Jump to content



Η αποψη σας : Eξελιξη του ανθρωπου : Aπο το κυνηγι στο καθισιο?


soki

Recommended Posts

Η αποψη σας : Eξελιξη του ανθρωπου : Aπο το κυνηγι στο καθισιο?

Δεν ξερω τι εγινε σημερα αλλα με ποιασαν τα φιλοσοφικα μου. :tomato:

Οσοι θελετε πειτε την γνωμη σας για την εξελιξη του ανθρωπου οπως την βλεπει κανεις. Το μελλον , πως το φανταζεστε , χειροτερο ή καλυτερο?

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι ο σημερινος ανθρωπος ουδεμια σχεση δεν εχει με τους προγονους του, οχι μονο τους πολυ παλιους "κυνηγους" που το μονο μελημα τους ηταν να βρουνε την τροφη και ενα μερος για να κοιμηθουν. Αλλα και με αυτους ενος αιωνα πριν, δηλαδη περιπου οσο οι γιαγιαδες/παπουδες μας. Η ζωη ηταν πολυ πιο απλη/λιγοτερο αγχωτικη χωρις ολο αυτον τον καταιγισμο πληροφοριων/υλισμου του σημερα.

Ο σημερινος ανθρωπος οπως τον βλεπω εγω μου μοιαζει λιγο χαμενος πισω απο μια οθονη(τηλεορασης/υπολογιστη) κλεισμενος σε αφιλοξενες/μολυσμενες πολεις.

Θα ελεγε κανεις οτι υπαρχουν και καποιοι πιο φτωχοι τοποι στο κοσμο, οπου εκει οι ανθρωποι ζουν πολλα χρονια πισω και ειναι χειροτερα απο τις προηγμενες χωρες.

Εγω το μελλον το φανταζομαι πιο "ξενερωτο", χωρις να ειμαι απαισιοδοξος σαν ανθρωπος. Τα παιδια ειδικα στις πολεις δεν παιζουν ξεχνοιαστα παιχνιδια στη φυση με τους φιλους τους, αλλα μενουν σπιτι παιζοντας με φιλους/ή χωρις ηλεκτρονικα ή αλλα κλειστου χωρου παιχνιδια.

Το μελλοντικο ανθρωπο τον φανταζομαι σαν τον τρελλο που κοροιδευαν η προηγουμενη γενια. Θα κανει διαφορα τρελλα μονος του/με παρεα στον δρομο/σπιτι με καποιο νεο τυπο συσκευων, θα τρωει φαγητο σε χαπακια και τον περισσοτερο χρονο δεν θα κινητε, θα καθεται. :boxed:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά αν πάρω παράδειγμα από μένα και την παρέα μου είμαστε συνέχεια στην γύρα δεν είμαστε πολύ του (να κάτσω μέσα) τώρα εντάξει υπάρχουν πολλά άτομα θα κάτσουν και 15 ώρες τη μέρα μπροστά στην οθόνη του PC τους. Αλλά ότι ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί προς την βανεσθημαρα ΝΑΙ!!!! Αλήθεια πως έτσι αυτή η φιλοσοφία σοκι τι σε έπιασε???? Μάλλον βαρεμαρα..ε?

Link to comment
Share on other sites

Όλα σχετικά είναι για το άμα το μέλλον είναι καλύτερο η όχι

’ρε Einstein δεν πρόλαβες να μας δόσεις την απάντηση τις σχετικότητας , άρα πώς να απαντήσω εγώ τώρα ένας ταπεινός δούλος αυτής της πραγματικότητας ( σχετικό και αυτό )

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική αποψη το μέλον ειναι VR . Ανθρωποι πανω απο 150 κιλά χωρίς ικανοτητα κινησης , καλωδιωμένοι και απομωνομένοι πλήρως να ζουν την εικόνικη -και γιατι οχι πραγματική- ευτυχία σε ενα είδος διαδικτύου οπου κανένας δεν ειναι αυτο που φαίνεται. Αργότερα αν μπορέσουμε να λύσουμε διαφορα ενεργιακά προβλήματα θα προχωρήσουμε σε ενα ειδος ρομποτικού κομμουνισμου . Η παραγωγή θα βασιζεται πλήρως σε μηχανές με ελάχιστη επιβλεψη και θα μοιράζεται εξ ισου (ναι καλά) στον ανθρωπινο πληθυσμο ..

Με βάση αυτα σημερα ειμαστε super...

Παρ 'ολα αυτά εγω ειμαι 100% μέσα για ενα τετοιο μέλλον .

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω τι εγινε σημερα αλλα με ποιασαν τα φιλοσοφικα μου.

Γιατί δεν το εκμεταλλεύεσαι ανοίγοντας ένα φιλοσοφικό βιβλίο;;

Ένα σπουδαίο (και απαιτητικό) κείμενο που μπορείς να διαβάσεις είναι η Φιλοσοφία της Παγκόσμιας Ιστορίας του Hegel...

Να θυμάσαι όμως ότι κατά την ανάγνωση φιλοσοφικών κειμένων αίρεται ο αυτοματισμός "διαβάζω-καταλαβαίνω"..θέλει επιμονή κι υπομονή

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.