Jump to content



  • yanni
    yanni

    Προσθέστε υποστήριξη αφής σε ένα Macbook με κόστος όχι πάνω από ένα ευρώ

    Έχουμε δει πολλές φορές έξυπνες ιδέες ή κατασκευές που έρχονται να μας λύσουν τα χέρια ή να μας προσφέρουν δυνατότητες οι οποίες, αν καταφύγουμε σε κάποια λύση του εμπορίου, έχουν ένα κάποιο κόστος, πολλές φορές και σημαντικό. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Project Sistine για Macbook φορητούς, το οποίο έρχεται να προσφέρει με ελάχιστο κόστος και χωρίς μεγάλη δυσκολία υλοποίησης, κάποιες περιορισμένες έστω, δυνατότητες αφής στους κατόχους των εν λόγω φορητών.

     

    Το Project Sistine συνδυάζει λογισμικό με μια πολύ απλή κατασκευή που μπορεί να φτιάξει ο οποιοσδήποτε. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος, είναι ένας μικρός καθρέπτης, λίγο χοντρό χαρτί ή χαρτόνι, μια ανάρτηση πόρτας, λίγη κόλλα και ελάχιστο χρόνο. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε πιθανόν να χρησιμοποιήσει και άλλα υλικά, με μόνο απαραίτητο τον μικρό καθρέπτη. Ουσιαστικά το όλο project θέλει την τοποθέτηση του καθρέπτη μπροστά από την IR κάμερα του Macbook, έτσι ώστε αυτή να κοιτάει προς τα κάτω και να βλέπει την οθόνη του φορητού.

     

    Project Sistine hardware.jpg

     

    Με την βοήθεια του λογισμικού ShinyTouch, το οποίο μπορεί να αξιοποιεί μια δισδιάστατη κάμερα προκειμένου να καταγράφει την απόσταση ενός αντικειμένου από την αντανάκλασή του πάνω σε μια επιφάνεια, επιτυγχάνεται μια βασική έστω υποστήριξη αφής σε φορητούς Macbook. Το λογισμικό είναι σε θέση να ερμηνεύσει το πότε ένα δάκτυλο κινείται πλησίον της επιφάνειας της οθόνης ή πότε έρχεται σε επαφή με αυτήν, μετατρέποντας την κίνηση αυτή σε πληροφορίες εισόδου αφής. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια πολύ βασική υποστήριξη αφής σε έναν Macbook φορητό.

     

    Project Sistine explanation.jpg

     

    Με την Apple να θεωρεί ότι η υποστήριξη αφής έχει νόημα μόνο σε smartphones και tablets, το Project Sistine είναι η πλέον οικονομική λύση για όποιον θα ήθελε να προσθέσει δυνατότητες αφής σε ένα Macbook φορητό. Λύσεις στο εμπόριο υπάρχουν, όπως αυτή του Airbar, αλλά η συγκεκριμένη έστω έχει κόστος 99 δολάρια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.