Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η έκδοση 18.3 του Linux Mint, θα είναι η τελευταία με ξεχωριστή έκδοση με KDE desktop

    Η επόμενη έκδοση του Linux Mint, η έκδοση 18.3, που θα γίνει διαθέσιμη μέσα στους επόμενους δύο μήνες, έρχεται με νέα χαρακτηριστικά όπως υποστήριξη για Flatpak πακέτα. Θα είναι επίσης η τελευταία που θα περιλαμβάνει έκδοση που θα χρησιμοποιεί ως βασικό περιβάλλον εργασίας το KDE desktop, μιας και από την έκδοση 19 και μετά το Linux Mint project θα επικεντρώσει στα Cinnamon, MATE και Xfce.

     

    Η απόφαση να σταματήσει η υποστήριξη στην έκδοση με το KDE desktop, ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του project, Clem Lefebvre, ο οποίος αναφέρει τα παρακάτω:

     

    Quote

    “Users of the KDE edition represent a portion of our user base. I know from their feedback that they really enjoy it. They will be able to install KDE on top of Linux Mint 19 of course and I’m sure the Kubuntu PPA will continue to be available. They will be able to port Mint software to kubuntu itself also, or they might want to trade a bit of stability away and move to a bleeding edge distribution such as Arch to follow upstream KDE more closely.”

     

    Όπως εξηγεί ο Lefebvre, το Linux Mint project δεν έχει στόχο την μέγιστη βάση χρηστών Linux, αλλά την εξειδίκευση σε αυτά που μπορεί να κάνει καλύτερα, ειδικότερα τα Cinnamon, MATE και Xfce, αλλά και τα Xapps για τα εν λόγω περιβάλλοντα εργασίας. Το KDE δεν φαίνεται να ταιριάζει με την φιλοσοφία του Linux Mint, για αυτό και η ξεχωριστή έκδοση με αυτό ως περιβάλλον εργασίας, σταματάει.

     

    Linux Mint no KDE.jpg

     

    Με το Linux Mint 18.3 θα δούμε αρκετά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές. Έτσι στην νέα έκδοση θα περιλαμβάνεται το Cinnamon 3.6 και το Redshift, το Mintreport θα είναι σε θέση να παράγει ενημερωτικές αναφορές, το Xed αποκτάει minimap, το XReader θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει DPI και το μέγεθος της οθόνης, ενώ θα υποστηρίζονται και Flatpak πακέτα.

     

    flatpak1.png

     

    Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην τελευταία ενημέρωση της ομάδας πίσω από το Mint, στο παρακάτω link:

    Monthly News – October 2017 – The Linux Mint Blog


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.