Jump to content



chieftec 360w περισσευει ενα 3πινο....


DarkSaga

Recommended Posts

έχω το chieftec 360 και αναρωτιέμαι αν το τρίπινο καλώδιο που φοράει ένα μαύρο και ένα κίτρινο στα δύο άκρα είναι τροφοδοσία η σενσορα rpm out για τη mobo?

αν γνωρίζει κάποιος ας με διαφωτίσει μη το πλαγκαρω και τα πάρω ολα στο χερι.

δε του είχα δώσει σημασία μεχρι που στήσαμε ενα 420 chietec το οποιο συνδέεται οντως στη μητρική.

παρεπιπτοντως το 420 έχει μόλις 1Α πανω στα specs που έχει πάνω του αλλα στις συνδιασμένες βγάζει ακριβώς οτι και το δικο μου(360W)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παιδια ειδα και επαθα με αυτον τον 3πινο βισμα που διχνει τις στροφες του ανεμηστηρα του chiftech 360w psu!!! μολις μου ειχε ερθει η dfi lanparty nf2 ultrab την τοποθετω και βαζω τον βισμα αυτο στο second fan της μητρικης που δεν λεει στροφες ανεμηστηρα(δεν το ειχα δει στο manual που το εγραφε) παρα μονο τα chasis fan και cpu fan λενε στην dfi. το βαζω μπρος και μεσα σε 10 δευτερολεπτα ειχε παρει το καλωδιο του βισματος αυτου αλλα ευτηχως το καταλαβα αμεσως και μεσα σε κλασματα δευτερολεπτων εκλεισα το τροφοδοτικο!!!! μετα ανοιξα το τροφοδοτικο και ξυλωσα τον ανεμηστηρα με ολο το καμενο καλωδιο!!! αυτη η ιστορια εγινε γιατι στη θεση του pin που διχνει τις στροφες το ειχαν γειωσει η μαλακες τις dfi και εγινε το βραχικικλωμα(1πιν γειωση! 2πιν 12ν 3πιν γειωση) αντι να μην εκανε τιποτα το γειωσανε οι... πως δεν εσβησε το τροφοδοτικο που εχει προστασια απο βραχηκυκλωμα πως δεν καϊκε η μητρικη απο το βραχικικλωμα ακομα αναρωτιεμαι. αξεχαστη εμπειρια για να μαθω να μην διαβαζω το manual. φανταστητε να ηταν ακομα 10 δευτερολεπτα θα ειχε λιωσει οτι καλωδιο ακουμπαγε σε αυτο!!! το πρωλαβα ισα ισα που εβγαλε καπνα το καλωδιο!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εγώ πάντως που άνοιξα το 340άρι και το ψαξα είδα οτι από τον ανεμιστήρα φεύγουν ένα κόκκινο ένα κίτρινο και δυο μαύρα. Το κόκκινο και το ένα μαύρο ήταν κολλυμένα στο PCB και συγχρόνως έβγαινε από το τροφοδοτικό το άλλο μαύρο με το κίτρινο. μυστήριο...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μυστήριο. Είναι σχετικά απλό: :)

Το κόκκινο (12V) με το μαύρο (γείωση) που πάνε στην πλακέτα δίνουν ρεύμα στον ανεμιστήρα.

Τα άλλα 2 είναι για να τα συνδέσεις στο motherboard για να βλέπεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα (κίτρινο: μέτρηση RPM και μαύρο: γείωση)

:)

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη. Κίτρινο με μαύρο δεν δίνουν 5V και κόκκινο με μαύρο 12V; τι σχέση έχουν οι στροφές; Πατέντα; Μια ερώτηση για τους κατόχους του 360W: Η τροφοδοσία του ανεμιστήρα είναι κολλημένη στο PCB ή είναι με pin; Το δικό μου 360W είναι στο DX-01W του πατέρα μου (είχαμε κάνει ανταλαγή) και δεν το 'χω ανοίξει ποτέ. ’μα κάθομαι να το ξυλώνω...

Link to comment
Share on other sites

Στα καλώδια των ανεμιστήρων, τα χρώματα είναι:

κόκκινο: τροφοδοσία (συνήθως 12V)

μαύρο: γείωση

κίτρινο (ή μερικές φορές άσπρο): μέτρηση RPM

Μάλλον τα μπέρδεψες με τα καλώδια που τροφοδοτούν τους δίσκους. Αυτά είναι:

κίτρινο: 12V

κόκκινο: 5V

μαύρο: γείωση

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.