Jump to content



Δεν μπορώ να πιάσω DEGIA στο pc μου


pliktras

Recommended Posts

Γειά σας παιδιά έχω Windows 7 x64 πάντα ενημερωμένα όπως και όλες μου τις συσκευές συμπεριλαμβανομένης και της κάρτας τηλεόρασης.Η κάρτα τηλεόρασης μου είναι μια ASUS My Cinema 7131.Την έχω απευθείας συνδεδεμένη στην κεραία του σπιτιού αλλά δεν μπορώ να πιάσω ψηφιακά κανάλια.

Έχω προσπαθήσει να εγκαταστήσω mpeg4 codecs αλλά δεν ξέρω αν τα κατάφερα, και στην τελική μάλλον δεν τα κατάφερα καθώς δεν δουλεύουν τα ψηφιακά κανάλια.

Όποτε λοιπόν πάω να κάνω scan για ψηφιακά κανάλια το media center των windows 7 μου λέει : "Επιλογή λειτουργικού τηλεοπτικού σήματος" και έχει τρείς επιλογές.

1.S-video

2.Σύνθεση βίντεο

3.Κανένα απο τα παραπάνω δεν διαθέτει τηλεοπτικό σήμα.

Αν επιλέξω ενα απο τα δύο πρώτα μου λέει οτι το Windows media center δεν μπορεί να εντοπίσει δέκτη υπερύθρων IR.

Τι πρέπει να κάνω ρε παιδιά?

Τα φώτα σας :suicide2:

Link to comment
Share on other sites

αν είναι έτσι όπως τα λέει ο φίλος παραπάνω, τότε μπορείς να δεις αν έχει κυκλοφορήσει κανενας καινούγιος οδηγός και να τον εγκαταστήσεις. σε διαφορετική περίπτωση η αλλαγή κάρτας ειναι μάλλον μονόδρομος.

Link to comment
Share on other sites

εχω την ιδια(?) καρτα TV - την hybrid, ψηφιακη-αναλογικη, αλλα εδω που ειμαι εγω δεν εχουμε ακομα digea για να σε βοηθησω.

ομως θα σου πω να μην χρησιμοποιεις το media center των windows, αλλα να δοκιμασεις το Cyberlink powercinema 6. νομιζω οτι λειτουργει καλυτερα με αυτο!! δεν ξερω ομως αν ειναι και MPEG4 αυτη η καρτα. στα χαρακτηριστικα της δεν διευκρινιζει...!

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα.Μάλλον δεν παίζει τοτε ψηφιακά απο μια αναζητηση που εκανα κ εγώ... :/

Καμια καλή κάρτα που να πιάνει όλα τα ψηφιακά κανάλια και της digea έχετε να προτείνετε? (μην ειναι και πανάκριβη όμως :p )

Link to comment
Share on other sites

δεν έχει σημασία αν είναι MPEG4 ή MPEG2. και η δική μου (μια Avermedia) ΜPEG2 λέει ότι ειναι αλλά με τον τελευταίο driver παίζει κανονικά τα κανάλια της Digea.

πως δεν εχει σημασια? αν δεν υποστηριζει ο αποκωδικοποιητης της MPEG 4, τι να τον κανω τον driver? πρωτα πρπει να εχει το hardware να το κανει και μετα το software!!

Link to comment
Share on other sites

εγω δεν το ξερω. απλα τις αποριες μου εκφραζω. αν ο ιδιος αποκωδικοποιητης μπορει να παιξει και MPEG 4, τοτε σαφως εξαρταται απο την υποστηριξη του software!

αρα, ετσι οπως το θετεις ειναι θεμα της καθε εταιριας αν υποστηριξει η οχι το mpeg 4! αν δωσει νεους drivers δλδ!

Link to comment
Share on other sites

Το είχαμε συζητήσει σε κάποια φάση στο τόπικ του DTV. Το πρωτόκολλο εκπομπής είναι κοινό για mpeg2/4. Οι δέκτες στους υπολογιστές είναι απλά... δέκτες. Τίποτα παραπάνω, δεν κάνουν αποκωδικοποίηση. Αυτό το κάνει το software, οπότε και σχεδόν όλοι οι DVB-T mpeg2 δέκτες παίζουν και 4, με κάποια τελευταία έκδοση λογισμικού (δικού τους ή γενικής χρήσεως, τύπου DVB viewer). Λέω σχεδόν, γιατί σίγουρα όλο και κάποιος δέκτης θα υπάρχει που δε θα έχει πλεόν υποστήριξη από την κατασκευάστρια και θα είναι και μη συμβατός με άλλα προγράμματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Παιδιά καλώς σας βρήκα! Πρώτο μου ποστ, :magic:

Θα μπω στο ψητό κατευθύαν! Λοιπόν με παιδεύει η κάρτα μου Asus My Cinema p7131 hybrid. Υποτίθεται ότι έχει και ψηφιακό δέκτη και αναλογικό. Παλιά όταν την χρησιμοποιούσα στα XP 32 μου έκανε scan τα αναλογικά και μετά με ρωτούσε αν θέλω να κάνει scan και ο ψηφιακός δέκτης. Τώρα που έχουμε και εμείς στην Ρόδο digea είπα να την ξαναβάλω στο PC. Να σημειώσω ότι την λειτουργούσα άψογα και με τα αναλογικά στα Windows 7 32. Τα προβλήματα μου είναι πολλά και 8α ήθελα βήμα βήμα όσοι έχετε αυτή την κάρτα να με καθοδηγήσετε διότι έχω φάει άπειρες εργατοώρες για να βγάλω άκρη!!:hang3:

Καταρχάς την κάρτα την λειτουργώ με τα drivers της Philips και όχι αυτά που δίνει ο κατασκευαστής. Με του κατασκευαστή δεν τα περνάει αυτόματα (This Driver Does not Support Your Tv Tuner) αλλά ΜΟΝΟ χειροκείνητα (επιλέγω το .inf αρχείο) με αποτέλεσμα να μου πετάει BSOD (μπλε οθόνη). Πάμε παρακάτω, Όταν χρησιμοποιώ το Power Cinema & το Windows Media Center μου αναγνωρίζει ΜΟΝΟ την αναλογική κάρτα και πουθενά δεν βγάζει την ψηφιακή όπως παλιά!!

Ψάχνοντας στα Forum διαπίστωσα ότι πολλά παιδιά βλέπουν κανονικότατα ψηφιακή τηλεόραση με την συγκεκριμένη κάρτα! Ε, εγώ γιατί να μην μπορώ να δω? :wall:

Ας ξεκινήσουμε από κάπου μπας και βγάλουμε άκρη! Περιμένω συμβουλές! Ρωτήστε με οτιδήποτε!

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η κάρτα σου παίζει ψηφιακά. Άλλαξε drivers-και software-και θα είσαι εντάξει. Η αποκωδικοποίηση γίνεται από το software.

επειδή έχω και εγώ την ίδια κάρτα, έχεις καμία πρότασή για drivers-software? γιατί η asus δεν λέει κατί για mpeg4:wall:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.