Jump to content


  • yanni
    yanni

    Περισσότερο έλεγχο πάνω στα προσωπικά τους δεδομένα δίνει η Microsoft στους χρήστες των Windows 10

    Ένα από τα κύρια επιχειρήματα αυτών που δεν έχουν αναβαθμίσει ακόμα στα Windows 10, είναι ο όγκος των δεδομένων που αποστέλλουν αυτά πίσω στην Microsoft. Η Microsoft έρχεται να καθησυχάσει κάπως πολλούς από αυτούς τους χρήστες, προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο και περισσότερες επιλογές στους χρήστες, όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται.

     

    Πρόκειται για ένα web based εργαλείο στο οποίο μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση μέσω του λογαριασμού του στην Microsoft. Μέσω αυτού μπορεί να δει και να ελέγξει τις πληροφορίες που έχουν συλλεγεί, όπως το ιστορικό αναζήτησης στο Bing, το ιστορικό του Edge, πληροφορίες τοποθεσίας του χρήστη, και τα δεδομένα που συλλέγει η Cortana. Όποιος επιθυμεί να δει τα στοιχεία αυτά, μπορεί να πάει στο account.microsoft.com/privacy  και να συνδεθεί στον λογαριασμό του.

     

    Windows 10 web privacy control.jpg

     

    Επιπλέον η Microsoft σκοπεύει να τροποποιήσει τις επιλογές προσωπικών δεδομένων στην έκδοση Windows 10 Creators Update που θα διατεθεί τον Απρίλιο, αντικαθιστώντας τα υπάρχοντας express settings. Άλλη μια αλλαγή θα είναι η μείωση των επιλογών συλλογής δεδομένων από τρεις σε δύο, τις basic και full. Μάλιστα φαίνεται η επιλογή Basic να συλλέγει μικρότερο όγκο δεδομένων σε σχέση με το παρελθόν, με την Microsoft να υποστηρίζει ότι συλλέγει μόνο τα απαραίτητα δεδομένα για την ορθή λειτουργία των Windows.

     

    58767422af26e-Windows10privacyoptions.jpg

     

    Οι νέες αλλαγές θα εμφανιστούν πρώτα στις εγκαταστάσεις των insiders και κατόπιν θα γίνουν διαθέσιμες και στους υπόλοιπους χρήστες των Windows 10. Μένει να δούμε αν θα είναι αρκετές για να βοηθήσουν τα Windows 10 να κερδίσουν επιπλέον μερίδιο αγοράς από τα Windows 7. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.