Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Χαλαρώνει την πολιτική του στη λογοκρισία σημαντικών εικόνων το Facebook

    Τον προηγούμενο μήνα, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Νορβηγίας, η  Aftenposten, δημοσίευσε μία ανοιχτή επιστολή προς τον Mark Zuckerberg κατηγορώντας το Facebook για κατάχρηση εξουσίας.

     

    268d5cb1-673e-4231-a1ef-c9767d3494f1.jpeg

     

    Ο λόγος ήταν η αφαίρεση της γνωστής και ιστορικής φωτογραφίας "Napalm Girl" του 1972 από τον φωτογράφο Nick Ut, από τη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο με τη δικαιολογία ότι δεν επιτρέπεται η δημοσίευση φωτογραφιών με  γυμνά σώματα.

     

    Επίσης πρόσφατα ένα επιμορφωτικό video της οργάνωσης Swedish Cancer Society για τον καρκίνο του στήθους λογοκρίθηκε με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη γενική κατακραυγή των χρηστών του μέσου.

     

     

     

    Μετά από την αυστηρή κριτική που δέχθηκε το Facebook, και αφού ανασκεύασε επιτρέποντας την ανάρτηση στα επίμαχα αυτά θέματα, σε μία ανακοίνωσή του δήλωσε ότι θα αλλάξει την πολιτική του σχετικά με τέτοιου τύπου αναρτήσεις :

     

    "Τις επόμενες εβδομάδες, θα αρχίσουμε να επιτρέπουμε περισσότερες αναρτήσεις τις οποίες οι χρήστες βρίσκουν αξιόλογες, ακόμα και αν παραβιάζουν την μέχρι τώρα πολιτική μας. Θα εργαστούμε με την κοινότητα και τους συνεργάτες μας για να δούμε πως θα το κάνουμε αυτό, με νέα εργαλεία και νέα προσέγγιση. Η πρόθεσή μας είναι να επιτρέψουμε τη δημοσίευση περισσοτέρων εικόνων και ειδήσεων, χωρίς αυτό να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια και  χωρίς να δείχνουμε ακατάλληλες εικόνες σε ανήλικους ή σε όποιον δεν επιθυμεί να τις δει".

     

    Θα περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές αυτές τις επόμενες εβδομάδες, αφότου το Facebook αλλάξει τον αλγόριθμο που λογοκρίνει τις φωτογραφίες. Για να το πετύχει αυτό η εταιρία δήλωσε ότι θα εργαστεί στενά με ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, εκδότες, δημοσιογράφους, φωτογράφους αλλά και με τις αρχές.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.