Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Nvidia αποκάλυψε και επισήμως τις νέες GTX 1080 και GTX 1070

    Πριν λίγες ώρες η Nvidia αποκάλυψε και επισήμως τις νέες της GeForce GTX 1080 και GeForce GTX 1070. Οι νέες της κάρτες, απευθύνονται στον gamer και τον enthusiast που ψάχνει κορυφαίες επιδόσεις. Είναι οι πρώτες κάρτες που βασίζονται στην τελευταία αρχιτεκτονική της εταιρίας, Pascal, ενώ παράλληλα, είναι οι πρώτες κάρτες της αγοράς που κατασκευάζονται με την τεχνολογία κατασκευής των 16nm FinFET της TSMC και οι πρώτες που αξιοποιούν μνήμες τεχνολογίας GDDR5X.

     

    Η GTX 1080 χρησιμοποιεί την GP104 GPU, αρχιτεκτονικής Pascal, με 2560 CUDA cores. Η base συχνότητα λειτουργίας της GPU είναι 1607MHz, με boost τα 1733MHz, με την υπολογιστική ισχύ να φτάνει τα 9 TFLOPs. Η μνήμη της κάρτας είναι 8GB, τύπου GDDR5X, με συχνότητα λειτουργίας τα 2500MHz (10000MHz effective). Η υψηλή αυτή συχνότητα λειτουργίας της μνήμης σε συνδυασμό με το data bus των 256bit, προσφέρει bandwidth της τάξης των 320GB/sec, bandwidth που υπολείπεται ελάχιστα έναντι αυτού της GTX 980Ti, η οποία όμως χρησιμοποιεί 384bit data bus. Σύμφωνα με την Nvidia η GTX 1080 είναι ταχύτερη από δύο GTX 980 σε SLI, καταναλώνοντας παράλληλα και σημαντικά λιγότερη ενέργεια.

     

    GeForce_GTX_1080_3QtrTopLeft.jpg

     

     

     

    GeForce_GTX_1080_Front.jpg

     

    GeForce_GTX_1080_Top_GeForceGTX.jpg

     

    Η κατανάλωση της κάρτας φτάνει τα 180W TDP και απαιτεί μία 8pin PCIe, ενώ οι έξοδοι εικόνας είναι συνολικά πέντε, τρεις DisplayPorts 1.4, μία HDMI 2.0B καθώς και μία DVI. Επιπλέον με την παρουσίαση της νέας GTX 1080, η Nvidia γνωστοποίησε ότι η κάρτα θα χρησιμοποιεί την νέα SLI HB bridge, η οποία προσφέρει το διπλάσιο bandwidth έναντι των SLI bridges που χρησιμοποιούσαν οι κάρτες γραφικών της εταιρίας, μέχρι και την σειρά 900.

     

    NVIDIA-GTX-1080-2.jpg

     

    NVIDIA-GeForce-GTX-1080-efficiency.jpg

     

    NVIDIA-TDP.jpg

     

    GTX-1080-faster-than-980-SLI.jpg

     

    Η GTX 1070 χρησιμοποιεί πιθανόν μια ελαφρώς κομμένη έκδοση της GP104 GPU, με άγνωστο αριθμό CUDA cores για την ώρα και επίσης άγνωστες συχνότητες λειτουργίας. Η επεξεργαστική ισχύ της κάρτας πάντως φτάνει τα 6,5TFLOPs, ενώ η μνήμη της θα είναι τύπου GDDR5. Αν και χαμηλότερων δυνατοτήτων έναντι της GTX 1080, η GTX 1070 είναι ταχύτερη της Titan X, σύμφωνα πάντα με την Nvidia. 

     

    NVIDIA-GTX-1070-1.jpg

     

    Η GTX 1080 θα είναι διαθέσιμη ήδη από την 27η Μαΐου, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα $599, ενώ θα διατίθεται και μια έκδοση η οποία θα ονομάζεται Founders Edition με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα $699. Η GTX 1070 θα είναι διαθέσιμη λίγο αργότερα, στις 10 Ιουνίου, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα $379. Και εδώ θα υπάρχει Founders Edition η οποία θα έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής τα $449. Οι Founders Edition πιθανολογείται ότι θα είναι οι reference κάρτες.

     

    Παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων καρτών, η Nvidia ανακοίνωσε νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά. Έτσι έχουμε την ανακοίνωση του νέου NVIDIA VRWorks software development kit, που στοχεύει στο να προσφέρει υψηλότερου επιπέδου εμπειρία εικονικής πραγματικότητας και το Ansel, το οποίο πρόκειται για ένα νέο πανίσχυρο εργαλείο δημιουργίας βίντεο με τα αγαπημένα παιχνίδια των χρηστών. Το Ansel αναμένεται να είναι διαθέσιμο αρχικά για τα Tom Clancy’s The Division, The Witness, Lawbreakers, The Witcher 3, Paragon, No Man’s Sky, Obduction, Fortnite και Unreal Tournament.

     

    nvidia-ansel.jpg

     

    Η Nvidia επίσης ανακοίνωσε και το VR Funhouse , το οποίο επιδεικνύει τις δυνατότητες της GTX 1080 στο Virtual Reality, με την εταιρία να υπόσχεται διπλάσιες επιδόσεις έναντι μιας GTX Titan X.

     

     

    Επιπλέον η Nvidia επέδειξε και την νέα τεχνική της, Simultaneous Multi projection, η οποία υπόσχεται να διορθώσει το πρόβλημα απεικόνισης των γραφικών σε περισσότερες από μία οθόνες, προσφέροντας παράλληλα και υψηλότερες επιδόσεις σε Virtual Reality. Το παρακάτω βίντεο είναι χαρακτηριστικό

     

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι κατά την παρουσίαση η Nvidia είχε μία GTX 1080 με την συχνότητα λειτουργίας της GPU στα 2114MHz και της μνήμης στα 5508MHz, με την θερμοκρασία της GPU να μην υπερβαίνει τους 67C, χρησιμοποιόντας σύστημα ψύξης με αέρα και όχι κάποια υδρόψυξη.

     

    NVIDIA-GeForce-GTX-1080-WOW.jpg

     

    Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις νέες κάρτες γραφικών της Nvidia, μπορείτε να πάτε στην επίσημη σελίδα του κατασκευαστή: GTX 1080 Graphics Card | GeForce

     

     

     

    Πηγές: NVIDIA announces GeForce GTX 1080

    NVIDIA announces GeForce GTX 1070


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.