Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού Linux αυξάνονται και οι επιχειρήσεις δεν είναι προετοιμασμένες

    Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν ολοένα και περισσότερο διακομιστές και υποδομές cloud βασισμένα σε λειτουργικό Linux, για να ξεκινήσουν επιθέσεις ransomware, cryptojacking και άλλες παράνομες δραστηριότητες — και πολλοί οργανισμοί είναι "ξέφραγα αμπέλια" επειδή η υποδομή τους έχει διαμορφωθεί λανθασμένα ή δεν υπάρχει η σωστή διαχείριση του συστήματος (σημ. μτφ. μιας και ο "πληροφορικάριος" είναι το παιδί για όλες τις δουλείες). Η ανάλυση από ερευνητές κυβερνοασφάλειας της VMware προειδοποιεί ότι το κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει συστήματα που βασίζονται σε Linux αυξάνεται σε όγκο και πολυπλοκότητα, ενώ υπάρχει επίσης έλλειψη εστίασης στη διαχείριση και τον εντοπισμό απειλών εναντίον τους.

    Αυτό έρχεται μετά την αύξηση των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν υπηρεσίες που βασίζονται σε cloud, λόγω της αύξησης της υβριδικής εργασία (εξ 'αποστάσεως εργασία), με το Linux να είναι το πιο κοινό λειτουργικό σύστημα σε αυτά τα περιβάλλοντα. Αυτή η άνοδος άνοιξε νέους δρόμους που οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να εκμεταλλευτούν για να υπονομεύσουν τα εταιρικά δίκτυα, όπως περιγράφεται στο ερευνητικό έγγραφο, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων ransomware και cryptojacking προσαρμοσμένων για να στοχεύουν διακομιστές Linux σε περιβάλλοντα που ενδέχεται να μην παρακολουθούνται τόσο αυστηρά όσο εκείνα που χρησιμοποιούν Windows. Αυτές οι επιθέσεις έχουν σχεδιαστεί για μέγιστο αντίκτυπο, καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν να εισχωρήσουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του δικτύου - στόχου πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία κρυπτογράφησης και τελικά απαιτήσουν λύτρα για το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

    Η αναφορά προειδοποιεί ότι το ransomware έχει εξελιχθεί για να στοχεύει διακομιστές Linux που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά του φόρτου εργασίας σε εικονικά περιβάλλοντα, επιτρέποντας στους εισβολείς να κρυπτογραφούν ταυτόχρονα τεράστια τμήματα του δικτύου και να κάνουν πιο δύσκολη την απόκριση σε περιστατικά. Οι επιθέσεις σε περιβάλλοντα cloud έχουν επίσης ως αποτέλεσμα οι εισβολείς να κλέβουν πληροφορίες από διακομιστές, τις οποίες απειλούν να δημοσιεύσουν εάν δεν πληρωθούν λύτρα.

    Πολλές από τις κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν περιβάλλοντα Linux εξακολουθούν να είναι σχετικά απλές σε σύγκριση με ισοδύναμες επιθέσεις που στοχεύουν συστήματα Windows — αυτό σημαίνει ότι με τη σωστή προσέγγιση για την παρακολούθηση και την ασφάλεια συστημάτων που βασίζονται σε Linux, πολλές από αυτές τις επιθέσεις μπορούν να αποτραπούν. Αυτό περιλαμβάνει διαδικασίες ασφαλούς χρήσης των υπολογιστικών συστημάτων, όπως η διασφάλιση ότι οι προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης δεν χρησιμοποιούνται και η αποφυγή κοινής χρήσης ενός λογαριασμού σε πολλούς χρήστες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.