Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κίνα λέει ότι η απαγόρευση του TikTok από την ΕΕ θα βλάψει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη

      Η Κίνα δεν καταλαβαίνει το λόγο που οι άλλοι αποκλείουν την αποκλεισμένη από την ίδια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

    Η Κίνα λέει ότι η απαγόρευση της χρήσης του TikTok από τα επίσημα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βλάψει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Στη τελευταία πράξη στη μάχη για την κινεζικής ιδιοκτησίας εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ απαγόρευσαν την εγκατάσταση του TikTok σε συσκευές αξιωματούχων της Ένωσης. Αυτό ακολουθεί παρόμοιες ενέργειες που έγιναν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Κογκρέσο και περισσότερες από τις μισές από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Ο Καναδάς το έχει επίσης απαγορεύσει από κυβερνητικές συσκευές.

    Το TikTok είναι εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των εφήβων, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις νομικές και ρυθμιστικές εξουσίες της για να αποκτήσει ιδιωτικά δεδομένα χρηστών ή να προσπαθήσει να προωθήσει στην πλατφόρμα παραπληροφόρηση ή αφηγήσεις που ευνοούν την Κίνα.

    Η Κίνα αντιδρά, αν και το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της έχει από καιρό αποκλείσει πολλές ξένες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το YouTube, το Twitter, το Facebook, το Instagram - και το TikTok. Μια κινεζική έκδοση της εφαρμογής, η Douyin, επιτρέπεται, αλλά το περιεχόμενό της δεν είναι το ίδιο με αυτό που βρίσκεται στο TikTok.

    "Η ΕΕ ισχυρίζεται ότι είναι η πιο ανοιχτή αγορά στον κόσμο, αλλά πρόσφατα λαμβάνει περιοριστικά μέτρα και καταπιέζει αδικαιολόγητα τις εταιρείες άλλων χωρών για λόγους εθνικής ασφάλειας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ σε καθημερινή ενημέρωση την Τετάρτη. "Αυτό θα μειώσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στο επιχειρηματικό περιβάλλον στην ΕΕ", και συνέχισε λέγοντας ότι "η ΕΕ θα πρέπει να συνδυάσει τα λόγια της με τις πράξεις της, να σεβαστεί την οικονομία της αγοράς και τον θεμιτό ανταγωνισμό, να σταματήσει να υπερβάλλει και να καταχράται την έννοια της εθνικής ασφάλειας και να παρέχει ένα ανοιχτό, δίκαιο, διαφανές και χωρίς διακρίσεις επιχειρηματικό περιβάλλον για όλες τις εταιρείες".

    Οι υπάλληλοι της ΕΕ καλούνται να διαγράψουν το TikTok από τις συσκευές που χρησιμοποιούν για επαγγελματικές δραστηριότητες έως τις 15 Μαρτίου. Στη Νορβηγία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ των 27 χωρών, η υπουργός Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αυτόν τον μήνα επειδή δεν αποκάλυψε ότι είχε εγκαταστήσει το TikTok στο κυβερνητικό της τηλέφωνο.

    Το TikTok δέχεται επίσης πιέσεις από την ΕΕ να συμμορφωθεί με τους επερχόμενους νέους ψηφιακούς κανονισμούς που αποσκοπούν στο να αναγκάσουν τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες να καθαρίσουν το τοξικό και παράνομο περιεχόμενο μαζί με τους αυστηρούς κανόνες απορρήτου των δεδομένων του μπλοκ.

    Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος δίνει σε 11 ομοσπονδιακές υπηρεσίες, με οδηγίες που εκδόθηκαν τη Δευτέρα, 30 ημέρες για να σβήσουν το TikTok από όλες τις κυβερνητικές συσκευές, ενώ δεν επιτρέπει ήδη το TikTok στις συσκευές του.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AP Photo/Kiichiro Sato, File
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.