Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Προβλήματα μνήμης εμφανίστηκαν σε GeForce GTX 1070

    Προβλήματα αναφέρθηκαν από κατόχους GeForce GTX 1070, τα οποία όπως φαίνεται οφείλονται στα Micron chips που διαθέτουν ορισμένες παρτίδες από αυτές τις κάρτες, αφού είναι συνήθης πρακτική των εταιριών να εξοπλίζουν τις κάρτες με chips από διάφορους κατασκευαστές ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους.


    Ο κάρτες GeForce GTX 1070 οι οποίες διαθέτουν chip μνήμης κατασκευασμένα από τη Samsung δεν παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα αλλά όσες κάρτες διαθέτουν chips μνήμης από τη Micron αντιμετώπισαν χαμηλά ποσοστά επιτυχίας στον υπερχρονισμό αλλά και ακόμα και οι κάρτες με τους εργοστασιακούς χρονισμούς παρουσίασαν προβλήματα όπως  flickering, checkerboard patterns, και artifacts. 

     

    Αρκετές κατασκευάστριες εταιρίες επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα και ήδη κάποιες από αυτές έχουν ήδη κυκλοφορήσει ανανεωμένα BIOS, τα οποία όπως φαίνεται αυτό που κάνουν είναι να αυξάνουν τα επίπεδα τάσης στις GDDR5 μνήμες. Επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο στις κάρτες GeForce GTX 1070 με μνήμες κατασκευασμένες από τη Micron.

     

    Μέχρι τώρα οι παρακάτω κατασκευαστές έχουν εντοπίσει το πρόβλημα και έχουν εκδώσει νέα VBIOS :

     

    EVGA 
    Gainward
    Palit

     

    Αντίθετα οι παρακάτω εταιρίες δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει τα νέα BIOS :
    ASUS, Gigabyte, Inno3D, KFA2/Galaxy, MSI, PNY, Zotac

     

    gpu-z-memory-check.jpg

     

    Για να βρείτε τον κατασκευαστή των μνημών της κάρτα σας, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή GPU-Z και να δείτε εκεί τον κατασκευαστή. Αν είναι η Micron, θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα του κατασκευαστή της κάρτα σας και να κατεβάσετε το νέο VBIOS, το οποίο θα πρέπει να ενημερώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες που σας παρέχονται εκεί. 

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.