Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν τις νέας γενιάς GPU Ampere της Nvidia κατά 50% ταχύτερες και με τη μισή κατανάλωση σε σχέση με τη γενιά Turing

    Το 2020 είναι το έτος που θα κυκλοφορήσουν οι νέας γενιάς GPU της Nvidia με την αρχιτεκτονική Ampere. Η κυκλοφορία τους τοποθετείται στο δεύτερο μισό του 2020 και καθώς πλησιάζουμε σε αυτή την ημερομηνία, όλο και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά από το Taipei Times, η αρχιτεκτονική Ampere των νέων GPU θα φέρει βελτιώσεις στις επιδόσεις έως 50% σε σχέση με την τρέχουσα αρχιτεκτονική Turing, ενώ η κατανάλωση θα πέσει στο μισό. 

     

    Οι νέες GPU της Nvidia θα κατασκευάζονται στα 7nm (TSMC) και προορίζονται να έχουν τις απολύτως κορυφαίες επιδόσεις ανάμεσα σε όλες τις GPU που θα κυκλοφορούν. Η φημολογούμενη αύξηση κατά 50% των επιδόσεων δεν είναι απίθανη, λόγω των χαρακτηριστικών και των βελτιώσεων που θα επιτρέψει η κατασκευή των chip στα 7nm. Μόνο με την αύξηση της πυκνότητας των τρανζίστορ η Nvidia θα μπορούσε να δώσει +50% επιδόσεις. Παρ' όλα αυτά, οι επιδόσεις θα βελτιωθούν και με τη νέα αρχιτεκτονική. Ο συνδυασμός της νέας αρχιτεκτονικής και της μικρότερης κλίμακας κατασκευής θα επιτρέψει και τη βελτίωση της απόδοσης στο θέμα της κατανάλωσης. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το αν αυτή η βελτίωση των επιδόσεων αφορά κυρίως στο Ray Tracing ή η Nvidia θα εστιάσει στις επιδόσεις γραφικών γενικότερα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.