Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η AMD κατακτά το 30% της παγκόσμιας αγοράς για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια

    Ήταν μια εκπληκτική "βόλτα" για την AMD η διαδρομή από το 2017 που παρουσίασε στον κόσμο την αρχιτεκτονική ZEN, μέχρι και σήμερα. Ο Δαβίδ της βιομηχανίας επεξεργαστών κατάφερε μέσα σε διάστημα δύο ετών να κατακτήσει το 30% της παγκόσμιας αγοράς επεξεργαστών, σύμφωνα με δεδομένα από τη βάση δεδομένων του CPUBenchmark.

     

    Αυτό το ποσοστό αντιπροσωπεύει ένα εντυπωσιακό 70% ανάπτυξης για την AMD, από τις αρχές του 2017. Τα προϊόντα 1ης και 2ης γενιάς ZEN, Ryzen, Ryzen Pro, Threadripper και EPYC, έβαλαν την AMD πάλι στο παιχνίδι με έναν ουσιαστικό τρόπο για πρώτη φορά την τελευταία 10ετία.

     

    large.AMD-Intel-CPU-Market-share.png

     

    Το παραπάνω γράφημα δείχνει, μάλιστα, ότι η εταιρεία κατάφερε μόνο σε ένα τρίμηνο, να ξεπεράσει την ανάπτυξη των τελευταίων 2 ετών και να φτάσει τον πήχη στο 30% της αγοράς. 

     

    Η βάση δεδομένων του CPUBenchmark δείχνει τους επεξεργαστές που είναι σε χρήση και όχι τις πωλήσεις. Τα δεδομένα όμως αυτά έρχονται σε πλήρη συμφωνία με τις πληροφορίες και τις στατιστικές που έχουμε για τις πωλήσεις των επεξεργαστών της AMD. Οι Ryzen 7 και 9 3ης γενιάς βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση "sold-out" τόσο στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, όσο και της Ευρώπης. Τα τελευταία δεδομένα που παίρνουμε από τη γερμανική αγορά δείχνουν ότι πλέον η AMD πουλάει με αναλογία 4 προς 1 σε σχέση με την Intel!

     

    large.o.png

      

    H ΑΜD μόλις κυκλοφόρησε για τους OEM συνεργάτες της τους Ryzen 9 3900 και 3500X, ενώ αναμένεται και η κυκλοφορία του Ryzen 9 3950X τον επόμενο μήνα, που θα φέρει για πρώτη φορά την ισχύ 16 πυρήνων στο desktop. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην χριστουγεννιάτικη αγοραστική περίοδο, θα μπορούσαν να δώσουν επιπρόσθετη ώθηση στις πωλήσεις. Η Intel, βέβαια, δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δούμε κάποιες εντυπωσιακές μειώσεις τιμών στη retail αγορά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.