Jump to content



Μια βοηθεια στο EXCEL (προς γνωστες)


ison

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια

Εστω οτι εχουμε ενα excel το οποιο αποτελειται απο πολλες γραμμες (ανω των 8000) και 10 στηλες με καθε στηλη να εχει διαφορα στοιχεια. Η μια απο αυτες τις στηλες ομως εχει ενα μοναδικο 9-ψηφιο αριθμο.

Εστω οτι εχω και ενα αλλο excel με ΜΟΝΟ μια στηλη με συγκεκριμενους 9-ψηφιους κωδικους.

Γνωριζει κανεις πως μπορω να αντιπαραβαλω τα 2 αρχεια ετσι ωστε να μου κραταει απο το μεγαλο αρχειο ΜΟΝΟ τις γραμμες (με ολα τα επιπλεον στοιχεια) που εχουν τους συγκεκριμενους 9-ψηφιους κωδικους?

Λογικα θα θελει κανα απλο Plug in απο Visual basic αλλα ειμαι ασχετος απο VB.

Any help appreciated που λενε και οι αγγλοι.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά,

το μικρό αρχείο έχει πιο πολλούς 9-ψήφιους κωδικούς απο το μεγάλο, και θέλεις να τραβήξεις απο το μεγάλο τα στοιχεία των κωδικών που βρίσκονται στο μικρό?

Αν θέλεις κάτι τέτοιο, ξεκινάμε.

α) τα στοιχεία (οι κωδικοί) σε κάθε γραμμή είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ? αν όχι πρέπει να τρέξεις 1 pivot table να τα ομαδοποιήσεις.

β) μετά το α), μπορείς να κάνεις ένα vlookup απο το 1 αρχείο (μικρό) στο μεγάλο, και να δείς που παίρνεις value για τους κωδικούς.

Μετά κάνεις 1 shorting, και όπου δεν έχεις πάρει value (δεν υπάρχει ο κωδικός) απλά κάνεις select visible cells και σβήνεις τις γραμμές που δεν έχεις τίποτα και μένεις με αυτές που θέλεις.

ΑΝ κατάλαβα καλα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.