Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Έρευνα devolo Greece: Περίπου 1 στους 3 Έλληνες gamers παίζει για να εξασκεί το μυαλό

      Η devolo δίνει απαντήσεις για ένα από τα πιο δημοφιλή hobby πολλών Ελλήνων

    Η devolo Greece διεξήγαγε πανελλαδική έρευνα σχετική με το gaming στην Ελλάδα. Πόσες ώρες ασχολούνται οι Έλληνες καθημερινά με το gaming; Τι είδους παιχνίδια προτιμούν; Αλλά και πως τους έχει επηρεάσει η ενεργειακή κρίση; Μέσα από την συγκεκριμένη ανώνυμη έρευνα, η devolo δίνει απαντήσεις για ένα από τα πιο δημοφιλή hobby πολλών Ελλήνων και ερευνά τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι gamers στην καθημερινότητα του εικονικού τους κόσμου. Η έρευνα κοινοποιήθηκε σε τεχνολογικά μέσα, τα οποία εστιάζουν θεματικά στο gaming, κατά το χρονικό διάστημα Μάιο έως Ιούλιο 2023 και στην οποία συμμετείχαν συνολικά 562 άτομα.

     

    Το κοινό της έρευνας

     

    Με στόχο την αναζήτηση στοιχείων για το gaming στην Ελλάδα, η έρευνα της devolo θέλησε να εστιάσει περισσότερο στα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας gamer, σχετικά με την εύκολη πρόσβασή του στις διάφορες πλατφόρμες και εφαρμογές gaming. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα ποσοστό 39% όσων έλαβαν μέρος, έχουν ηλικία από 37 έτη και πάνω, κάτι το οποίο αποτελεί ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα. Οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες ενηλίκων καταλαμβάνουν περίπου 46% επί του συνολικού ποσοστού, ενώ ένα ποσοστό 14%, αφορά ηλικίες από 13 έως 18 ετών. Μόλις το 1% δήλωσε ηλικία κάτω των 12 ετών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων (69%) αποτελεί εργαζόμενους και στην συνέχεια ακολουθούν οι μαθητές/φοιτητές με ένα ποσοστό 25%.

     

    Στην ερώτηση της έρευνας σχετικά με τις ώρες που παίζουν ανά ημέρα, κυριαρχεί το χρονικό πλαίσιο των 2 ωρών ανά ημέρα με ποσοστό άνω του 50%, το οποίο συνδέεται και με το γεγονός πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα είναι εργαζόμενοι. Βέβαια δεν είναι μικρό και το ποσοστό όσων απάντησαν πως καθημερινά παίζουν 2-5 ώρες (36%).

     

    Το 28% των συμμετεχόντων εξασκεί το μυαλό του μέσω του gaming

     

    Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των απαντήσεων στην έρευνα σχετικά με τον λόγο για τον οποίο ασχολούνται με το gaming αφορά την προσωπική ευχαρίστηση, δηλαδή οι Έλληνες το επιλέγουν ως ένα μέσο ψυχαγωγίας σε ποσοστό 62%, υπάρχει και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, δηλαδή το 28%, οι οποίοι συμπλήρωσαν πως το gaming αποτελεί μία ενασχόληση για την εξάσκηση του μυαλού και τους. Ενώ πολλοί θεωρούν πως πολλά παιχνίδια εθίζουν τους gamers και θέτουν τον εγκέφαλο σε κατάσταση αναστολής, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, τα οποία είναι διαμορφωμένα και βασίζονται στην συνεχή εξάσκηση της μνήμης. Ένα πολύ μικρό ποσοστό, κοντά στο 2% χρησιμοποιεί το gaming, ως μέσο για να βγάζουν χρήματα.

     

    Το online gaming στην πρώτη θέση επιλογής των Ελλήνων gamers

     

    Όπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της έρευνας, παρά την πολύ μικρή απόκλιση που έχει το offline gaming, αυτό που επικρατεί στις επιλογές των Ελλήνων, είναι το online gaming, σε ποσοστό 56%. Οι gamers, επιλέγουν live παιχνίδια, τα οποία απαιτούν μία καλή σύνδεση στο Internet.

     

    Ένα ακόμη ενδιαφέρον αποτέλεσμα που προκύπτει από την έρευνα, είναι τα σχεδόν όμοια ποσοστά που κατέγραψαν τα μέσα, τα οποία χρησιμοποιούν οι gamers για την αγαπημένη τους ασχολία. Η κονσόλα και το desktop, κυριαρχούν στις επιλογές των gamers με τα ποσοστά να είναι στο 42% και 41% αντίστοιχα. Το υπόλοιπο 17% φαίνεται να καταλαμβάνει το gaming σε smartphone και laptop.

      

    Προβλήματα στην σύνδεση στο Internet και μείωση της εμπειρίας του χρήστη

     

    Ένα βασικό κομμάτι της έρευνας, αφορούσε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι gamers στην καθημερινότητά τους και δυσχεραίνουν την πλήρη απόλαυση και εμπειρία παιχνιδιού. Ο λόγος γίνεται για την σύνδεση στο Internet. Όπως προκύπτει και από τα παραπάνω αποτελέσματα, οι περισσότεροι gamers επιλέγουν το online gaming, του οποίου βασική προϋπόθεση είναι η σύνδεση στο Internet. Απογοητευτικό αποτελεί το γεγονός πως ένα μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα, δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση προβλήματα σύνδεσης στο Internet (σε ένα ποσοστό 30%) με τα βασικά τους προβλήματα να αποτελούν το αργό δίκτυο σύνδεσης που κάνει διακοπές αλλά και το ασθενές σήμα WiFi να αποτελεί επίσης μεγάλο εμπόδιο με ποσοστά 46% και 44% αντίστοιχα.

     

    Η καλή σύνδεση στο Internet εξάλλου είναι και αυτή που θεωρεί πάνω από το 50% των ερωτηθέντων ως πιο σημαντική για το gaming, τοποθετώντας στην δεύτερη θέση τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με ποσοστό 32%, ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα που δείχνει τη σημασία μίας καλής σύνδεσης για την μέγιστη απόδοση των παιχνιδιών και τη μέγιστη διασκέδαση των gamers.

     

    Οι Έλληνες gamers εξοικονομούν ενέργεια!

     

    Η ενεργειακή κρίση, έχει επηρεάσει κάθε μας δραστηριότητα και πλέον η εξοικονόμηση ενέργειας με κάθε πιθανό τρόπο έχει γίνει απαραίτητη. Στην σχετική ερώτηση, όπου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιες ενέργειες κάνουν ώστε να εξοικονομούν ενέργεια, τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Πάνω του 55% των ερωτηθέντων, απάντησε πως απενεργοποιεί τις συσκευές και δεν τις αφήνει σε κατάσταση αναμονής, ενώ το 30% δήλωσε πως αγοράζει συσκευές με πιστοποίηση εξοικονόμησης ενέργειας.

    H devolo υπόσχεται στους gamers όχι μόνο μέγιστη εμπειρία και διασκέδαση, χωρίς ενοχλητικές διακοπές και αργό Internet αλλά ακόμη εγγυάται πως όλες οι συσκευές της μπαίνουν σε powersave mode, όταν δεν χρησιμοποιούνται, εξοικονομώντας ενέργεια. Η devolo διαθέτει ένα εκτεταμένο φάσμα προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των gamers για την καλύτερη δυνατή σύνδεση. Μια εξαιρετική επιλογή αποτελεί η σειρά προϊόντων devolo Magic, η οποία επιτρέπει εύκολη σύνδεση του gaming εξοπλισμού μέσω WiFi και καλωδίου LAN. Οι προσαρμογείς πρίζας plug & play εγκαθίστανται άμεσα και ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να παρέχουν ακόμη και τρεις Gigabit θύρες για πολλαπλές συνδέσεις ταυτόχρονα. Η ενσωματωμένη τεχνολογία Mesh που διαθέτουν επιτρέπει την ταυτόχρονη λειτουργία πολλαπλών προσαρμογέων ως σημεία πρόσβασης WiFi, προσφέροντας εξαιρετικά γρήγορη ασύρματη σύνδεση σε κάθε χώρο. Αυτή η τεχνολογία εξασφαλίζει ροή δεδομένων υψηλών ταχύτητων, αναβαθμίζοντας την συνολική σας εμπειρία στο desktop ή όταν παίζετε σε φορητές συσκευές όπως smartphone και tablet.

     

    Να σημειώσουμε ότι η devolo παρέχει εγγύηση κατασκευαστή τριών ετών για τις συσκευές της. Σε περίπτωση βλάβης εντός της εγγύησης γίνεται άμεση αντικατάσταση του προϊόντος. Η τεχνική υποστήριξη παρέχεται Δε - Πα από 09:00 έως 17:00, στα ελληνικά, στο τηλ. +30 22210 84387 με χρέωση αστικής κλήσης από σταθερό τηλέφωνο. Η τιμή διαφοροποιείται για κλήσεις από το εξωτερικό.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.