Jump to content


  • yanni
    yanni

    Επεξεργαστές έξι πυρήνων θα περιλαμβάνει η σειρά Coffee Lake

    Ένα από τα παράπονα αυτών που επιλέγουν επεξεργαστές της Intel το τελευταίο διάστημα, είναι η επιμονή της εταιρίας στους τέσσερις πυρήνες για τα κορυφαία μοντέλα Core i7 της εκάστοτε mainstream πλατφόρμας, με τα μοντέλα περισσότερων πυρήνων να απαιτούν διαφορετική και πολύ ακριβότερη πλατφόρμα. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει με την σειρά Coffee Lake η οποία, με βάση ένα roadmap που δημοσίευσε το  PC Watch, θα περιλαμβάνει και μοντέλα έξι πυρήνων.

     

    Η Intel φαίνεται να δίνει ακόμα περισσότερο χρόνο ζωής στην μέθοδο κατασκευής των 14nm. Έτσι ενώ αρχικά περιμέναμε την σειρά Cannonlake, η οποία θα κατασκευάζεται με την νέα μέθοδο κατασκευής της εταιρίας των 10nm, αμέσως μετά τους Skylake, μάθαμε για την αλλαγή στρατηγικής της Intel από το γνωστό "tick-tock" στο νέο "tick-tock-tock".

     

    Intel-Tick-Tock.jpg

     

    Έτσι την σειρά Skylake θα διαδεχθεί σύντομα η σειρά Kaby Lake, η οποία θα αποτελεί μια αναβάθμιση των Skylake και θα κατασκευάζεται επίσης στα 14nm.  Δεν θα είναι όμως και η τελευταία σειρά που θα κατασκευάζεται στα 14nm. Αντίθετα θα υπάρξει και η Coffee Lake σειρά, η οποία επίσης θα κατασκευάζεται στα 14nm, αλλά θα φέρνει μια σημαντική αλλαγή στην mainstream πλατφόρμα, όπως αναφέρθηκε και αρχικά. Μοντέλα με έξι πυρήνες.

     

    Το παραπάνω αποκαλύφθηκε σε ένα roadmap το οποίο αποκαλύπτει την κυκλοφορία μοντέλων της σειράς Coffee Lake με 2, 4 και 6 πυρήνες στις αρχές του 2018. Τα μοντέλα που φαίνονται στο roadmap ανήκουν στις κατηγορίες H και U με 35W και 15W TDP αντίστοιχα. Επιπλέον τα μοντέλα αυτά θα διαθέτουν και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών GT3e με αποκλειστική μνήμη, για υψηλότερες επιδόσεις, όπως συμβαίνει και με τις σημερινές κορυφαίες ενσωματωμένες κάρτες γραφικών της Intel.

     

    coffee-lake.jpg

     

    Τέλος, με βάση το roadmap, βλέπουμε ότι οι επεξεργαστές Kaby Lake και Coffee Lake θα συνυπάρξουν για μια περίοδο και με τους πρώτους επεξεργαστές της σειράς Cannonlake, οι οποίοι αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό του 2017. Οι πρώτοι αυτοί Cannonlake θα προορίζονται για την mobile αγορά, θα διαθέτουν δύο πυρήνες, GT2 γραφικά και θα έρχονται με 15W ή 4,5W TDP. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.