Jump to content



SSD OCZ ή άλλη πρόταση


Etern4L

Recommended Posts

Χαιρετώ το forum και όλη την κοινότητα...

Ήρθαν κάποια λεφτά στα χέρια μου έπειτα από πολύ δουλειά όλο το καλοκαίρι και σκέφτομαι να δώσω ένα σεβαστό ποσό (200-250) για SSD για τον υπολογιστή μου. Θέλω 120GB γιατί θα φιλοξενηθούν δύο λειτουργικά συστήματα που θα τρέχουν προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και ήχου ή βίντεο.

Είδα στο ΠΛΑΙΣΙΟ έχει προσφορά τον OCZ VERTEX 2 ( http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-2... )

Μετά όμως είδα και τον OCZ Agility 3 ( http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Agility-... ) που έχει διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τον VERTEX 2 και πιστεύω αξίζει η διαφορά στην τιμή...

Θέλω να μου πείτε αν αξίζει να δώσω τα λεφτά για τον AGILITY 3 τη στιγμή που η μητρική μου δεν έχει SATA 3 υποδοχή (ASUS P5P55D LE)...

Ο Agility 3 είναι αξιόπιστος?? Ο Vertex 2 είναι αξιόπιστος?? Ποιόν να προτιμήσω??

Δέχομαι και προτάσεις και για άλλες μάρκες.

Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων!

Link to comment
Share on other sites

O Vertex 2 120Gb στα €169 είναι λαυράκι (μιλάμε για 1.4 €/Gb), κατά την γνώμη μου. Ο Agility 3 δεν έχει την διπλάσια ταχύτητα. Και γενικότερα, οι SSD με ελεγκτές της Sandforce, άλλα λένε κι άλλα κάνουνε.

Διαφορές στην χρήση μεταξύ Vertex 2 & Agility 3, δεν θα δεις. Μόνο στην τσέπη σου.

Το bottleneck στις δουλειές που θα κάνεις θα είσαι πλέον εσύ. Είτε τον έναν SSD πάρεις, είτε τον άλλον, ο υπολογιστής σου στο 95% του χρόνου θα περιμένει εσένα και όχι τον σκληρό δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Είναι αλήθεια ότι οι Vertex 2 στο εξάμηνο βγάζουν προβλήματα???

μήπως να πάω απευθείας στον Agility???

Ισχείουν τα προβλήματα???

O Vertex 2 δεν έχει κάποιο πρόβλημα "στο εξάμηνο", ράδιο αρβύλα μου ακούγεται. Ο Agility είναι εξίσου καλός αλλά όχι καλύτερος, τουλάχιστον όχι στην χρήση που θα κάνεις.

Εγώ αν και κάτοχος Samsung 470, δεν στον προτείνω μόνο και μόνο γιατί είναι τουλάχιστον 50-60 ευρώ ακριβότερος σε σύγκριση με την συγκεκριμένη προσφορά του Vertex 2.

Προβλήματα μπορεί να βγάλει ο οποιοσδήποτε SSD, κανένας δεν είναι τέλειος από άποψη failure rate. Μην ξεχνάς ότι είναι τεχνολογία που είναι mainstream εδώ και λιγότερο από 5 χρόνια, οπότε λίγο πολύ όλοι οι κατασκευαστές ακόμα ψάχνονται για το "καλύτερο".

Πάρε τον Vertex 2, δεν θα σε απογοητεύσει. Και με τα ρέστα (€50) ρίξε άλλα 8Gb μνήμης στο μηχάνημά σου, θα την χρειαστείς για την επεξεργασία εικόνας/video.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Δεν ξέρω αν στο εξάμηνο έχω προβλημα,αλλά τώρα έχω τον vertex 60Gb ο οποίος έχει καταπληκτική ταχύτητα.

Σε παρουσιάσεις που είχα διαβάσει ήταν ο καλύτερος για τα χρήματά του.

Link to comment
Share on other sites

Τους 470 μου δύσκολα θα τους άλλαζα. Και οι 470 και οι Intel αξίζουν, εγώ τα έδωσα για τους 470 γιατί Α) δε με ένοιαζε η διαφορά στην τιμή και Β) γιατί με όλους τους άλλους είχα ήδη παίξει.

Είμαι της άποψης ότι από την στιγμή που αφήνεις τον σκληρό δίσκο και περνάς σε έναν καλό SSD, πολύ δύσκολα να κάνεις λάθος επιλογή με τα σημερινά διαθέσιμα μοντέλα.

Στα benchmarks είναι όλοι εκεί μπροστά, άλλος περνάει πρώτος στο PCMark05, άλλος στο Vantage, άλλος στο CrystlDiskMark και πάει λέγοντας. Οπότε αν τον θέλεις για benchmarks, ψάξτο περισσότερο.

Αν τον θέλεις για να πετάει το pc σου, ο,τιδήποτε από τις πρώτες γενιές Vertex, Samsung Gen1 και Intel X25 εώς και Vertex 3, Samsung 470 και Intel 320/510, θα σε ικανοποιήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Εγω πάντως έχω καεί από Vertex 2 60GB άσχημα και δεν το ξεχάσω ποτέ.

Το σημαντικότερο που δεν το ξέρει πολύς κόσμος είναι ότι οι ssd (τουλάχιστον αυτές με τον ίδιο controler ) έχουν bug στο sleep του υπολογιστή. Και δεν θα το δεις πολλές φορές. Μια να κάτσει τελείωσε , lockare και δεν τον βλέπει ούτε το bios. Εγώ προσωπικά όπως το είδα μετά με κάτι ψευτό failure ratings που βρήκα θα προτιμούσα Intel και ας είναι πιο ακριβοί.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.