Jump to content



Δεν Θελει λεμε!!!


gipinio1337

Recommended Posts

Τα φωτα σας! Καιγομαι!!!

Συστημα:

Coolermaster 520Watt Modular Silent

Intel Core 2 Extreme QX9650

Gigabyte Ga-X48-Ds5 (με το τελευταιο bios, το beta)

4χ1Gb Corsair DDR2 800Mhz 5-5-5-18

Twintech Gts450

Western Digital Vel/Raptor 300Gb~

Θεμα:

Προσφατα εβαλα τον επεξεργαστη, καρτα γραφικων και μνημες, πανω στο παραπανω mobo. Ειπα λοιπον να ανεβασω λιγο συχνοτητα επεξεργαστη να δουμε κανα φως. Υπαρχει κατι που μου σπαει τα νευρα. Στα bios μολις κανω Auto->Manual το FSB του επεξεργαστη, χωρις να μεταβαλω τα μαμισια κλοκια του κλπ, κανω save & exit. Κανει restart και πανω που διαβαζει bios κλεινει, ανοιγει παλι, μπαινω στα bios και βλεπω οτι δεν εχει παρει το Manual στο FSB...Το κανει οποτε παω να αλλαξω το setting αυτο:computer:

Ε....fail?:o

Help Παρακαλω!!!

Link to comment
Share on other sites

εχεις 4 dimms ram, δοκιμασε λιγο παραπανω ρευμα στις μνημες. βαλε ''ηλιθιες'' ρυθμισεις γενικως σε nortbridge, cpu και ram και ανεβασε μονο fsb κατα 10 mhz...εναλλακτικα ανεβαζε βαση της εμπειριας σου εχοντας μονο 2 ντιμακια πανω. φτασε το επιθυμητο (να μας πεις πιο ειναι) και μετα βαλε τα αλλα 2 ντιμακια.

προτεινω 440χ7 (βαλε 1,45 ή 1,50v ταση στο northbridge για αρχη και μετα το ριχνεις σταδιακα) , 2.0D strap - μνημες θα πανε 900 αν δεν κανω λαθος, με λιγο ρευμα παραπανω στις ram με 2 ντιμακια παντα πανω...

αν βεβαια δεν εχεις μυρωδια τι κανεις...επειδη εχεις qx cpu μπορεις να βαλεις ευκολα 10χ400fsb και να δωσεις ταση αν χρειαζεται μονο στο cpu..

μετα τα 400/420mhz fsb τα x38/x48 ζητανε ταση (στο north) για να παιξουν...

στην gigabyte που εχεις προσπαθησε να χεις το standart προφιλ οχι το extreme η turbo (για αρχη, μετα βαζεις και turbo...)

Υ.Γ.: αυτα τα κανεις αφου βαλεις το stable bios πρωτα και με δικη σου ευθυνη...

Link to comment
Share on other sites

Είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με μία gigabyte ga-g33m-s2. Δεν μπορούσε να μπεί στο manual με κάθε bios που δοκίμασα. Μετά από αρκετή αναζήτηση στο internet ανακάλυψα πως και άλλοι που είχαν το ίδιο πρόβλημα με μητρικές gigabyte το έλυσαν αλλάζοντας τροφοδοτικό (!). Εγώ προτίμησα να αλλάξω μητρική γιατί το chipset αυτής που είχα δεν ήταν καλό και το θεώρησα πιο σίγουρη λύση από το να παίζω με τροφοδοτικά για να βρώ ένα κατάλληλο.

Link to comment
Share on other sites

Ε...πως διορθωνεις τιτλο; :)

Βασικα η κατασκευαστρια λεει οτι ακομα και beta δεν θα εχει προβλημα. To τελευταιο verified bios - non beta δλδ - ειναι μια version κατω απο αυτη που εχω τωρα....θα εχω κανενα προβλημα;:nothing:

Προς tsitas:

Δεν με αφηνει να ανοιξω καν το setting απο auto σε manual ακομα και με stock ρευματα και συχνοτητες!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.