Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Όμιλος NSO κρατά τους ιδιοκτήτες του «στο σκοτάδι», λέει η BRG

    Σύμφωνα με συμβούλους που ενεργούν για λογαριασμό των ιδιοκτητών της ισραηλινής εταιρείας κατασκοπευτικού λογισμικού NSO Group, δεν δίνεται καμία απάντηση στα ερωτήματα σχετικά με το εάν λειτουργεί νόμιμα. 
    Η Berkeley Research Group, η αμερικανική εταιρεία συμβούλων που ανέλαβε πέρυσι την ευθύνη του private equity fund που κατέχει το 70% της NSO, είπε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι οι έρευνές της σχετικά με τη "νομιμότητα" της NSO έχουν "αγνοηθεί και/ή έχουν αναστατώσει την ομάδα διαχείρισης της NSO Group."

    Οι ανησυχίες σχετικά με «την ιστορική διαχείριση του Ομίλου NSO» και «πιθανές συνεχιζόμενες δραστηριότητες σε σχέση με τις οποίες η BRG κρατείται στο σκοτάδι» παραμένουν, σύμφωνα με τους δικηγόρους της BRG σε επιστολή τους προς τους ευρωβουλευτές. Η καταγγελία της BRG είναι μια περαιτέρω κλιμάκωση της διαμάχης γύρω από την NSO, η οποία κάποτε ήταν ένα πολύτιμο διπλωματικό διαπραγματευτικό στοιχείο που χρησιμοποιούσε το Ισραήλ, αλλά τώρα αντιμετωπίζει αγωγές από τη Meta και την Apple και έχει μπει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ.

    Το λογισμικό Pegasus της NSO μπορεί να διεισδύσει σε ένα smartphone και να μεταδίδει το κρυπτογραφημένο περιεχόμενό του. πέρυσι βρέθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε για τη στόχευση smartphone που ανήκαν σε 37 δημοσιογράφους, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και όχι μόνο.

     

     Φωτογραφία: Dado Ruvic/Reuters


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.