Jump to content



Βοήθειαααααα....!


maniac

Recommended Posts

πρόσφατα αγόρασα νεο case για το pc μου και ενα σκλυρο...μετα την μεταφορά των πραγματων απο το παλιο κουτι όλα λειτουργουν κανονικα...Όμως μετα την συνδεση του 2ου δίσκου το bios βλέπει μόνο τους 2 hdd που εχω και όχι το dvd και το dvd-r...όλα είναι συνδεδεμένα κανονικα και οτι και αν έχω κανει με τα jumperακια των dvd και dvd-r συνεχίζουν να μην "φένονται"...Μπορείτε να μου πείτε τι φτέει?:sick: :confused::o ?????

Link to comment
Share on other sites

asus p4s533 :mobo

asus dvd-rom 16x

asus dvd-r 4x2x16

hdd:

western digital 40 gb 7200

maxtor 60 gb... 7200

στην πρώτη κορδέλα εχω βαλει τον 60αρι σαν primary master και τον 40αρι σαν secondary master και στην αλλη το dvd σαν primary slave και το dvd r ως secondary slave...τώρα τα μοντέλα των συσκευων εχτος απο την mobo δεν τα θυμαμαι ακριβως...:unsure::D

Link to comment
Share on other sites

Προσοχη σε 2 θεματα:

1) Οι WD σκληροι, εχουν αλλο setting για "Master with slave present" (jumper στο μεσαιο) και αλλο για "Master/single" (χωρις jumper). Εσυ θες να το βαλεις σε "Master with slave present"

2) Τα οπτικα (DVDια κλπ) που τα εχεις ως Slave και τα δυο, δοκιμασε τα jumperακια τους στο "Cable select" και οχι στο "Slave".

Link to comment
Share on other sites

chosen τα εχω δοκιμασει πριν αυτα αλλα τιποτα...και κορδελα αλλαξα αλλα τπτ...λοιπον ειναι καπως ετσι το προβλημα :

Primary Master : maxtor

Primary Slave:wd (απο δω κανει boot, εδω εχω τα win)

Secondary Master:none

Secondary Slave:none

Link to comment
Share on other sites

Φιλε επειδη την ειχα πατησει και εγω μηπως εχεις κλεισει το IDE2 καναλι απο το ΒΙΟS η απο τα Windows και δεν το θυμασαι? Τσεκαρε το. Επειδης ποτε μην προτιμας τη cable selection θεση. Δες το BIOS να ειναι auto ολα τα καναλια!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.