Jump to content



Αγορά Τελεόρασης και απορίες..


Gzar

Recommended Posts

Καλημερίζω την εκλεκτή παρέα με ένα προβληματισμό που θέλει τα φώτα σας

Αποφάσισα να αγοράσω μία τηλεόραση για το σαλόνι μιας και η παλιά sony ( HD ready) δεν ικανοποιεί πια

και θέλω όποια βοήθεια είναι εφικτή.

Έχω μιλήσει με αρκετούς φίλους και χάθηκα ομολογώ όσον αφορά τις Plasma Led ( πολλες διαφορετικές απόψεις...) και μιας και δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο θα ήθελα μια κατεύθυνση.

Η απόσταση θέασης είναι 4m περίπου

Το budget πάει περίπου στα 2000 αλλά κατά το ήμισυ προέρχεται από πιστωτικό πλαισίου και δωροεπιταγές οπότε με στέλνει μονόδρομο στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Η αγορά θα γίνει το πολύ μέχρι τα μέσα Μαρτίου...

Στην τηλεόραση θα συνδεθεί ένα sony HC 5.1 και ένας wd media player.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Panasonic TX-P50VT20E Plasma 3D TV 50''

Το συγκεκριμένο μονιτορ είναι κορυφαίο.-

Απλά τα 4m απόσταση βάζουν ιδέες για 60"+. Σε αυτές τις ίντσες αν πας σε Panasonic plasma, ξεφεύγεις εντελώς από το budget. Εγώ είμαι βαριά 3m απόσταση και όταν έβαλα την 50άρα έλεγα "πωωωω ήρθε ο σινεμάς στο χωριό μας", ενώ τώρα μετά από 3(?) μήνες την έχω συνηθίσει απολύτως και μη σου πω θέλω και παραπάνω. :p

LG 60PK950 Plasma TV 60''

H παραπάνω LG έχει μπόλικες ίντσες για να γεμίσεις την απόσταση, και είναι και αρκετά καλή, αλλά δεν πιάνει τις Panasonic με τίποτα.

Aν η χρήση της τηλεόρασης θα είναι ως επί το πλείστον ταινίες, πας σε plasma ασυζητητί.

Όταν αγοράζεις plasma όμως πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων τα θέματα του image retention και burn in.

To πρώτο είναι όταν για παράδειγμα αφήσεις μια στατική εικόνα για π.χ 1 ώρα στην οθόνη. Αυτή η εικόνα (ή τουλάχιστον τα πιο φωτεινά σημεία της), πιθανόν να αποτυπωθούν στην οθόνη για μερικά δευτερόλεπτα ή και λεπτά αναλόγως (φαντάσου το σαν ghost image). Δεν έχεις να φοβάσαι κάτι όμως, γιατί "ξεπλένεται" εύκολα, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα/λεπτά αν βάλεις κάτι να παίζει.

Το burn-in είναι το ίδιο με το retention, αλλά το burn-in είναι τις περισσότερες φορές μη αναστρέψιμο. Πρέπει να το προσπαθήσεις πολυ για να το πάθεις όμως και δεν πρόκεται να σου συμβεί με νορμαλ χρήση. Παράδειγμα: Έχεις βάλει ένα τηλεοπτικό κανάλι (π.χ mega), το οποίο έχει φωτεινό λευκό λογότυπο. Αφήνεις την τηλεόραση να παίζει στο mega για μέρες, χωρίς να αλλάξεις κανάλι, χωρίς να σβήσει καθόλου το μονιτορ. Το κάνεις αυτό σχετικά τακτικά. Στο τέλος είναι πιθανό, να έχει αποτυπωθεί ένα ghost image του λογότυπου, το οποίο θα φαίνεται περισσότερο σε μαύρο φόντο.

Ένα ακόμη πιο καλό παράδειγμα είναι να παίζεις anno 1404 στην plasma σου για 12 ώρες σερί, χωρίς διάλλειμα. Το anno 1404 είναι παιχνίδι στρατηγικής/city building και έχει ένα σωρό μόνιμα HUDs. Ε μετά το 10-12 ωρο πιθανό να έχεις κάποιο burn-in, κάπου. Αν βάλεις να παίξεις όμως 2 ωρίτσες, κάνεις ένα pause (βάζοντας το μονιτορ να παίζει τηλεοπτικό), πιεις 2 γουλιές καφέ κάνεις κι ένα τσιγάρο που λέει ο λόγος και μετά της ρίξεις άλλο ένα 2ωρο κ.ο.κ δε θα πάθει τίποτα. Και ffs ποιος παίζει anno στην 50άρα στο σαλόνι; :p

Πρέπει να προσπαθήσεις πολυ για να προκαλέσεις burn-in στην οθόνη σου όμως, πρέπει να το βάλεις σκοπό.

Δε θα πρέπει να σε φοβίζουν αυτά όμως. Έχω μια Panasonic P50S20E, και τη δουλεύω μονίμως συνδεδεμένη με HTPC (το μονιτορ δείχνει xbmc κυρίως και όχι desktop), και η τηλεόραση δεν έχει παίξει ποτέ τηλεοπτικό ως τώρα.

Έχει γράψει περίπου ~400 ώρες και είναι καλύτερη από πριν. Το μόνο που παρατήρησα από image retention είναι επειδή παλιά είχα κάνει τη βλακεία να βάλω password στο user account στα windows στο htpc, και το είχα ξεχάσει για κάνα μισάωρο, χωρίς να βάλω κωδικό και το user picture που είχα ήταν ένα φωτεινό πράσινο amd λογότυπο. Όταν έκανα login στα windows, ήταν εμφανές ένα ghost image του user picture για... 5 δευτερόλεπτα.

Τις προάλλες π.χ έβγαλα το shank σε ένα 4ωρο σερί. No problem.

Στα 2.000 ευρώ πιστεύω πως αν θες κάποια πιστότητα εικόνας πας σε plasma. Για LED πρέπει να δώσεις αρκετά παραπάνω για αυτές τις ίντσες και αυτή τη πιστότητα εικόνας. (άσε που την πιστότητα και την ποιότητα εικόνας μιας πλασμα, δεν θα την βρεις ούτε στα ακριβότερα μοντέλα LCD ή LED).

Link to comment
Share on other sites

Απίθανα κατατοπιστικός! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ :T:

Για τις ιντσες δεν έχω άποψη μιας και οι 40" που είχα καλες ήταν αλλά οπωσδήποτε και κάτι παραπάνω δε θα με αφήσει αδιάφορο.

Ένα ευχάριστο που προέκυψε στη δουλειά ειναι οτι πιθανόν να πασαρω τις καρτες και το πιστωτικο στο αφεντικό που θελει laptop οπότε μου ελευθερώνει τα χέρια οσον αφορά το μαγαζί.

Για την panasonic φίλος που εχει ενα 46αρι μοντέλο μου εχει πει τα καλύτερα.

Μόνο για ταινίες προορίζεται πάντως και τηλεοπτικο ( ίσως παίξει και καμιά ωρίτσα ps3 για την εμπειρία)

Το 3D αξίζει? Η γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα?

Link to comment
Share on other sites

Kι εγώ στην ίδια φάση βρίσκομαι, κοιτάω για 46-50". 3D οπωσδήποτε για μένα, μπορεί να μην ειναι πλήρως διαδεδομένο ακόμα αλλά παίζει πολύ καλα και αξίζει.

Για την Panasonic κοίταγα κι εγώ, μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Εκθεσιακό κομμάτι και Plasma να το αποφύγεις.

Ακριβως.

Γιατι κλεινουν 12ωρα αυτες οι τηλεορασεις και ειναι ανοιχτες για μηνες..

Οποτε καλυτερα να παρεις μια καινουρια.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ συμφωνώ με τους προλαλήσαντες για Panny Plasma 50αρα σε αυτή την απόσταση. Ως κάτοχος 42G20 εδώ και 4 μήνες έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος. Η χρήση κυρίως HTPC και TV. Μόνο το πρώτο διάστημα των 100 ωρών (στρώσιμο) πρόσεχα, αν και πιστεύω ότι με συνετή χρήση δεν χρειάζετε. Η ποιότητα της εικόνας, το πιστεύεις ή όχι, βελτιώνεται μέχρι τις 600 περίπου ώρες. Τώρα για 3D εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου καλύτερα. Πάντως κατά τον Απρίλιο περίπου θα κυκλοφορήσουν τα καινούρια μοντέλα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που με απασχολεί είναι σχετικά με το 3D κομμάτι. Ακούω οτι θα βγεί νέα τεχνολογία κλπ και οτι η υπάρχουσα υλοποίηση του 3D ψιλοαπέτυχε. Βλέπω επίσης την έλλειψη τίτλων σε 3D/Blue ray και αναρωτιέμαι αν υπάρχει βάση σε όλα αυτά.

Μιας και σκεφτομαι σοβαρά να πάω σε 3DTV και σε κάτι ποιοτικό (και αρκετά ακριβό από ότι δείχνουν τα πράγματα), δε θέλω να πάρω κατι και σε 1-2 χρόνια να ειναι για πέταμα...

Σκεφτόμουν την Panasonic TX-P50VT20E 50", αλλά την βλέπω μόνο σε κάτι μαγαζία ψιλοάγνωστα και φοβάμαι. Βγαίνει τιποτα νέο σύντομα γιαυτό δεν υπάρχουν στα μεγάλα μαγαζια ?

Link to comment
Share on other sites

Στο πλαίσιο του συντάγματος που μίλησα με έναν πωλητή μου είπε οτι είχαν 2 στην αποθήκη και το demo και σε 2 μέρες που πήρα τηλέφωνο να κλείσω είχε μείνει μόνο το demo! Στο public που έχω ένα φίλο που εργάζεται εκεί δεν υπάρχει τίποτα.

Και οι δύο μου είπαν σήμερα το πρωί που μίλησα ότι δεν θα φέρει τελικά νέα φουρνιά αλλά νέα παρτίδα. Ο μεν του πλαισίου μίλησε για τιμές κοντά στα 2500 ενώ ο του public για αντίστοιχες με αυτές της VT20... είδομεν...

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν έθεσα θέμα 3D εκτός της ερώτησης του ¨αν αξίζει¨

Τα ειδικά γυαλιά φαντάζομαι τα θέλουν για 3D απεικόνιση αν και όταν...

Με έναν panasonic - o που μίλησα μου είπε για αντίστοιχες επιδόσεις και πιο ωραίο design όσον αφορα την LG

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.