Jump to content



switch 8port gigabit


lefteriz

Recommended Posts

hello guys. Κάηκε το 5πορτο gigabit switch της dlink που είχα , και παράγγειλα αυτό

Msystems.gr - Προϊόντα - Cisco Gigabit 8-port 10/100/1000 Unamanaged Switch

πως σας φαίνεται;;

το μαγαζί πάντως είναι σούπερ όσες φορές εχω ψωνήσει από εκεί, με άμεση διαθεσιμότητα και πολυ καλη εξυπηρέτηση.

Link to comment
Share on other sites

Θα δει διαφορά σε απαιτητικές εφαρμογές. Το Cisco έχει Qos, άρα κάποιο καλύτερο management των πακέτων σε σχέση με το TP-Link.

Πάντως και εγώ έλεγα ότι τα TP-Link είναι καλά, μέχρι που τα είδα σε πράξη, σε σύγκριση με 3Com και Cisco αντίστοιχα και είδα ότι ζορίζονται από κάποιο βαθμό και πέρα.

Link to comment
Share on other sites

ηδη το dlink το είχα αρκετά χρόνια, οπότε ειπα να δώσω κάτι παραπάνω και να κρατησει χωρίς θέματα...

κάνω συνέχεια μεγάλες μεταφορές αρχείων , και γενικά δουλεύω δικτυακά τα αρχεία μου.

Link to comment
Share on other sites

Το TP-Link για 2-3 pc ταυτόχρονα μπορεί να είναι ίδιο άσε που το συγκεκριμένο σε συγκριση με το cisco είναι unmanaged. Σε full load δείχνουν τα δόντια τους. Την χειρότερη εμπειρία με router για την ιστορία την είχα με TP-Link.

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω αλλά στην πραγματικότητα πήρανε την τεχνογνωσία της Linksys στο retail και απολύσανε τα μυαλά γιατί σου λένε "Cisco είμαι σιγά μην χρυσοπληρώνω retalαδες μηχανικούς την στιγμή που έχω τους γκουρού" και έτσι πέθανε μια άψογη εταιρία ονόματι linksys και έχασε λεφτά μια ακόμα πιο άψογη Proffetional εταιρία που πήγε να μπεί στο σπίτι του καθενός μας.

Link to comment
Share on other sites

Και ποιος σου είπε οτι το συγκεκριμένο cisco είναι managed?? Ένα απλό switch είναι με το όνομα cisco.

Συγνώμη τώρα το πρόσεξα. Ορίστε και το managed που κοστίζει 19€ παραπάνω http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24136&cat=13⊂=0&pmanuf=239&sort=undefined&step=undefined. Και παρακάτω http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24752&cat=13⊂=0&pmanuf=408&sort=3&step=undefined το 8πορτο της linksys με 16€ λιγότερο.

Link to comment
Share on other sites

Αφού πρίν έκανε τη δουλειά του με ένα απλό switch dlink γιατι να ξοδεψει τα τριπλάσια για το cisco? Άσε που για να εκμεταλευτεί τις δυνατότητες του συγκεκριμένου (vlan, poe, dot1x) θα πρέπει να έχει και το ανάλογο εξοπλισμό, που αν το είχε απο την αρχή δεν θα είχε όλο αυτό τον καιρό για switch το dlink! Δεν λέω ότι το συγκεκριμένο cisco δεν είναι καλό λέω όμως ότι δεν του χρειάζεται!!

Link to comment
Share on other sites

Πήρα πρόσφατα 2x 5θυρα netgear και παίζουν αρκετά καλά,ο βασικός λόγος ήταν γιατί ήθελα να πειραματιστώ με τα jumbo frames...:p

Σου προτείνω αυτό NETWORK :: Netgear switch 8 ports GS608GR 10/100/1000 Mbps - Visionstudio.gr

Link to comment
Share on other sites

Το cisco δεν είναι managed σε αυτά τα λεφτά. Και τα qos κλπ που διαφημίζει δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε ποτέ γιατί κανείς σας δεν πρόκειται να πειράξει το cos field στο ethernet frame ώστε να αποκτήσει προτεραιότητα κάποιο πακέτο έναντι άλλου. Φυσικά αυτό έχει νόημα όταν το link έχει φτάσει στη μέγιστη διαμεταγωγή που μπορεί να δώσει, κοινώς πρέπει η πόρτα εξόδου να έχει πιάσει το 1Gbit και να του έρχονται από 2 ή και περισσότερες άλλες πόρτες παραπάνω από 1Gbit. Από dlink και 3com σε τέτοια κατηγορία είμαι ικανοποιημένος και γνώμη μου είναι ότι εδώ δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά για τη μάρκα και μόνο. Από μία γρήγορη αναζήτηση που έκανα σε skroutz δεν τα βρήκα όμως διαθέσιμα για να σου πω σε τι τιμές κυμαίνονται, αλλά σίγουρα τα είχα πάρει κάτω από 45€ πριν από περίπου 3 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.