Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple σχεδιάζει να σαρώσει τα iPhone για εικόνες κακοποίησης παιδιών

    Η Apple σκοπεύει να εγκαταστήσει λογισμικό στα iPhone που βρίσκονται εντός της επικράτειας των ΗΠΑ, με σκοπό να γίνει σάρωση για εύρεση εικόνων κακοποίησης παιδιών, αναφέρουν οι Financial Times (paywall), επικαλούμενοι άτομα που ενημερώθηκαν για τα σχέδια, βαρόντας το καμπανάκι στους ερευνητές ασφαλείας ανά τον κόσμο, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα στην παρακολούθηση προσωπικών συσκευών εκατομμυρίων ανθρώπων. 
    Η έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι η Apple παρουσίασε το προτεινόμενο σύστημα - γνωστό ως "neuralMatch" - σε ορισμένους ακαδημαϊκούς καθηγητές των ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το αυτοματοποιημένο σύστημα θα προειδοποιεί μια επιτροπή ελεγκτών εάν θεωρεί ότι βρήκε παράνομες εικόνες κακοποίησης παιδιών. Η επιτροπή με τη σειρά της, θα επαληθεύσει το επίμαχο υλικό και θα επικοινωνεί με την αστυνομία. Το neuralMatch αρχικά θα τρέξει μόνο στις ΗΠΑ.
    Ο Matthew Green, καθηγητής ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο John Hopkins, πιστεύει ότι αυτό το πρόγραμμα θα αποτελέσει το δούρειο ίππο για τις κυβερνήσεις για να απαιτήσουν την εφαρμογή του προγράμματος για παρακολουθήσεις πολιτών, ενώ ο Alec Muffett, ερευνητής ασφάλειας και ακτιβιστής προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν στο Facebook και το Deliveroo, είπε ότι η κίνηση της Apple ήταν "κατακλυσμική" και αποτελεί "ένα τεράστιο και οπισθοδρομικό βήμα για την ατομική προστασία της ιδιωτικής ζωής" τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές μας φέρνουν πιο κοντά στο "1984"


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.