Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Επιβεβαιώνεται το νέο βύσμα ρευματοδοσίας για τις Nvidia Ampere με 12 ακροδέκτες

    Αρκετές φήμες και συζητήσεις ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για το νέο 12-pin βύσμα τροφοδοσίας που θα απαιτούν οι νέες Nvidia Ampere. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν όταν από κινεζική πηγή (FCPowerUp) δημοσιεύτηκε και η φωτογραφία του νέου βύσματος. Επίσης υπήρξε και μια τεχνική ανάλυση από το Igor's Lab. Τώρα το TechPowerUp έρχεται να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του βύσματος το οποίο πράγματι έρχεται με τις νέες Ampere. 

     

    To νέο βύσμα είναι δημιούργημα της Nvidia και όχι κάποιου άλλου πνευματικού ιδιοκτήτη ή κάποια ομάδας π.χ. PCI-SIG, Molex ή της Intel. Το βύσμα σχεδιάστηκε με βάση τη λογική ότι ένα καλώδιο είναι πιο χρηστικό από δύο διαφορετικά 8/6-pin και ότι κάρτες γραφικών με απαιτήσεις μικρότερες από 225W μπορούν να λειτουργήσουν με ένα μοναδικό 8/6-pin καλώδιο.

     

    large.xysaJrZzfgv5OxWK.jpg

     

    Επομένως, το νέο βύσμα της Nvidia έχει 12v pins και 6 ground pins. Οι σχεδιαστές ορίζουν στην προδιαγραφή του βύσματος υψηλότερης ποιότητας επαφές, τόσο στο αρσενικό όσο και στο θηλυκό, ώστε να μπορούν να αντέξουν υψηλότερης έντασης ρεύμα σε σχέση με τα κλασικά 8/6-pin βύσματα. Ανάλογα με τον κατασκευαστή του τροφοδοτικού, οι 12 ακροδέκτες μπορούν να μοιραστούν σε 6+6.

     

     

    large.K37ehKgaOdj7fSIr.jpglarge.6xRqaNRbVEH5M785.jpg

     

    Σε σχέση με τις προδιαγραφές, το νέο βύσμα θα είναι ικανό να προσφέρει μέχρι 600W ηλεκτρικής ενέργειας (και όχι 2x75W που μπορούν να φτάσουν δύο κλασικά 6-pin). 

     

    Παρατηρώντας τον σχεδιασμό των ακροδεκτών (κλειδιά), φαίνεται ότι δεν θα είναι δυνατόν να συνδεθεί σε αυτό το βύσμα οποιοσδήποτε συνδυασμός υφιστάμενων βυσμάτων των τροφοδοτικών (6+6 ή 8+EPS 4-pin). Με αυτόν τον τρόπο αποκλείεται να γίνει κάποιο λάθος από τους χρήστες, αν και πιθανόν αρκετοί που δεν το γνωρίζουν να χάσουν χρόνο στην προσπάθεια. 

     

    Στην περίπτωση που ο χρήστης δεν θα έχει κάποιο από τα καινούργια τροφοδοτικά που θα αρχίσουν σιγά σιγά να υποστηρίζουν το νέο βύσμα, θα διατίθενται από τρίτους κατασκευαστές ή από τους ίδιους τους κατασκευαστές modular τροφοδοτικών καλώδια που θα μετατρέπουν 2x8-pin σε 1x12-pin. Σε δουλειά να βρισκόμαστε... 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.