Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Elon Musk προειδοποιεί για πιθανή χρεωκοπία του Twitter

    Ο νέος ιδιοκτήτης της Twitter Inc, Elon Musk, έθεσε την Πέμπτη την πιθανότητα χρεωκοπίας της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από μια προειδοποίηση από μια ρυθμιστική αρχή απορρήτου των ΗΠΑ και την αποχώρηση ενός στελέχους-κλειδί  για θέματα ασφάλειας της εταιρείας.

    Ο δισεκατομμυριούχος στην πρώτη του μαζική συνομιλία με υπαλλήλους είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πτώχευσης και πως το Twitter δεν θα είναι σε θέση να «επιβιώσει από την επερχόμενη οικονομική ύφεση» εάν δεν καταφέρει να ενισχύσει τα έσοδα του από τις συνδρομές για να αντισταθμίσει τα μειωμένα έσοδα των διαφημίσεων. Όλα αυτά μόλις δύο εβδομάδες αφότου αγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μια συμφωνία που σύμφωνα με ειδικούς πιστοληπτικής ικανότητας άφησε τα οικονομικά του Twitter σε επισφαλή θέση.

    Ο Yoel Roth, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν υπεύθυνος για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, της παραπληροφόρησης και των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στην υπηρεσία, παραιτήθηκε την Πέμπτη, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από το προφίλ του ίδιου στο Twitter, με το bio του να αναφέρει πως πλέον είναι “Πρώην Επικεφαλής Εμπιστοσύνης & Ασφάλειας” στην εταιρεία.

    Νωρίτερα την Πέμπτη, η Διευθύντρια Ασφάλειας Πληροφοριών του Twitter, Lea Kissner, ο Διευθυντής Ασφαλείας, Damien Kieran, και η Διευθύντρια Κανονιστικής Συμμόρφωσης ,Marianne Fogarty, επίσης παραιτήθηκαν, σύμφωνα με εσωτερικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από δικηγόρο της ομάδας απορρήτου.

    Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με «βαθιά ανησυχία» μετά την παραίτηση των τριών υπαλλήλων προστασίας προσωπικών δεδομένων και συμμόρφωσης. Αυτές οι παραιτήσεις δυνητικά θέτουν το Twitter σε κίνδυνο παραβίασης ρυθμιστικών εντολών. Ο δικηγόρος του Musk, Alex Spiro, ενημέρωσε ορισμένους υπαλλήλους μέσω email την Πέμπτη ότι το Twitter θα παραμείνει σε καθεστώς “συμμόρφωσης”.

    Ο Musk πρόσθεσε στο email προς τους εργαζόμενους ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα επιτρέπεται πλέον και ότι οι εργαζόμενοι θα παραμένουν στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα. Το Twitter έχει χρέος 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τη συμφωνία και αντιμετωπίζει πληρωμές τόκων ύψους σχεδόν 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους 12 μήνες. Οι οφειλές υπερβαίνουν τα πρόσφατα έσοδα του Twitter, τα οποία ανέρχονται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που φαίνεται να οδήγησε τον  Musk στην διαβόητη συνδρομή των  8 δολαρίων το μήνα για την υπηρεσία Twitter Blue.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.