Jump to content



δημιουργια home server


argy1

Recommended Posts

μιας και απο θεμα δουλειας ειναι νεκρη περιοδος και περισευουν και κατι μικρα αγαθα απο ενα αρχαιο συστημα λεω να ασχοληθω με κατι τετοιο. λοιπον εχω ενα ταπεινο κουτι του e-shop αυτο με τα 20 ολοκληρα euro το οποιο ειναι μαχημο και χωραει 8 σκληρους! εχω λοιπον μια asus p6s5at, 768mb ram, cpu pentium III socket 370 800mhz O.C. τροφοδοτικο noname 350watt και σκληρο 40gb (για το λειτουργικο). λειτουργικο παιζει windows 2003 server, free nas η και καποια εκδοση linux δεν ξερω.. απλως δεν εχω ξανα ασχοληθει με το θεμα server και θα χρειαστω την βοηθεια σας για το στησιμο. επισης το hardware αξιζει τον κοπο η να τα πεταξω και να μην ασχοληθω καθολου?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

οποτε ποια εκδοση να κατεβασω για να ειναι οκ με το συστημα που θα φτιαξω? επισης θα μου αρεσε αν γινοταν να εχω προσβαση απο οπουδηποτε αλλα δεν εχω ιδεα πως γινεται, φανταζομαι ομως οτι με samba δεν γινεται, η κανω λαθος?

Link to comment
Share on other sites

η 5.5 CentOS θα σου παιξει. Εδω δτην εχω στο Ρ3 @ 766ΜHz φορητο μου. Αρκει να κατεβασεις την χ86 ;)

Προσβαση στα αρχεια θα εχεις με samba. Προσβαση στο συστημα, θα μπορεις να εχεις με Teamviewer η με VNC.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον κατεβασα την 5.5 ι386, επειδη δεν εχω cdrom περιμενω αυριο απο εναν φιλο δανεικο ενα εξετωρικο να προχωρησω στην εγκατασταση και μετα συνεχιζουμε. ευχαριστω παντως για την αμεση ανταποκριση αλλα μην νομιζεις οτι τελειωσες γιατι οπως ειπα και πριν απο θεμα server, sharing και τα λοιπα ειμαι τελειως noob οποτε θα χρειαστω βοηθεια απο την αρχη μεχρι το τελος..:hehe::hehe:

Link to comment
Share on other sites

Η πρόταση του YDinopoulou για Centos είναι πολύ σωστή.

Βέβαια σε server δεν χρειάζεσαι γραφικό περιβάλλον,οπότε vnc και teamviewer δεν χρειάζεσαι.

Αν θές να ξεκινήσεις το διάβασμα για το τί μπορείς να υλοποιήσεις διάβασε το HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials έχει πολλές πληροφορίες και οι περισσότερες είναι distro-based άρα πατώντας στο CentOs βλέπεις πώς μπορείς να το κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

απλος το fedora το ειχα δουλεψει λιγο σε ενα netbook με κατεστραμενο σκληρο και το ετρεχα live απο usb οποτε πιστευω θα μου ειναι λιγο πιο γνωριμο το περιβαλλον.

Link to comment
Share on other sites

Και στον δικό μου server με fedora 12 είμαι, σκυλί μαύρο... ήμουν χρόνια με FC5, αλλά διάβασα καλά λόγια για την 12, οπότε έκανα το άλμα... (πάντως αν εξαιρέσεις το ubuntu το οποίο το έχουν σκίσει λίγο και έχει χάσει τον προσανατολισμό του, οι υπόλοιπες distro πάνω-κάτω ίδιες είναι)...

Διάβασε και αυτό ή αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Όποια διανομή και να μπει μια χαρά θα είναι, άλλωστε η καλύτερη λύση για διαχείρισή είναι από κονσόλα οπότε δεν θα δεις ουσιαστικές διαφορές. Εγώ θα προτιμούσα ubuntu καθαρά λόγω του πόσο δημοφιλής είναι με αποτέλεσμα να μπορείς να βρεις ότι πακέτο θες και λύση σε ότι αντιμετωπίσεις.

Link to comment
Share on other sites

μια ερωτηση ακομα..υπαρχει περιπτωση το μηχανακι να χρησιμοποιηθει και για εκπαιδευτικους λογους (codmw2) η ζηταω πολλα??:tomato: τα ρωταω ολα απο τωρα για να ξερω πως θα το στησω αναλογως στις απαιτησεις και αν πρεπει να γινει κατι τωρα στην αρχη. τωρα οσον αφορα το λειτουργικο για file server και κατεβαστηρι,αν και με ειχε κερδισει το fedora, διαβασα μεταξυ αλλον και αυτο http://www.pcw.gr/Article/Internet-Networking/Create_home_file_server_PC_network/237-4813.html&pbreak=1&pbreak=2&pbreak=0&pbreak=4&pbreak=0 και ομολογω οτι ξανασκεφτομαι τη λυση του freenas. σεβομαι ομως τις εμπειριες σας και γι'αυτο περιμενω απαντησεις..

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε κάποιος ίσως να μου πει τις διάφορες χρήσεις ενός server στο σπίτι; Προσπαθώ να καταλάβω, πέρα από το ότι μπορείς να συνδέεσαι από κάπου αλλού σε ένα πι σι στο σπίτι σου που είναι μονίμως ανοικτό, τι αλλό μπορείς να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

καλη χρονια καταρχην. φιλε geolast το κυριοτερο ειναι οτι αποφευγεις τις δυπλοεγγραφες στα αρχεια και συνεπως την απωλεια τους μερικες φορες λογο αγνοιας. δηλαδη αν εχεις 3 υπολογιστες και θελεις να εχεις στον καθε ενα εναν φακελο με προγραματα, και κατεβασεις σε καποιο pc ενα καινουριο προγραμα θα πρεπει να το μεταφερεις με ανα στικακι και στα αλλα 2. οποτε για καποια βασικα αρχεια αν κανεις καθε φορα αυτο για να ειναι πληρως ενημερωμενα τα pc καποια στιγμη θα χασεις τον μπουσουλα. Οποτε φτιαχνεις ενα δευτερο συστημα το οποιο ειναι κατεβαστηρι και ταυτοχρονα ειναι ολα τα αρχεια εκει, ετσι μπενεις απο οπου θες στον server παιρνεις η βλεπεις αυτα που θες και ειναι ολα μαζι και μονιμως ενημερωμενα καθως βρισκονται ολα εκει και τα pc ειναι αδεια.

Στο θεμα το δικο μου τωρα εχω εχω ενα προβλημα γι'αυτο και δεν το προχωραω ακομα. η μητρικη δεν εχει υποδοχη για sata αλλα για 4 ide. εχω 2 σκληρους 1 terra σατα οι οποιοι ειναι γεματοι και 2 σκληρους 60gb συνολο ide:hang2: υπαρχει περιπτωση με καποιο controller να τους ενωσω και να τους δει η πρεπει να ειναι ide οι σκληροι για να δουλεψουν με αυτη τη μητρικη??επισης το θεμα "format" το ξεχναω γιατι αυτα τα 2 τερα ειναι οτι εχω και δεν εχω..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.