hadji_a Posted February 1, 2007 #1 Share Posted February 1, 2007 Με την έλευση των Windows Vista α Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Posted October 2, 2007 #2 Share Posted October 2, 2007 Ω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Posted October 3, 2007 #3 Share Posted October 3, 2007 Π Link to comment Share on other sites More sharing options...
emm_stra Posted February 7, 2008 #4 Share Posted February 7, 2008 χρησιμοποιησε το vistaboot pro.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Posted March 18, 2008 #5 Share Posted March 18, 2008 Μετα το repair των Vista χρειαζεται να τα κανεις ξανα ενεργοποιηση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted January 3, 2010 #6 Share Posted January 3, 2010 Θέλω να βάλω σε ένα raptor 74αρη windows xpκαι σε έναν ssd windows 7Το ερώτημα είναι:Θα φαίνονται και τα δυο λειτουργικά όταν ξεκινάει το PC ώστε να έχω επιλογή ποιο να χρησιμοποιήσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Posted January 3, 2010 #7 Share Posted January 3, 2010 Λογικα ναι...πρωτα περασε τα XP και μετα 7αρια Εχουν καλυτερο boot manager Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted January 3, 2010 #8 Share Posted January 3, 2010 Άγγελε επειδή ο ssd θα είναι σε AHCI modeτο install των xp πρέπει να γίνει και αυτό σε AHCI? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Posted January 3, 2010 #9 Share Posted January 3, 2010 Άγγελε επειδή ο ssd θα είναι σε AHCI modeτο install των xp πρέπει να γίνει και αυτό σε AHCI?Yeap.Βαλλε πρωτα τα XP στον 74αρη και μετα τα 7 στον SSD. (μην ξε-συνδέσεις τον Raptor)Αν δεν παιξει δοκιμασε αυτο το προγραμματακι για να φτιαξεις τα entries.http://neosmart.net/dl.php?id=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted January 3, 2010 #10 Share Posted January 3, 2010 thanks παιδιαθα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted January 3, 2010 #11 Share Posted January 3, 2010 Τζίφος.. αφού πέρασα xp στον ένα δίσκο έκανα την διαδικασία που λέει παραπανω ο Ανδρέας με το EasyBcd. Μου εμφάνισε τα δυο λειτουργικά αλλά όταν πάω να μπω στα xp παίρνω το παρακάνω μήνυμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Posted January 3, 2010 #12 Share Posted January 3, 2010 Τζίφος..αφού πέρασα xp στον ένα δίσκο έκανα την διαδικασία που λέει εδώ ο Ανδρέας με το EasyBcd. http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=112&highlight=EasyBCD Μου εμφάνισε τα δυο λειτουργικά αλλά όταν πάω να μπω στα xp παίρνω το παρακάνω μήνυμα. εισαι σιγουρος οτι τα εκανες ολα σωστα με τα αρχεια και τις αντιγραφες; απο το error που σου παρουσιαζει φαινεται πως στο boot.ini δεν "βλεπει" τα XP. βρηκα αυτον τον οδηγο. To resolve this issue:1. Start your computer from the Windows XP CD-ROM. 2. When Press R to repair Windows by using the Recovery Console appears, press R. 3. Select the Windows installation and enter the administrator password at the prompt. 4. Type "bootcfg /add" and press Enter. 5. When a missing Windows Installation is located, respond Y to add the installation to the boot list. 6. At Enter Load Identifier, type Windows XP Professional (or Home Edition). 7. At Enter Operating System Load Options:, press Enter. 8. Exit the Recovery Console and select the first item on the boot menu. 9. After you log on, edit C:\Boot.ini to remove the improper entry. Και καλη επιτυχια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Posted January 3, 2010 #13 Share Posted January 3, 2010 Το Error προέκυψε επειδη ο Χρηστος εκανε Add entry με το Easy BCD..λογικα ο δισκος μονος του θα παιζει. (Tα λειτουργικα ειναι σε διαφορετικούς δισκους) Χρηστο δοκιμασες ετσι οπως ειναι repair με το DVD των 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Posted January 4, 2010 #14 Share Posted January 4, 2010 Το Error προέκυψε επειδη ο Χρηστος εκανε Add entry με το Easy BCD..λογικα ο δισκος μονος του θα παιζει. (Tα λειτουργικα ειναι σε διαφορετικούς δισκους) Χρηστο δοκιμασες ετσι οπως ειναι repair με το DVD των 7? τι σχεση εχει αν τα λειτουργικα ειναι σε διαφορετικους δισκους; το boot.ini ειναι ενα. Υποθετω οτι για να αναφερει πως δεν μπουταρουν τα XP τα 7αρια μπουταρουν κανονικα. Αρα δεν χρειαζεται να κανει κατι με εκεινη την εγκατασταση. τωρα δεν ξερω αν μπορει να το διορθωσει με το EasyBCD, παντως με τον παραπανω οδηγο νομιζω πως μπορει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Posted January 4, 2010 #15 Share Posted January 4, 2010 τι σχεση εχει αν τα λειτουργικα ειναι σε διαφορετικους δισκους; το boot.ini ειναι ενα. Υποθετω οτι για να αναφερει πως δεν μπουταρουν τα XP τα 7αρια μπουταρουν κανονικα. Αρα δεν χρειαζεται να κανει κατι με εκεινη την εγκατασταση. τωρα δεν ξερω αν μπορει να το διορθωσει με το EasyBCD, παντως με τον παραπανω οδηγο νομιζω πως μπορει. Tα 7αρια βρίσκονται στον SSD (αρα και ο bootloader στο 100αρη Partition τους στον δισκο 1) Tα ΧP ειναι στον 74αρη (δισκο 2) εγκατεστημενα απουσια αλλων δισκων (αρα το Boot-ini ειναι στον δισκο 2). Ο χρηστος μπηκε στα 7 και με το EasyBCD προσθεσε ενα Entry στον Bootloader των 7 για να διξει που ειναι το bootini των XP ωστε να εχει dual boot. (ειχε ακομα ενα ποστ το οποιο εξαφανηστηκε ?? που εδιχνε τους δισκους) Εγω εγραψα παραπανω οτι τα ΧP στον 74αρη ..μονα τους θα μπουταρουν κανονικα (και οτι δεν εχει προβλημα το bootini τους). Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted January 4, 2010 #16 Share Posted January 4, 2010 Λοιπον εκανα παλι install τα 7 και την ιδια διαδικασια με το EasyBCD και τωρα μου βγαζει αυτο. Τι δεν κανω σωστα?,μηπως την διαδικασια back up των αρχειων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Posted January 4, 2010 #17 Share Posted January 4, 2010 Tα 7αρια βρίσκονται στον SSD (αρα και ο bootloader στο 100αρη Partition τους στον δισκο 1)Tα ΧP ειναι στον 74αρη (δισκο 2) εγκατεστημενα απουσια αλλων δισκων (αρα το Boot-ini ειναι στον δισκο 2).Ο χρηστος μπηκε στα 7 και με το EasyBCD προσθεσε ενα Entry στον Bootloader των 7 για να διξει που ειναι το bootini των XP ωστε να εχει dual boot.Εγω εγραψα παραπανω οτι τα ΧP στον 74αρη ..μονα τους θα μπουταρουν κανονικα (και οτι δεν εχει προβλημα το bootini τους).Αν ειναι ετσι οπως τα λες εχεις δικιο. εγω (κακως) φανταστηκα οτι τα εκανε οπως ειπες, XP στον 74αρη, 7 στον SSD με τον 74αρη πανω.Το θεμα ειναι οτι (κακως) ο xrist δεν ανεφερε την διαδικασια που ακολουθησε.Ας μας πει τι εχει κανει μεχρι τωρα για να δουμε τι μπορει να γινει.edit: με ποια εγκατασταση παλευεις τωρα; με τα 7; Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Posted January 4, 2010 #18 Share Posted January 4, 2010 Μονες τους οι εγκαταστασεις bootαρουν κανονικα..αν συνδεσω και τους δυο δισκους bootαρουν μονο τα 7..στα xp μου βγαζει το παραπανω μηνυμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Posted January 4, 2010 #19 Share Posted January 4, 2010 mones oi egkatastaseis bootaroyn kanonika an syndesv kai toys dyo diskoys mpoytaroyn mono ta 7.. sta xp moy bgazei to parapanv mhnyma αυτο που εχεις κανει ειναι μπερδεμενο... φανταζομαι πως ακολουθεις το βημα Α του οδηγου. πρεπει λοιπον πριν περασεις τα 7 να παρεις backup το boot.ini και το ntldr απο τα XP. περνας τα 7αρια. στην συνεχεια μπουταρεις στα 7, και αντιγραφεις το boot.ini στο C: (win7) και το ntldr στο D: (XP) Εαν δεν πηρες backup το ntldr μπορεις να το βρεις στο CD των ΧP στον φακελο I386 (εχω την εντυπωση οτι θα χρειαστεις και το NTDETECT.COM οποτε παρτο και αυτο) Παντως το μηνυμα που παιρνεις δεν μοιαζει να ειναι απο τα XP αλλα απο τα 7αρια. Θα δοκιμασω παντως αυριο να δω τι παιζει με αυτο το configuration με το Vbox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Posted January 4, 2010 #20 Share Posted January 4, 2010 Εγω παλι οταν ειχα dual boot vista-xp (σε ξεχωριστους δισκους κι εγω) ειχα ακολουθησει τον παρακατω οδηγο με τον ¨χειροκινητο" τροπο, χωρις το easybcd δλδ και δεν ειχα προβλημα:http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=25664199.9% με se7en και xp δεν εχει διαφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.