Jump to content



Καλυτερη Καρτα Ηχου


lazarosleon

Recommended Posts

Δεν ξερω για ποιο λογο, δεν βρισκω το τοπικ που ειχα ανοιξει για καρτα ηχου.

Αναζητω λοιπον, μια δοκιμασμενη καρτα ηχου, εσωτερικη για το μηχανηματακι μου, που να εχει πληρη υποστηριξη ηχου, με εξαιρετη ποιοτητα, και αν γινεται να εχει και πολυ καλο λογισμικο για να σεταρω σωστα τον ηχο στις οποιες απαιτησεις μου.

Κατοχος της Creative εδω και 18 μηνες, Fatality Pro Series, παρα τα απειρα updates, ρυθμισεις κλπ, συνδεση με τα Logitech Z5.500 μεσω οπτικης ινας, εχω την εντυπωση πως ο ηχος δεν ειναι και ο καλυτερος που μπορει να βγει.

Φυσικα δεν ειμαι κανενας μουσικος αλλα οπως και να εχει επειδη την συνεδεσα και σε 5.1 ολοκληρωμενο, απογοητευτηκα.

Αρα παμε για κατι καινουργιο.

Προτασεις??? :o

Link to comment
Share on other sites

Με τα Logitech Z5.500 περιμένεις να "ακούσεις" ήχο? Για νταβαντούρι σε παιχνίδια και κάτι εντυπωσιακό σε ταινίες (για πιστότητα/φυσικότητα ούτε λόγος), ναι. Αλλά για παραπάνω σίγουρα χρειάζεσαι κάτι πιο αξιόλογο σε ηχεία (και ίσως ενίσχυση για να το θέσω και στην απολύτως σωστή του βάση).

Σίγουρα δε φταίει η κάρτα . . .

Link to comment
Share on other sites

Αναζητω λοιπον, μια δοκιμασμενη καρτα ηχου, εσωτερικη για το μηχανηματακι μου, που να εχει πληρη υποστηριξη ηχου, με εξαιρετη ποιοτητα,

έτσι όπως το λες θα πρέπει να σε προτείνουμε προενισχυτή , τελικό ενισχυτή, καλώδια , κάρτα ήχου και άλλα ηχεία :)

αμα επιμένεις να αλλάξεις κάρτα ήχου

για games είναι μια πολύ καλή επιλογή η asus xonar

για ταινίες πας σε Auzen X-Fi HomeTheater HD

για μουσική η asus essence stx/st

Link to comment
Share on other sites

έτσι όπως το λες θα πρέπει να σε προτείνουμε προενισχυτή , τελικό ενισχυτή, καλώδια , κάρτα ήχου και άλλα ηχεία :)

αμα επιμένεις να αλλάξεις κάρτα ήχου

για games είναι μια πολύ καλή επιλογή η asus xonar

για ταινίες πας σε Auzen X-Fi HomeTheater HD

για μουσική η asus essence stx/st

Και άμα τα θέλουμε και τα "τρία"???Με το συμπαθιο!!!:hehe::hehe::hehe:

Link to comment
Share on other sites

Oπως σωστα προαναφερθηκε αν δε σε ικανοποιει ο ηχος των Logitech z5.500/creative fatality pro, τοτε αυτο που σου λειπει δεν ειναι μια καλη καρτα ηχου, αλλα καλα ηχεια και ενισχυση. Με λιγα λογια μενεις με την creative και πας για ενισχυτη-ανενεργα ηχεια-sub. Budget για ποιοτικο entry lvl hifi 2.1 με το οποιο θα δεις μεγαλη διαφορα ~700++ ευρω.

(Nα κατι τετοιο ας πουμε ειναι value for money, αρα οπως καταλαβαινεις το επομενο βημα απο αυτο που εισαι ηδη δεν ειναι και τοσο απλο

http://www.odes.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=5&page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=1317&category_id=96

http://www.kolomvounis.gr//default.asp?pid=19&itmId=19283&catId=285&la=1

και μελλοντικα χωνεις και extra sub. Αρα ειτε συμβιβαζεσαι και μενεις οπως εισαι, ειτε βαζεις το χερη βαθια στην τσεπη και αναβαθμιζεις δραματικα τον ηχο σου, αλλιως δεν αξιζει να πας σε μεση λυση, παλι λεφα θα χαλασεις χωρις να ικανοποιηθεις).

Να συμπληρωσω οτι για ακροαση μουσικης ειναι προτιμοτερα τα 2/2.1 συστηματα, για ταινιες τα πολυκαναλα συστηματα και για παιχνιδια επισης πολυκαναλα -αν σε απασχολει το 5.1 στα games-.

Αρα πχ σε μουσικη δεν μου κανει εντυπωση να ακουω καποιν δυσαρεστημενο απο τα z5500. Με βαση τα κριτηρια σου λοιπον μας λες αν θες δικαναλο η πολυκαναλο συστημα, ποσα ευρω διαθετεις και σου ερχονται οι προτασεις για να δεις βελτιωση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω πως εχεις αναγκη για τιποτε απο τα δυο! Και η καρτα σου ειναι πολυ καλη και τα ηχεια το ιδιο. Δοκιμασε να τα συνδεσεις αναλογικα και φωναξε καποιον πιο σχετικο να σου ρυθμισει το ισοσταθμιστη το κρισταλαιζερ και το bass redirection. Ο κολιτος μου εχει το ιδιο συνδιασμο ( καρτα και ηχεια) και δεν νομιζω πως δεν μπορουν να σε οικανοποιησουν.

Νομιζω πως ειναι λιγο υπερβολικο να αγορασεις κατι καινουργιο!

Τελος αν δεν οικανομποιηθεις ναι αγοραζεις κατι καινουργιο!

Link to comment
Share on other sites

Bασικα με οπτικη που τα εχει συνδεδεμενα, την καρτα ακουει ή τα DAC των Logi?

Εχει δικιο ο Neph, Δοκιμασε να τα συνδεσεις και αναλογικα, Με καλη καρτα ειναι καλυτερα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κατ'αρχας,καλημερα και Χρονια Πολλα.

Ειναι η πρωτη φορα που γραφω,και εχω...τρακ.

Μιας και ο τιτλος του θεματος ειναι καλυτερη καρτα ηχου,θα ρωταγα κι εγω τα εξης.

Εχω εναν υπολογιστη με μια μητρικη Asus P7P55D,με τσιπακι Intel i5,και μνημη 4 Γιγα,και Win7-64bit.

Η μητρικη,ειναι αυτη,ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards - ASUS P7P55D μεσα,περιγραφεται η καρτα ηχου,που ενσωματωνει.Αυτη,μπορει να περασει ψηφιακα σηματα,ακομα και μεχρι 24/192.

Απο την αλλη μερια,ειχα ενα Ζ-5500,αλλα και ενα συστηματακι Φιλιπς,το MCD908,δηλαδη αυτο,Philips MCD908 DVD Micro Theatre - AVReview News and comment ,το οποιο εχει λαμπατη προενισχυση και ψηφιακο τελικο σταδιο,ενω τα ηχεια του,ειναι τριων δρομων,με τουιττερ ταινιας,(ribbon),και παιζει παρα πολυ καλα,σε σχεση με τα λεφτα του,(500 Ευρω).

Ετσι,εκανα το εξης.

Χρησιμοποιω για εμπρος δεξια-αριστερα,τα ηχεια της Φιλιπς,μαζι με τον ενισχυτη τους,συνδεοντας τον στην αναλογικη εξοδο του υπολογιστη,κρατωντας τα υπολοιπα απο το Logitech.(Κεντρικο,πισω δεξια-αριστερα,και ενεργο υπογουφερ).

Ετσι,εχω την πολυ καλη ποιοτητα,οταν θελω να ακουσω μουσικη,σε στερεο,οπου κυριως ειναι γραμμενα τα μουσικα αρχεια,24/96,αλλα και 24/192,που τον τελευταιο καιρο ακουω,ενω εχω και τη βαβουρα που χρειαζεται,οταν βλεπω και καμια ταινια με σαματά.

Το ερωτημα ειναι,με το επιπεδο του συστηματος που εχω,αξιζει τον κοπο,να αλλαξω καρτα και να παω σε καμια Asus Essence που ειδα ,http://hothardware.com/articles/asus-xonar-essence-stx-headphone-amp-card/ , ή θα πανε τα λεφτα τσαμπα;

Σε περιπτωση που αξιζει να παρω καποια,ποια θα επρεπε,αφου ειδα οτι δεν ειναι μονον μια, οι δε τιμες,κυμαινονται απο 135-235 Ευρω; http://www.visionstudio.gr/prodlist.asp?cat=14⊂=0&pmanuf=1102&showfoto=0 ,

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.