Jump to content



προσοχή στα stock days...


dpolal

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω για ψηφιακή και σήμερα με έβγαλε ο δρόμος μπροστά σε μεγάλο κατάστημα γνωστής αλυσίδας (αρχίζει με ΚΟ και τελειώνει σε ΛΟΣ).

Μπήκα να δώ τί υπάρχει και πρόσεξα πολλές ψηφιακές μηχανές με κίτρινο ταμπελάκι και την ένδειξη stoc day.

Οι δε τιμές τους ήταν παραπάνω από καλές.

Βρίσκω ένα συγκεκριμένο μοντέλο που το είχα στα υπόψιν και από 299 ευρώ το έδιναν ΜΟΝΟ 150. :dance3:

Ώπα, εδώ είμαστε λέω και πάω να ρωτήσω τον υπάλληλο τί παίζει με αυτά τα κομμάτια.

Είναι εκθεσιακά κομμάτια μου λέει οπότε η μισή και βάλε χαρά μου φεύγει.

Πάω κοντά να το περιεργαστώ μιας και καμμιά φορά πετυχαίνεις διαμαντάκια έτσι και αξίζει το ρίσκο αφού έχουν και πλήρη εγγύηση...

Εκεί που το ψάχνω βλέπω λοιπόν ποιό δίπλα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο μοντέλο ψηφιακής αλλά σε άλλο χρώμα και αρχική τιμή 249 ευρώ. :slap:

Ξαναφωνάζω τον υπάλληλο και του υποδυκνείω την τεράστια διαφορά ανάμεσα στα 2 ίδια μοντέλα, 249 το ένα 299 το άλλο.

Απάντηση, δεν καθορίζω εγώ τις τιμές κύριε, ότι βλέπεται εδώ...

Ναί, του απαντώ απλά το ένα κάνει την έκπτωση να φαίνεται μεγαλύτερη ενώ η τιμή είναι ψεύτικη προφανώς... :tomato::tomato::tomato:

Χαιρέτησα και έφυγα ρίχωντας και μια μούτζα.

Στον skroutz που το έψαξα η εν λόγο μηχανή όντως ξεκίναγε από τα 239 ευρώ στο φθηνότερο κατάστημα.

Προσοχή λοιπόν στα stock days για να μην σας πιάσουν κότσο.

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον στην περίπτωσή σου η τιμή ήταν όντως φθηνότερη από την χαμηλότερη της αγοράς. Σε μία άλλη αλυσίδα ηλεκτρικών που έχει περισσότερα stock day από κανονικά day κάθε χρόνο (hint: Έλα Αλέκο), οι τιμές με την υποτιθέμενη έκπτωση είναι ακριβότερες από τις απλές τιμές στα υπόλοιπα καταστήματα.

Η λύση είναι πριν κάθε αγορά, καλή έρευνα παντού.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι αν βάζατε και Ω το πρώτο που είναι και το κανονικό θα ταίριαζε γάντι !!

εδιτ: Ισχύει αλλά αυτοί έλεγαν από 299, ενώ στην ουσία ήταν από 249 !!

Link to comment
Share on other sites

συνηθεις τακτικες ..ναι συμφωνω...

αλλα κανεις δεν υποχρεωνει να εχουν ολα τα καταστηματα τις ιδιες τιμες.

Παρανομο και για πολλες μουτζες θα ηταν αν η τιμη της εν λογω προσφορας (πριν καταληξει "προσφορα") επαιζε στα 249 που εχει στα αλλα.

Η ερευνα αγορας δεν γινεται για να ανακαλυψουμε τους απατεωνες (αν και σε τετοιο σαφαρι εχει μετατραπει) αλλα για να βρουμε αυτο που μας συμφερει.

Link to comment
Share on other sites

Κατάστημα της ίδιας αλυσίδας, που έκλεισε πριν περίπου 1 χρόνο, στην περιοχή των βορείων προαστείων, είχε ταμπέλα από έξω "Τα σκοτώνουμε γιατι κλείνουμε".

Πάμε με την θεία μου που έψαχνε εκείνη την εποχή για φωτογραφική και βιντεοκάμερα...

Οι τιμές "σκότωμα" με το καρτελάκι ήτανε... ακριβώς σκότωμα.

Δικό μας όμως σκότωμα.

30 και βάλε ( μέχρι και 110 ευρώ διαφορά πέτυχα ) ευρώ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ από τον μέσο όρο στο skroutz ( πού να κάναμε σύγκριση με την χαμηλότερη τιμή του skroutz :D )

Link to comment
Share on other sites

Μισό, εγώ δεν είπα ότι του πούλαγαν σε κακή τιμή, ίσα ίσα τα 150 ευρώ έστω και για εκθεσιακό κομμάτι είναι μια χαρά......

ΑΛΛΑ,

το καφέ χρώματος μοντέλο με την κανονική τιμή κοστιζε 249 ευρώ.

το μαύρο μοντέλο με την έκπτωση ξεκίναγε από τα 299 και κατέληγε στα 150 και έγραφε το καρτελάκι ότι κερδίζετε 149 ευρώ.

Αοό τα 249 στα 299 επειδή το ένα είναι καφέ και το άλλο μαύρο νομίζω ότι ΔΕΝ παίζει σε κανένα κατάστημα όσο λαμόγια και αν είναι.

Απλά θεώρησα κοροϊδία το γεγονώς πως ανέβασαν την τιμή του κατά 50 ευρώ για να σου πούν μετά και καλά πως σου κόβουμε 149 ολόκληρα ευρά, το αφεντικό τρελάθηκε κλπ κλπ και το πέρνεις στα 150, ευκαιριάρα είναι μην το σκέφτεσαι κλπ κλπ κλπ... :wall:

Link to comment
Share on other sites

Συχνά υπάρχει άλλη τιμή στα διαθέσιμα χρώματα, πάρε παράδειγμα την ixus 300 HS

Στο ίδιο κατάστημα σε ασημί, μαύρο κάνει 225€ ενώ σε άσπρο 319€

Δε λέω πως δικαιολογείται τέτοια διαφορά μόνο και μόνο για το χρώμα, αλλά marketing είναι αυτό

Link to comment
Share on other sites

Aν δεν κανω λαθος και το ασπρο iphone το πουλουσαν ακριβοτερα. Δεν ειναι κοροιδια για μενα, αλλα τιμολογιακη πολιτικη της καθε εταιριας και οχι του καθε καταστηματος.

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω...

Τα εκθεσιακά κομμάτια τα πούλαγε 150 ευρώ ενώ ίδιο μοντέλο διαφορετικού χρώματος τα πούλαγε αρκετά ακριβότερα.

Ήταν και αυτά εκθεσιακά κομμάτια ή ήταν κανονικά κομμάτια;;;

Εάν ήταν κανονικά κομμάτια δεν είναι παράλογο να έχουν αυτή την διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

Οτι και αν ηταν δεν ηταν παραλογο καθως διαφορες εταιριες πχ sony χρεωνουν εξαρχης αλλη τιμη σε διαφορετικα χρωματα. Αυτο δεν ισχυει παντα αλλα πολλες φορες ειναι ο κανονας.

Link to comment
Share on other sites

Οτι και αν ηταν δεν ηταν παραλογο καθως διαφορες εταιριες πχ sony χρεωνουν εξαρχης αλλη τιμη σε διαφορετικα χρωματα. Αυτο δεν ισχυει παντα αλλα πολλες φορες ειναι ο κανονας.

H Sony το κάνει κατα κόρον αυτό....

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω μια σχετική εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό τα πράγματα στην αγορά είναι πιο περίπλοκα και ρευστά από ότι φαίνατε. Ένα προϊόν έχει μια σχετική τιμή όταν βγαίνει στην αγορά η οποία ανάλογα με την ζήτηση μπορεί στην πορεία να διαμορφωθεί αντίστοιχα με το στοκ και την παλαιότητα. Επίσης στις μεγάλες αλυσίδες που έχουν χιλιάδες διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων ο απόλυτος έλεγχος των τιμών τους κάθε στιγμή είναι πρακτικά αδύνατος. Επίσης οι buyers μπορούν να αγοράσουν το ίδιο προϊόν σε διαφορετική χρονική στιγμή και σε διαφορετική ποσότητα με άλλη τιμή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν υποθέσουμε ότι η μηχανή είναι canon, είναι πολύ πιθανό να είπε η intersys έχω 300 κομμάτια από τον χ κωδικό χρώματος ψ που βλέπω να τα τρώω γιατί βγήκε το νεό χ+1 προϊόν τα θές με τόσο % κάτω. Ο κότσος και ο κάθε κότσος που έχει 100 μαγαζιά λέει φέρτε. Έτσι μπορεί να έχει ένα στοκ που το έχει πάρει φτηνότερα και μπορεί ρίξει την τιμή. Μια άλλη περίπτωση είναι ότι θέλει να διώξει ένα προϊόν γιατί του έχουν μένει 10 κομμάτια σε 100 μαγαζιά και θέλει να καθαρίσει οπότε το κόβει να φύγει. Αυτό είναι το καλό της ελεύθερης αγοράς για εμάς του καταναλωτές αφού κάνοντας μια έρευνα αγοράς μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις στην τιμή που προσδοκείς να βρεις. Όσο για τα σκρουτζομάγαζα είναι λογικό να έχουν χαμηλότερες τιμές αφού δεν έχουν λειτουργικά έξοδα και αγοράζουν το προϊόν τις περισσότερες φορές τη στιγμή που το παραγγέλνεις. Απλά από την εμπειρία μου τα πρώτα στην λίστα που βγάζει η τσιγκουνόπαπια έχουν σοβαρό πρόβλημα διαθεσιμότητας… Αντί λοιπόν να μοιρολατρούμε μπορούμε να κάνουμε την έρευνα μας και να κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Από Κ και αντίστοιχα μαγαζιά έχω βρει και πάρει πράγματα σε τιμές απίστευτες απλά περνώντας και χαζεύοντας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.