Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel λανσάρει το Trust Domain Extension για εικονικές μηχανές

      Πως το cloud θα σταματήσει να είναι "ο υπολογιστής κάποιου άλλου"

    Σήμερα, η Intel ανακοίνωσε την κυκλοφορία των επεξεργαστών Intel Xeon 4ης γενιάς και των CPU και GPU της σειράς Intel Max, παράλληλα με την κυκλοφορία μιας λύσης ασφάλειας δεδομένων για εικονικές μηχανές (VM) και μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας επαλήθευσης εμπιστοσύνης που θα βοηθήσει στη δημιουργία του "πιο ολοκληρωμένου εμπιστευτικού χαρτοφυλακίου της βιομηχανίας υπολογιστών."

    Η λύση απομόνωσης VM της Intel, Intel Trust Domain Extension (TDX), έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στα VM μέσα σε ένα αξιόπιστο περιβάλλον εκτέλεσης (TEE-Τrusted Εxecution Εnvironment) που είναι απομονωμένο από το υπόλοιπο υλικό. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία εντός του ΤΕΕ δεν είναι προσβάσιμα από τους παρόχους υπηρεσιών cloud.

    Ο οργανισμός επιβεβαίωσε επίσης ότι το Project Amber, η υπηρεσία επαλήθευσης εμπιστοσύνης και πιστοποίησης λογισμικού σε πολλά συστήματα cloud, θα ξεκινήσει στα μέσα του 2023, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επαληθεύσουν την αξιοπιστία των TEE.

    Μέσω της επέκτασης του εμπιστευτικού υπολογιστικού της οικοσυστήματος, η Intel στοχεύει να προσφέρει στους οργανισμούς ένα σύνολο λύσεων για την προστασία των δεδομένων κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση, ώστε να μπορούν να δημιουργούν πληροφορίες σε εσωτερικό χώρο σε συστήματα cloud και edge, ενώ να επαληθεύουν την ακεραιότητα των στοιχείων και του λογισμικού που παρέχει αυτά τα σύνολα δεδομένων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.