Jump to content



HTC HD2 Windows Phone 7 ROM Released


dimitris_s

Recommended Posts

Ειχα κινητο με 7αρια το Mozart ειναι πολυ πισω σε υποστηριξη ασε που Ελληνικα ισως να μην δουμε και καθολου στα 7

Και ειδικα στο HD2 καλυτερα να βαλεις Android παρα 7

Link to comment
Share on other sites

Cause Live Services ain't working son...

[Confirmed working]HowTo actvate your wp7/HD2 Live services.

Μια χαρά δουλεύουν. :p

Απ' ότι φαίνεται είναι πλήρως λειτουργικό το WP7 στο HD2. Μέσα στο ΣΚ θα το περάσω στο HD2 μου και θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγο φλάσαρα επιτυχώς το HD2 μου, και αυτή τη στιγμή boot-άρει κανονικά στα WP7, και είναι πλήρως λειτουργικό. Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ταχύτητα. Καμία απολύτως σχέση με WinMo 6.5. Πάει σφαίρα, δεν έχει κάνει ούτε κιχ.

Έφαγα μια μικρή νίλα γιατί νόμιζα ότι είχα διαγράψει την SD (8gb class2). Τελικά υπάρχουν τα δεδομένα και τώρα έχω βάλει την SD σε ένα Xperia και παίρνω backup.

Απ' ότι έχω καταλάβει τα WP7 χρησιμοποιούν την SD σαν storage drive. Στην εγκατάσταση είχα εκτός την SD και μου έδειχνε ελεύθερο χώρο 105MB, και σε κάποια άσχετη φάση χωρίς να περάσω αρχεία μου έβγαλε ότι έχω μόνο 12MB free. Θα κάνω τώρα φρέσκο install με την SD μέσα να δούμε τι θα δούμε.

sorry for DPosting.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι ξεβράκωτο νομίζω είναι λογικό να είναι γρήγορο και smooth σε ένα κινητό σαν το HD2 βρε παιδιά. Αυτό το θεωρώ δεδομένο.

Από λειτουργίες πως πάει; Εφαρμογές; Σαν λειτουργίες τηλεφώνου;

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι ξεβράκωτο νομίζω είναι λογικό να είναι γρήγορο και smooth σε ένα κινητό σαν το HD2 βρε παιδιά. Αυτό το θεωρώ δεδομένο.

Από λειτουργίες πως πάει; Εφαρμογές; Σαν λειτουργίες τηλεφώνου;

δεν μπορώ να μπω marketplace να κατεβάσω....δεν με αφήνει!

Εχει σφαίρα browser πάντως :)

θα το δω αργότερα και θα σας πω...

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορώ να μπω marketplace να κατεβάσω....δεν με αφήνει!

Θέλει να κάνεις unlock τη συσκευή για να μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές XAP (κάτι σαν cab) δικές σου. Απο 'κει και πέρα θέλει unlock και πολυ συγκεκριμένα βήματα (registry hacks), καθώς και Product Key για να το ξεκλειδώσεις πλήρως και να έχεις πρόσβαση σε marketplace κτλ.

Το έχω ξεκλειδώσει πλήρως πάντως (αν και με παίδεψε αρκετά εχθές), και το μόνο που λείπει τώρα είναι το Product Key.

Το touch keyboard είναι τέλειο, παίρνει το πάτημα με τη μία, όχι όπως στα WinMo που έγραφες ένα τηλέφωνο και έπρεπε να πατήσει το κάθε νούμερο 2-3 φορές για να το πάρει.

Έκανα φρέσκια εγκατάσταση με την SD μέσα (sandisk 8gb class2) και είναι πλήρως συμβατή. Στην εγκατάσταση αν έχεις μέσα SD, της κάνει format και μετά κάποιου είδους raid, έτσι τώρα μου γράφει total storage 7.2GB (τα υπόλοιπα ~780 είναι δεσμευμένα για το OS), και free space 6.68GB. How cool is that?

Επίσης το registry hack πρέπει να γίνει για να αναγνωρίζεται το τηλέφωνο σαν HD7 T9292 και όχι σαν LEO, για να μπορείς να κάνεις activate και για να μπαίνεις marketplace κτλ.

Χωρίς υπερβολές, μεταμόρφωσε το HD2, είναι σαν να πήρα άλλη συσκευή. Όλα δουλεύουν άψογα και lightning fast.

Κάτι που με χάλασε είναι ότι κάνει sync με το Zune (wmdc is dead), και δεν μπορείς να κάνεις sync με το Outlook. Για να πάρεις επαφές κτλ από το Outlook πρέπει να βάλεις το Outlook Connector και να συνδέσεις το live account σου με το Outlook. Κάτι το οποίο πάω να κάνω τώρα.

O IE του δε με ενθουσίασε και πολυ γιατί δε δουλεύει σωστά (to put it better, δε δουλεύει καθόλου σχεδόν) το pinch 'n' zoom. To youtube app που εγκατέστησα (XAP), δουλεύει άψογα, πας απ' το ένα βιντεο στο άλλο λες και έχεις ανοιχτό notepad, τόσο responsive.

H κάμερα είναι άψογη κι αυτή. Στο βίντεο έχει να επιλέξεις 720P. Όταν τραβάς φωτογραφίες δε πρέπει να περιμένεις 5-10 δευτερόλεπτα μέχρι να τη σώσει για να τραβήξεις άλλη, όπως στα WinMο. Τραβάς φωτό, και τη κάνει slide μέσα σε 1sec στα αριστερά και σου δίνει τη δυνατότητα να τραβήξεις επόμενη φωτό άμεσα.

To design είναι άψογο, minimal no nonsense. Tα πάντα γίνονται στο μισό χρόνο. Κάτι που παρατήρησα είναι ότι πριν στα WinMo τα 5 hardware buttons δε τα χρησιμοποιούσα σχεδόν ποτέ, ενώ τώρα και τα 5 είναι βασικά στοιχεία του UI. Θες να κλείσεις ένα πρόγραμμα; ΟΚ, δε χρειάζεται να στριμώχνεις τα δάχτυλά σου στη πάνω δεξιά γωνία για να κεντράρεις το X. Αντ' αυτού πατάς το back arrow (στα hardware buttons) και έφυγες. Ειλικρινά, εάν είχα δει το λειτουργικό πόσο καλό είναι και δεν υπήρχε τρόπος να το περάσω στο HD2, θα πήγαινα να έπαιρνα το HD7.

edit: Α! Ξέχασα! Αν πατήσεις το home button (hardware) σε πάει στο bing (fullscreen) όπου έχει φωνητική αναγνώριση για να κάνεις search, η οποία... δουλεύει. Awesome!

Link to comment
Share on other sites

Καλα, αυτοι ειχαν πει πως τα Windows Phone 7 θα εχουν μονο συγκεκριμενα ενεργα πληκτρα και δεν θα δουλευουν αλλου. Καλη φαση...

ΥΓ: Εχουμε καμια λιστα με πια αλλα smartphones της HTC δουλευει/θα δουλευει το WP7?

Link to comment
Share on other sites

Καλα, αυτοι ειχαν πει πως τα Windows Phone 7 θα εχουν μονο συγκεκριμενα ενεργα πληκτρα και δεν θα δουλευουν αλλου. Καλη φαση...

ΥΓ: Εχουμε καμια λιστα με πια αλλα smartphones της HTC δουλευει/θα δουλευει το WP7?

Τα 2 ακριανά πλήκτρα (make call, end call) έχουν γίνει assign από τους DFT που μαγειρέψανε τα WP7 για το HD2. Το αριστερό κουμπί είναι για την camera, και το δεξί για lock, power off κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη, μήπως θα μπορούσες να κάνεις ένα στυλ tutorial βήμα βήμα πώς να βάλουμε τα win7 αλλά να κρατήσουμε και ένα backup τα win6.5 που έχουμε τώρα στο HD2 ?

θα το ήθελα και εγώ αν είναι εύκολο...

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη, μήπως θα μπορούσες να κάνεις ένα στυλ tutorial βήμα βήμα πώς να βάλουμε τα win7 αλλά να κρατήσουμε και ένα backup τα win6.5 που έχουμε τώρα στο HD2 ?

Για installation tutorial ευχαρίστως, τώρα για το backup των 6.5 δεν το έχω κάνει, αλλά θα το ψάξω. :)

Link to comment
Share on other sites

Για full backup των wm6.5 χρησιμοποιηστε το spb backup. Προγραμμα που θελει "πληρωμη" βεβαια.

Δημητρη, πηρες τηλεφων στη MS να ενεργοποιησεις τη συσκευη; αν ναι, τι τους ειπες;

Link to comment
Share on other sites

Εγκατάσταση Windows Phone 7 στο HTC HD2.

Αν νιώθετε κι εσείς ότι δεν είδατε ποτέ αυτό το 1GHz του Qualcomm, και ταυτόχρονα θα ορκιζόσασταν ότι είναι μούφα του μαρκετινγκ αυτός ο κουαλκομας με τα 998MHz, και ότι στην πραγματικότητα έχουν στριμώξει μια αρχαιολογία Samsung CPU στα 150ΜΗz, τότε οι παρακάτω γραμμές κειμένου προορίζονται για εσάς. Στην πραγματικότητα υπάρχει όντως ο qualcomm στο 1GHz μέσα στο HD2 που κρατάτε στα χέρια σας, το πρόβλημα είναι ότι τα WinMo 6.5 δεν τον αφήνουν να αναπνεύσει. Problem? Το THELAB Teleshopping, έχει και πάλι τη λύση.

Backup:

Εγώ έκανα απλά έναν συγχρονισμό με το Outlook (επαφές, notes, calendar κτλ), πήρα κι ένα backup της SD και αυτό ήταν. Δεν ήθελα να θυμάμαι ότι έχει σχέση με τα 6.5. :p

Το SPB backup, απ' όσο ξέρω παίρνει ένα είδους image, και μετά χρειάζεται πάλι το spb backup στην νέα εγκατάσταση για να γίνει restore το image αυτό. Τα W7 δεν έχουν SBP backup απ' όσο ξέρω, αλλά ακόμη κι αν είχαν τα δύο λειτουργικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους, για να μπορεί να υφίσταται ένα image restore. Ψάξτε το βασικά γιατί δε γνωρίζω περαιτέρω. :)

Διαδικασία εγκατάστασης:

Κατ' αρχάς κατά τη διαδικασία αυτή καλό είναι να κλείσετε ότι background services και apps τρέχουν, καθώς και να φέρετε το pc σε stock ρολόγια αν είναι κλοκαρισμένο, προς αποφυγήν καμιάς μπλε οθόνης που θα μπρικάρει τη συσκευή. Φύλαγε τα ρούχα σου...

1) Εγκατάσταση του HSPL

Για να κάνετε εγκατάσταση του HSPL, πρέπει να υπάρχει το SPL 1.42.0000 στη συσκευή σας. Αν έχετε νεότερο SPL, θα πρέπει να κάνετε downgrade, φλασάροντας κάποιo άλλο πακέτο ROM. Για να ελέγξετε ποια SPL έχετε εγκατεστημένη, κρατήστε πατημένο το volume down, και κάντε restart.

  • Κάντε λήψη του HardSPL από εδώ και αποσυμπιέστε το κάπου.
  • Κάντε συγχρονισμό της συσκευής με το WMDC συνδεδεμένο με USB.
  • Τρέξτε ως admin το HSPL3_PKG.exe, και κάντε κλικ στο next.
  • Θα μπει αυτόματα στο bootloader (4 χρώματα).
  • Σας δίνει επιλογή για SPL2.08.0000 or 2.08.HSPL. Εσείς επιλέγετε το 2.08.HSPL for HardSPL και πατάτε next.
  • Θα γίνει το φλασάρισμα του HSPL, και θα κάνει επανεκκίνηση. Κρατήστε πατημένο το Volume Down για να μπείτε πάλι στο bootloader.

2) Κάντε λήψη του αρχείου:

[::... WP7 Stock ROM + MAGLDR 1.12 + LATEST LEO512(EU) + LEO1024(T-MOBILE) RADIO ...::]

Κάντε το extract κάπου (και φυσικά δεν εννοώ σε φλασάκι). Το package πρέπει να σας δώσει τους εξής φακέλους:

LEO70_ROM

MAGLDR112

Radio Leo 2.15.50.14

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα WP7 στην εγκατάστασή τους, εάν υπάρχει κάρτα SD στη συσκευή θα τη βρουν και θα τη φορμάρουν ΑΛΥΠΗΤΑ, και θα χρησιμοποιηθεί σαν total device storage. Οπότε ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε κάποια SD στην οποία έχετε δεδομένα που χρειάζεστε, ή πολυ απλά κάντε ένα backup πρώτα.

3) Συνδέστε το HD2 σας στο PC μέσω USB. Θα πρέπει να βρίσκεστε ήδη στην οθόνη του bootloader. Αν όχι, τότε restart και volume down. Η συσκευή θα boot-άρει στο SPL (η οθόνη με τα 4 χρώματα :p) και στο κάτω λευκό μέρος πρέπει να αναφέρει USB και όχι SERIAL.

Στο σημείο αυτό μπείτε στο φάκελο Radio Leo 2.15.50.14 (απ' το PC) και τρέξτε ως administrator το εκτελέσιμο CustomRUU.exe. Πατήστε Next σε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο Update, μετά Next έως ότου ξεκινήσει η διαδικασία. Θα δείτε ότι τώρα η συσκευή θα φύγει απ' το στάδιο που ήταν πριν και θα εμφανίσει ένα λογότυπο HTC καθώς και μια progress bar. Το στάδιο αυτό θα τελειώσει σχετικά γρήγορα. Αν κολλήσει στο 96% για λίγο είναι νορμαλ, don't worry. Μόλις τελειώσει η διαδικασία και περαστεί το νέο radio, η συσκευή θα κάνει επανεκκίνηση αυτόματα, οπότε μόλις δείτε να μαυρίζει η οθόνη κρατήστε πάλι πατημένο το volume down, έως ότου εμφανιστεί πάλι η οθόνη που θα σας πληροφορεί πλέον για τη νέα έκδοση radio που εγκαταστάθηκε στη συσκευή.

4) Στο επόμενο στάδιο τώρα, ανοίξτε τον φάκελο MAGLDR112, και τρέξτε ως διαχειριστής το εκτελέσιμο ROMUpdateUtility.exe. Έχουμε πάντα συνδεδεμένο το USB. Στο wizard που εμφανίζεται, κάνουμε πάλι τα ίδια (next, next, update, next), θα εμφανιστεί πάλι λογότυπο HTC με progress bar. Αυτό θα είναι πολυ πιο γρήγορο απ' ότι το φλασάρισμα του radio πριν. Όταν κάνει επανεκκίνηση η συσκευή πάλι, αυτή τη φορά θα κρατήσουμε πατημένο για 1-2 sec το κουμπί power. Θα πρέπει να εμφανιστεί η οθονη του "bootloader" MAGLDR. Είναι μαύρο background, με λευκά γράμματα και πράσινη επικεφαλίδα. Στο μενού αυτό κινούμαστε επάνω/κάτω με το volume up/down. Οπότε με το volume down πηγαίνουμε στην επιλογή 5 (USB FLASHER) και την επικυρώνουμε με το call button.

5) Πηγαίνουμε πάλι πίσω στο PC, και ανοίγουμε τον φάκελο LEO70_ROM. Τρέχουμε ως διαχειριστής το εκτελέσιμο DWI.exe. Πατάμε 2 φορές next ενώ στην οθόνη του HD2 θα αρχίσουμε να βλέπουμε να τρέχουν κάποιες διαδικασίες εγκατάστασης με progress bar κτλ. H διαδικασία αυτή δε πρέπει να πάρει πάνω από 3-4 λεπτά, οπότε μόλις τελειώσει θα κάνει πάλι επανεκκίνηση το HD2 και τώρα θα πρέπει να δείτε τον magldr, αμέσως μετά το λογότυπο DFT και τέλος το λογότυπο Windows Phone! (μπορείτε να πατήσετε finish στο wizard στο PC)

6) Με το που πρωτοξεκινήσουν τα WP7, θα σας ζητηθεί να κάνετε κάποιες βασικές ρυθμίσεις στη συσκευή και στα WP7 και είστε έτοιμοι. HTC HD2 Windows Phone 7 ;)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι όλες οι SD συμβατές με τα WP7. Αρκετός κόσμος στο XDA μιλάει για το ποια SD class είναι συμβατά, αλλά κανείς δε ξέρει με σιγουριά, ο μόνος τρόπος να μάθουμε είναι να δούμε τι SD φοράνε κάποιες WP7 συσκευές out of the box. Εγώ είμαι με Sandisk 8GB class 2 και δουλεύει άψογα. Αν δείτε ότι έχετε προβλήματα με το Wifi ή εάν τα WP7 κάνουν random επανεκκινήσεις κτλ, τότε πιθανότατα είναι ασύμβατη η SD. Στην πρώτη περίπτωση βγάλτε απλά την SD, και στη δεύτερη αλλάξτε SD. :p

DISCLAIMER: Δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη εάν η συσκευή σας πάθει το ο, τιδήποτε από ή κατά την παραπάνω διαδικασία, είστε οι μόνοι υπέυθυνοι αν καταστρέψετε τo HD2 σας. :p

@Jaco: Βασικά αν και όλες οι εφαρμογές στα WP7 εκτελούνται σε κατάσταση sandbox, (γι' αυτό είναι και τόσο ανυπέρβλητα γρήγορο το λειτουργικό), υπάρχει ένα υποτυπώδες multitasking. Για παράδειγμα εάν έχεις ανοιχτή οποιαδήποτε εφαρμογή και βγεις από αυτήν, μετά πατώντας το back button μπορείς να ξαναπάς εκεί. Δηλαδή μπορείς να έχεις αρκετές εφαρμογές ανοιχτές και να γυρίσεις πίσω σε αυτές που είχες ανοιχτές πριν στην κατάσταση που τις άφησες. Δεν υπάρχει taskmgr όμως, και δεν νοείται αυτό σωστό multitasking, πάω πάσο.

Το copy paste ανακοινώθηκε και επίσημα από την Microsoft, θα ενσωματωθεί στο επόμενο update, και τα 3rd party installations είναι κι αυτά εφικτά αν και ανορθόδοξα. Πλέον τα πακέτα είναι XAP και όχι CAB, και τα κάνεις εγκατάσταση μέσω του PC. Δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις copy ένα XAP στο κινητό και να το κάνεις εγκατάσταση από εκεί. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις όντως και σημαντικές κιόλας, και θέλω να πιστεύω πως θα ενσωματωθούν στα επόμενα phone updates.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα η εγκατασταση μου κολλαγε καθως εκανε επανεκκινηση λογω magldr, στην boot screen και μετα δεν εκανε τπτ. Ρωτησα στο myphone και μου ειπαν οτι πρεπει πρωτα να εχω περασει android, ισχυει κατι τετοιο?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.