Jump to content

Πρόβλημα με ASUS P4P800

Dellodas

Recommended Posts

Κόλλησε χθες το βράδυ και δεν πόσταρε με τίποτα. Σήμερα το πρωί την έβαλα πάλι μπρος και βγάζει το εξής μήνυμα

Bad bios checksum

starting bios recovery

checking for floppy...

floppy not found

checking for cd-rom...

Τι έγινε ακριβώς και τι να του βάλω??

Το χάλασες ε; lol

Βάλε το CD-rom που συνόδευε την μητρική ή ακόμα καλύτερα κατέβασε το τελευταίο stable bios βάλτο σε μια δισκέτα με το όνομα p4p800.rom κι άστο να το φτιάξει μόνο του :)

Αυτό το μήνυμα μου το έβγαλε πολλές φορές κατά την διάρκεια πουσαρίσματος, δεν χρειάστηκε να κάνω αυτό που λέει ο DJD(το οποίο δουλέυει βέβαια), απλά clear cmos ήθελε....

Λοιπόν το μεσημέρι θα δοκιμάσω με τη σειρά, πρώτα τη συμβουλή του Soki, μετά του RootX και αν δεν πιάσει τίποτα κάνω αυτό που λέει ο DJD. Και βλέπουμε...

Σωστα λεει ο Soki και γω αυτο κανω οταν κολλαει.

Delloda αυτο το ειχα παθει σε μητρικη με P3. Μετα απο overclocking δεν μποταρε με τιποτα και ηθελε να ξαναπερασω το bios.

Τελικά ξαναδούλεψε μόνο με την συμβουλη του DJD, αφού δεν άναψε με τα πρώτα δυο κόλπα έβαλα το cd και ξαναπέρασε το bios. Τώρα ακόμα και στα default κάνει restart, πέρασα το τελευταίο bios αλλά πάλι έχω πρόβλημα. Παράξενα πράγματα. Μετά σου λένε πάρε ιντελ είναι εγγύηση :tomato:

Θελει να περασεις μερικα bios απο παλια η να φλασαρεις χωρις καμια παραμετρο καπως ετσι το λεγανε σε ενα ξενο φορουμ για να πας απο το πρωτο στο τελευταιο bios

Τελικά βρήκα τον υπεύθυνο του προβλήματος, Zyxel 630 prestige!!! Έβαλα χθες βράδυ την adsl και το μόντεμ μου τα διέλυσε όλα. Για να επιβεβαιώσω την θεωρία μου έβαλα την σύνδεση στον 2.6 με την 4PCA3+ και μου έκανε ακριβώς τα ίδια :(

Οπότε δεν φταίει η κακομοίρα η asus, τζάμπα της τα έψελνα όλη μέρα. Το κακό είναι ότι δεν κατέβηκε τεχνικός της vivodi να μου φτιάξει την σύνδεση, τα έκανα όλα μόνος μου όποτε το πιο πιθανό είναι ή να κάνω εγώ λάθος ή να χρειάζομαι άλλα drivers. Θα δείξει :cool:

Και το σίριαλ συνεχίζεται,

χθες το βράδυ μετά από μελέτη στο adslgr κατάφερα να σετάρω την σύνδεση σωστά και να την κάνω sharing στο δίκτυο. Όλα καλά μέχρι τις 2 το πρώι χωρίς καμία επανεκίνηση οπότε και αφήνω το pc ανοιχτό με default settings, συνδεδεμένο και πάω για ύπνο. Το πρωί το βρίσκω κλειστό, πατάω το start καμία αντίδραση, clear cmos ξαναπατάω καμία αντίδραση, μπουνία στο κουτί και start καμία αντίδραση, βγάζω δίσκους, μνήμες, vga, cd-rom αφήνω μόνο cpu ξαναπατάω... καμία αντίδραση. Το μεσημέρι βάζω άλλο τροφοδοτικό καμία αντίδραση. Βάζω έναν 2.4b στην μητρική που έχω καβάτζα, καμία αντίδραση. Η μητρική μάλλον μας εγκατέλειψε, 2 μέρες άντεξε συνολικά. Ακόμα δεν ξέρω τι κάνει η cpu. Πολύ πίκρα :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.