουμε να αλλαζουν οι καταστασεις του desktop χωρις να βλεπουμε πληροφοριες μεχρι την εμφανιση του τελευταιου παραθυρου.

------

* Οχι για την εγκατασταση, αυτη γινονται κανονικα, αλλα για την λειτουργια μετα.

Στα Windows 8.1 η απενεργοποιηση του UAC μεσω της εντολης msconfig, υπαρχει περιπτωση να μην λειτουργει.

Εαν ναι, απο το πλαισιο Command Prompt (admin) δινουμε %windir%\System32\cmd.exe /C REG ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" /v "EnableLUA" /t REG_DWORD /d 0 /f και μετα κανουμε restart. Το UAC απενεργοποιηθηκε.

** Τα αρχεια παραμενουν μεχρι την επομενη φορα που θα τρεξουμε την εφαρμογη, που θα τα υπερκαλυψει με τα νεα.

*** Αυτο μπορει να γινει ανα πασα στιγμη με την εντολη showlogs η οποια μας εμφανιζει οσα απο τα 9 files υπαρχουν στο αρχειο με τις ημερομηνιες τους το καθενα ωστε να ανοιξουμε οποιο μας ενδιαφερει με το καταλληλο πληκτρο.

Ελπιζω να το ευχαριστηθειτε, προσπαθησα να λυσω οσα προβληματα μου εγιναν γνωστα απο την προηγουμενη εκδοση ωστε η ασφαλεια, η αξιοπιστια, η ευκολια, η ταχυτητα και η αποτελεσματικοτητα να ειναι πανω απο ολα !!!

Θα χαρω να συζητησουμε καθε απορια.

Έγινε επεξεργασία από atiman
Link to comment
Share on other sites

Το κατεβασα και έκανα ακριβώς ότι έλεγες (σε win7 64).Ολα καλά έκανε απεγκατασταση και μετά έτρεξα το 13.12 που είχα πάρει από amd. Στο catalyst δεν μου γράφει το 13.12 όπως άλλες φορες. Ελπίζω να μην έκανα κάποιο λαθος.:p .

Στάλθηκε από το HTC Desire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Προκαταβολικα, αυτο που θα πω, ισως σε καποιους ακουστει "καπως" ...

Παντα υποστηριζα την δουλεια μου και αυτη που 'δειχνω' αλλα και αυτην που οχι...

Οι uninstallers μετα την εκδοση 6.ΧΧ αποτελεσαν ενα μοναδικο εργαλειο παγκοσμια στην απεγκατασταση των οδηγων, στον τροπο εκτελεσης της διαδικασιας, στις πληροφοριες που παρεχονται και στην αποτελεσματικοτητα τους.

Βεβαια λογικο ειναι καποια προβληματα (ευτυχως λιγα σε αριθμο και σχετικα ασημαντα) να παρουσιαστουν κυριως απο την διαφορετικοτητα των συστηματων και την ιδιοσυγκρασια των ιδιοκτητων τους.

Η εκδοση 7.0.2 ηταν η απολυτως κορυφαια εκδοση μεχρι χτες, την χρησιμοποιησαν 2.500.000 χρηστες σε ολο τον κοσμο περιπου (συμφωνα με τις ενδειξεις του server), και οι αναφορες για προβληματα ποσοστιαια θα μπορουσε να πει κανεις οτι ειναι κατω του μηδενος. Παροτι αν χρεωνα 1 δολαριο το κατεβασμα θα ημουν σημερα (σε 540 περιπου μερες που ειναι στο αερα) αρκετα πλουσιος, σκοπος μου δεν ηταν-ειναι το οικονομικο οφελος απο την σχεδιαση του.

Παρ' ολα αυτα δεν απαιτουσε ιδιαιτερη αναγκη για αλλαγη η βελτιωση.

Προσφατα προσπαθηθηκε να ανταγωνιστει, με αρκετα μεγαλη ομολογω αποδοχη, κυριως λογω της μεγαλυτερης ευκολιας που ειχε η χρηση του, χρησιμοποιωντας μαλιστα ιδεες και δυνατοτες που ειχα εξαγγειλει (εδω και περιπου 10 μηνες) οτι σχεδιαζω να συμπεριλαβω σε καποια μελλοντικη μου εκδοση.

Αυτο με ωθησε στο να απαντησω και να εξαφανισω τον "ανταγωνισμο", δημιουργωντας παλι ενα προγραμμα που θα ειναι μοναδικα πρωτοποριακο.

Ο λογος δεν ειναι εγωιστικος, αλλα πρακτικος.

Πρακτικος γιατι το να φτιαξει κανεις ενα προγραμμα που να κανει απεγκαταστασεις ειναι σχετικα ευκολο, τετοια υπαρχουν αφθονα στο net για διαφορες χρησεις. Κανενα ομως απο αυτα δεν κανει περισσοτερη δουλεια απο αυτην που οπτικα φαινεται, η απο αυτην που καποια προγραμματα μπορουν να δουν (πχ Driver sweeper).

Στην ουσια οχι μονο αυτο δεν ειναι αρκετο, αλλα μπορει να οδηγησει (συχνοτατα) σε μειωμενη αποδοση των οδηγων αλλα και σε λανθασμενη λειτουργια (προβληματα σταθεροτητας), κατι που για μενα ειναι το βασικοτερο ολων για το σεβασμο προς τον ιδιοκτητη μια καρτας. Η ικανοτητα των σχεδιαστων αυτων των προγραμματων ειναι αναμφισβητητα υψηλη, αλλα φαινεται πως λειπει μια βαθυτερη γνωση του τι ειναι Catalyst.

Ο catalyst ειναι ενα εξαιρετικο πολυπλοκο πακετο εφαρμογων, αποτελειται απο 17 ανεξαρτητα utilities εκτος του κυριου πακετου των οδηγων υποστηριξης του device. Γραφει στην registry πανω απο 600 καταχωρησεις ανα καρτα, σε σημεια που ειναι αδυνατο να διαβαστουν με απλους τροπους. Μονο αν γνωριζεις που γραφονται μπορεις να τα αναζητησεις.

Ταυτοχρονα (αν τα βρεις) απαγορευεται η διαγραφη τους διοτι πολλα απο αυτα ειναι "δεμενα" μεταξυ τους, αρα υποχρεουσαι να τα απεγκαταστησεις.

Ετσι, το γραφω για να διαβαστει, το αποτελεσμα που παιρνεις απο την χρηση ενος τετοιου προγραμματος ειναι οπτικα σωστο και τυπικα αρκετο, αλλα οχι πληρες.

Διαβαζοντας τα δικα μου logfiles (απο την εκδοση 7.0.2) και δημιουργωντας εναν διαφορετικο τροπο να αφαιρεσεις οσα βλεπεις εκει, μαθηματικα οδηγησαι σε αποτυχια. Ο λογος ? διοτι στα logfiles αφηνω να φαινονται μονο το 10% των καταχωρησεων που υπαρχουν και που ο uninstaller μου σβηνει. Τελικα, νομιζω, οτι τελικα παροτι το εκανα για να μην γινει μεγαλο και δυσκολο στο διαβασμα το αρχειο, αποδειχτηκε αρκετα 'σοφο'.

Χρησιμοποιεις το προγραμμα σε safe mode για να μην κρασαρουν τα windows, (μα και βεβαια θα κρασαρουν-χρειαζεται 'κατι' πιο πριν), υποχρεωνεις τον χρηστη να απενεργοποιησει την συνδεση στο net (αφου τα Windows 8.1 θα εγκαταστησουν αυτοματα drivers μεσω του update), απαιτεις πληρη υποστηριξη .NET 3.5 (γνωριζεις οτι χωρις .NET ο CCC δεν μπορει να εγκατασταθει?), απαιτεις restart κατω απο ειδικες συνθηκες κ.λ.π - και εχεις ακομα προβληματα σταθεροτητας ζητωντας βοηθεια απο τους χρηστες για να τα κατανοησεις....... ομως σου λειπουν λιγο πανω απο 380 καταχωρησεις να αφαιρεσεις....

Ακουγοντας καποιου ειδους παραπονα σχετικα με την ταχυτητα εκτελεσης της εκδοσης 7.0.2 , στον Atiman Uninstaller 8.3.5 αλλαξαν ολα.

Το προγμαμμα ειναι τρια σε ενα, μπορει να καλυψει ολες τις οπτικες ιδιαιτεροτητες (υπηρχαν αναφορες οτι αρεσε παρα πολυ η ροη των πληροφοριων την στιγμη που ετρεχε - γουστα) αλλα το κυριο προγραμμα επρεπε να ειναι ταχυτατο.

Ετσι, τωρα στην πραγματικοτητα δεν κανει ποτε πανω απο 15 δευτερα στο να τελειωσει.......αλλα....,

Δεν χρειαζεται safe mode, δεν χρειαζεται να αφαιρεσεις το net, δεν χρειαζεται κανενα restart και ειναι πληρες και αξιοπιστο...

Επισης δεν χρειαζεται και κατι αλλο......αλλα ποτε δεν μου αρεσε το "ντονερ" στην περιοχη που βρισκομαι...

Συγνωμη που σας κουρασα και αισθανομαι την αναγκη να σας ευχαριστησω για τα καλα σας λογια.

Σκοπος μου ειναι η ευκολια σας και η αποτελεσματικοτητα των καρτων !!!

Έγινε επεξεργασία από atiman
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.