Jump to content



Το ιστορικο ενος κινεζου 2.8


ea6gka

Recommended Posts

Πηρα καμμια εβδομαδα πριν απο το πλαισιο ενα 2.8 κινεζο SL6WJ . καταφερα με ρευμα 1.75 (και λιγοτερο ακομα δεν εχω δοκιμασει ) να τον παω στα 3500 με μια SP94. με στοκ πηγαινε ανετα 3300. στο 3δμαρκ 03 εχω 6000 βαθμους με μια 9800 προ σε στοκ και στο 3δμαρκ 01 εχω περιπου 19800. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να καταλαβω ποσο ρευμα δινουν η ασους (Ρ4Ρ800) στον επεξεργαστη μιας και αλλα βαζω και αλλα δινει. οι θερμοκρασιες μου ειναι αρκετα καλες, ενδεικτικα με πριμε κανα μισαωρο δεν μου δινει πανω απο 42 βαθμους και 1.75 ρευμα( τουλαχιστον ετσι λεει η ασους) .

Λετε να πηγαινει και παραπανω η να αφησω την αλλαγη μητρικης που λεω να κανω?. πιστευω οτι με μια ΑΒΙΤ να παω παραπανω . αυτο το λεω βασιζομενος στο οτι ειχα ενα 2.4 800ρι και δεν πηγαινε σε εμενα πανω απο 2.9 στη καλυτερη. σε φιλο μου με μια ΑΒΙΤ ΙΣ7 πηγε 3.2 με στοκ και το καλημερα.

post-101-1416070831,0546_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Καλημέρα, καταρχήν η Asus δείχνει περίπου 8 με 10 βαθμούς κάτω από την "πραγματική". Προσωπικά είχα δοκιμάσει 3 κινέζους 2.6C.. όλοι πήγαν 250fsb με default τάση αλλά μετά όσο και να τους έδινα δεν ακούγαν. Εγώ θα έλεγα να μην αλλάξεις μητρική γιατί η P4P800 ανεβαίνει αρκετά καλά αλλά αν επιμένεις μην επιλέξεις IS7...

Link to comment
Share on other sites

Kαταρχην....

Αν θες να το πλακωσεις ....

μην αλλαξεις ουτε cpu ουτε mobo...

ΑΛΛΑΞΕ ΨΥΞΗ!!!

με αυτο που εχεις....και το καλυτερο κομματι να παρεις θα χαραμιστει!

βαλε μια δυνατη ψυξη πρωτα και μετα θα δεις που τερματιζουν mobo+cpu....

και μαλλον με αερα δυσκολα θα δεις σταθερα 3500....

water it , the mother f...er!

Link to comment
Share on other sites

την SP94 εχω , την καλυτερη ψυκτρα για αερα. δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ψυξης, τα 250 μονο με 1.7 ρευμα τα πιανει. ετσι λεει η ασους παντα ετσι?. μηπως ειναι μαπα ο επεξεργαστης? ο 2.6 που γραφω ειναι εβδομαδα 37 , καλη απο οσο εχω ακουσει και μαλιστα μαλαισιανος.

Link to comment
Share on other sites

Mε αερα δεν θα ειναι ιδιαιτερα σταθερο στα 3500

αν βαραει 58-59 ιδλε και 68-69 λοαντ

Αν δεν εχεις καλη ψυξη ΔΕΝ θα μπορεσεις να κρινεις αν ειναι καλο το κομματι....

αλλα αν δεν θες να αλλαξεις ψυξη τοτε

...παρε Ati....

Link to comment
Share on other sites

κοιτα αν ειναι 8 βαθμους πανω η ασους σε οτι λεει τοτε ειμαι 36 και 42 μαξ με 1.725. και η ψυκτρα ειναι στη βαση χλιαρη. κουφο ειναι αυτο αλλα ετσι ειναι. στα 3500 μετα απο κανα λεπτο κολαει. δεν νομιζω να ειναι θερμοκρασιαεδω αλλοι πιανουν 250 ΦΣΒ για πλακα εγω εκει θελω ΠΟΛΥ ρευμα, αυτο εμενα μου λεει οτι κανει τον κινεζο ο επεξεργαστης...:D

Link to comment
Share on other sites

Για αερα και κινεζο δεν τα πηγε ασχημα.Η αληθεια ειναι οτι οι τελευταιοι Μ0 ειναι αισχροι ακομα και κατω απο ενα μπλοκ.Θα σου προτεινα να πας σε κανα 3.0αρη μαλαισιανο...Η μητρικη ειναι μια χαρα για κλοκαρισμα αρκει να ξεπερασεις το ψυχολογικο οτι εχει idle πολλα βολτ και load πιο λιγα....εδω το folding ειναι μια καλη λυση....

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου και γω πιστευω οτι ειναι θεμα cpu standar......κρατησε τον λιγο ακομα να τον καψεις αλλα προσεξε τα volt και τις θερμοκρασιες που θα εχεις (τις πραγματικες οχι οτι λεει η asus)

προσπαθησε να του δωσεις οσο το δυνατον λιγοτερο ρευμα σε οχι απολυτα σταθερες συχνοτητες ...μπας και ανοιξει λιγο.....μην του δωσεις πολυ ρευμα αποτομα σε μικρες συχοτητες γιατι μετα χλωμο το βλεπω να παει σταθερα ακομα και στα 3500.....απλως προσπαθησε να μετρησεις τι θερμοκρασια εχεις πραγματικη....για καψιμο δεν λεει να εχεις πανω απο 50-52c σε full load....καλη συνεχεια...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ea6gka

καταλαβα, μαλλον θα πεσω στα 3400 και θα τον καψω για κανα μηνα, μετα εαν δεν παει πουλημα,

σιντο εισαι για τραμπα + 100?:D

Μπα θα χτυπησω 3400 :)

Link to comment
Share on other sites

εχει να φαει πολυ σετι για να ανοιξει. η πλακα ειναι οτι και με στοκ ψυκτρα δουλευε στα 3430. τηγανιζε βεβαια αλλα επαιαζε μια χαρα. με την ΣΠ94 πιστευα οτι θα πηγαινε παραπανω. δεν πηγε ομως του ΜΗΖ. μονο που εχω καλυτερες θερμοκρασιες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.