Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Norton 360 πλέον εγκαθιστά λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

    Το Norton 360, ήταν κάποτε ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα προστασίας από ιούς στην αγορά. Στην τελευταία του έκδοση, εγκαθιστά ένα πρόγραμμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στους υπολογιστές. Σύμφωνα με δήλωση της μητρικής εταιρίας του Norton, η υπηρεσία που βασίζεται στο cloud που ενεργοποιεί το πρόγραμμα και επιτρέπει στους πελάτες να επωφεληθούν από το πρόγραμμα - στο οποίο η εταιρεία διατηρεί το 15 τοις εκατό όλων των νομισμάτων εξόρυξης - είναι "opt-in", που σημαίνει ότι η ενεργοποίηση του προϊόντος δεν γίνεται ερήμην των χρηστών, μιας και πρέπει να συμφωνήσουν να το ενεργοποιήσουν.

    Το Norton 360 ανήκει στην NortonLifeLock Inc με έδρα το Tempe της Αριζόνα. Το 2017, η εταιρεία προστασίας κλοπής ταυτότητας LifeLock εξαγοράστηκε από τη Symantec Corp., η οποία μετονομάστηκε σε NortonLifeLock το 2019 (το LifeLock περιλαμβάνεται πλέον στην υπηρεσία Norton 360).

    Σύμφωνα με το FAQ που είναι δημοσιευμένο, το "Norton Crypto" θα εξορύξει κρυπτονομίσματα Ethereum (ETH) όσο ο υπολογιστής του πελάτη είναι αδρανής. Το FAQ λέει επίσης ότι το Norton Crypto θα τρέχει μόνο σε συστήματα που πληρούν ορισμένες απαιτήσεις υλικού και λογισμικού (όπως μια κάρτα γραφικών NVIDIA με τουλάχιστον 6 GB μνήμης).

    «Η Norton δημιουργεί ένα ασφαλές ψηφιακό πορτοφόλι Ethereum για κάθε χρήστη», αναφέρει το FAQ. «Το κλειδί του πορτοφολιού είναι κρυπτογραφημένο και αποθηκευμένο με ασφάλεια στο cloud. Μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στο πορτοφόλι."

    Το NortonLifeLock άρχισε να προσφέρει την υπηρεσία εξόρυξης τον Ιούλιο του 2021 και η πρώιμη ειδησεογραφική κάλυψη του προγράμματος δεν έλαβε αμέσως ευρεία προσοχή. Αυτό άλλαξε στις 4 Ιανουαρίου, όταν ο συντάκτης της Boing Boing, Cory Doctorow, έγραψε στο Twitter ότι το NortonCrypto θα εκτελείται από προεπιλογή για τους χρήστες του Norton 360.

     

     

    "Εάν οι χρήστες έχουν ενεργοποιήσει το Norton Crypto αλλά δεν επιθυμούν πλέον να χρησιμοποιούν τη δυνατότητα, αυτή μπορεί να απενεργοποιηθεί με προσωρινή απενεργοποίηση της "προστασίας από παραβίαση" (που επιτρέπει στους χρήστες να τροποποιήσουν την εγκατάσταση του Norton) και διαγράφοντας το NCrypt.exe," ανακοίνωσε η NortonLifeLock σε γραπτή δήλωση. Ωστόσο, πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει δυσκολία κατά την κατάργηση του προγράμματος εξόρυξης.

    «Το Norton ενισχύει λίγο πολύ την κατανάλωση ενέργειας παγκοσμίως, κοστίζοντας στους πελάτες του περισσότερο από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ό,τι κερδίζει ο πελάτης στην εξόρυξη, επιτρέποντας ωστόσο στη Norton να αποκομίσει κέρδη» χωρίς να κάνει τίποτα, έγραψε στο Twitter ο ερευνητής ασφαλείας Chris Vickery. «Είναι αηδιαστικό, χονδροειδές και εγγυημένη συνταγή αποτυχίας για την εταιρία».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.