Jump to content



Αγορά SSD


allos

Recommended Posts

Λοιπόν, σκέφτομαι να αγοράσω έναν SSD 2.5 για το Laptop (Acer5920G) τον οποίο αργότερα (το πολύ σε κανά μήνα άντε δυο) θα τον βάλω σε desktop pc.

Ψάχνω εδώ και εκεί και έχω καταλήξει στον 128GB Crucial RealSSD C300 2.5-inch SATA 6GB/s.

CTFDDAC128MAG-1G1.jpg

Ο οποίος τουλάχιστον στα χαρακτηριστικά λέει πως έχει εγγραφή ανάγνωση 355MB/s !!!

Αυτός μαζί με μεταφορικά μου βγαίνει € 270.51.

Και έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις.

1) Το laptop έχει SATA 1 - Θα έχω μειωμένη απόδοση ?

2) Έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο στα λεφτά αυτά καλύτερο ? (με minimum χωρητικότητα στα 100gb).

3) Από θερμοκρασίες οι SSD τι λένε σε σχέση με τους κλασικούς ΗDD.

Link to comment
Share on other sites

Δες και εδώ : http://www.anandtech.com/show/3812/the-ssd-diaries-crucials-realssd-c300 τον έχει τον Ιντελ καθαρά ! Εγραφή έχει κάπου στα 140MB/s και όχι 300+

Θα έχεις μειωμένη απόδωση μόνο στα seqential read/writes αν ο controller ειναι SATAI. Στα random δεν θα έχεις γιατί δύσκολα φτάνουν στα 150ΜΒ/s. Θα είναι συνέχεια με το πόδι στο γκάζι ο κοντρολερ. Νομίζω πως ο controller σου ειναι o ICH8M που είναι sataII kai ;oxi SataI.

Θερμοκρασίες στα ίδια πάνω κάτω μιας και οι 5400rpm είναι αρκετά κρύοι.

Link to comment
Share on other sites

θα εχεις μειωμενη ταχητητα, θερμοκρασιες σουπερ, οσο για το vertex: εγω εχω 2 30ριδες, και δεν εχω παραπονω, αλλα αν μπορουσες να παρεις καποιον της Ιntel καλα θα ηταν.

Link to comment
Share on other sites

ο Ιntel στα 80gb δίνει την μισή εγγραφή!!

Απο θερμοκρασίες ? Σηκώνει πολύ ο ocz ?

Δεν σε ενδιαφερουν οι Sequential ταχυτητες αλλα οι random, στις οποιες ο Intel ειναι αρκετα καλυτερος.

Οποτε αν μπορεις ακυρωσε την παραγγελια σου και πηγαινε για τον Intel.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον απο πάνω. Ασε (χ3σ3 ειναι η σωστή λέξη) τι λένε οι "προδιαγραφές" της ocz/crucial/intel/corsair. Αυτές είναι θεωρητικές ταχύτητες (αν και η Intel ότι λέει το κάνει αντίθετα από τις άλλες). Δες εδώ http://www.ocia.net/reviews/128c300/page4.shtml συγκριτικό ενός Patriot Torqx (έχει τον ίδιο κοντρολερ με τον ocz που παράγγειλες) με ενός C128. Δες τα random read και random write. Αν σου φαίνοντα πολλά τα 300Ευρώ που ζητά ο C300 128 τότε πάρε Intel 80 ή έστω έναν μικρότερο (60άρη) Sandforce. Αλλά και εκεί μην περιμένεις εγραφές σειριακές στα 275ΜΒ/s που διαφιμίζουν. Απο που να τις κάνεις κιόλας στο φορητό ? Από DVD/ethernet/εξωτερικό δίσκο ? :hehe: Αλλά ακόμα και όταν το πας στο desktop και στίσεις raid0 με 4 μηχανικούς (για να φτάσουν αυτοί τα 275MB/S seq. write) μόνο σε uncompressed αρχείο πχ ο τηλεφωνικός κατάλογος όλης της ελλάδας σε .txt θα φτάσει (και ΑΝ) το όριο των 275 (και σε controller Sata ΚΑΛΟ και όχι σε intel/amd southbridge που έχουν limit ta ~260gb/s/channel).

Kοίτα το 2ο γράφημα εδώ : http://www.behardware.com/articles/794-12/ssd-2010-report-13-models-compared.html στο Installation time που ο Ιντελ 80GB ειναι ελάχιστα ταχύτερος από τους OCZ Vertex Turbo kai GSKILL Falcon II (και οι δύο με Indilinx και πιο χρήγοροι από τον OCZ που παράγγειλες) παρόλο που έχει *μονο* 80GB/s seq. write.

Αν τον έχεις ήδη στα χέρια σου τον δίσκο και σε ξενερώνω τώρα, sorry :( η τιμή που τον βρήκες είναι πολύ καλή και αν ο ocz αυτός είχε αυτήν την τιμή πριν 6 μήνες τοτε οι μισοί εδώ μέσα θα είχαν τέτοιο.

Υ.Γ. χ3σ3 επίσης τα 335GB/s seq. read του crucial, αφου και οι on-board Sata3 controllers (της Marvell ειναι και αυτοί) είναι για "κλάματα"στα random reads/writes, και έχουν την μισή απόδοση από τους ICH9/ICH10 (sata2) της Ιντελ.

Υ.Γ2. Πώς τα έχουν καταφέρει στην Intel έτσι ώστε ακόμα και χωρίς να είναι aligned το partition να δίνει τόσο μεγάλα random read/writes όταν ΟΛΟΙ οι άλλοι χαντακόνονται σε τέτοια περίπτωση ?

Link to comment
Share on other sites

Αλλά ακόμα και όταν το πας στο desktop και στίσεις raid0 με 4 μηχανικούς (για να φτάσουν αυτοί τα 275MB/S seq. write) μόνο σε uncompressed αρχείο πχ ο τηλεφωνικός κατάλογος όλης της ελλάδας σε .txt θα φτάσει (και ΑΝ) το όριο των 275 (και σε controller Sata ΚΑΛΟ και όχι σε intel/amd southbridge που έχουν limit ta ~260gb/s/channel).

Απλως να προσθεσω οτι δεν κανει διαφορα αν το αρχειο ειναι συμπιεσμενο η οχι οταν μιλαμε για max throughput δισκων.. και ο sandforce που κανει on the fly συμπιεση δεν την κανει για να επιτυχει μεγαλυτερο throughput, αλλα για να γραφει λιγοτερα nand cells, και να μειωνει ετσι την αναγκη για wear leveling/garbage collection, να αυξανει και την μακροζωια των cells και φυσικα επειδη στο τελος γραφει/διαβαζει και λιγοτερα απο οσο αλλοι ssds να πετυχαινει και μεγαλυτερους ρυθμους μεταφορας.

Link to comment
Share on other sites

Και εγω ημουν ετοιμος να τον τσιμπησω τον ocz σ αυτα τα λεφτα! Αλλα ολοι βλεπω προτεινετε τον intel που εχει 230€ αν δωσουμε αλλο ενα 50ρι υπαρχει καποιος αλλος να προτεινετε?
296E τελική τιμή στην πόρτα σου σε 3 μέρες : http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062859020&postcount=16

Πριν 2 μέρες ήταν στα 271Ευρώ :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.