Jump to content



  • yanni
    yanni

    Χρήστες του TeamViewer αναφέρουν ότι παραβιάζονται τα συστήματά τους

    Το TeamViewer είναι μια ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή για πρόσβαση από έναν υπολογιστή σε άλλον από απόσταση, ενώ έχει διαδοθεί και ανάμεσα στους Twitch streamers. Κάποιοι χρήστες του το τελευταίο διάστημα ανέφεραν ότι οι λογαριασμοί τους παραβιάστηκαν εξαιτίας του προγράμματος, με την εταιρία πάντως να επιρρίπτει τις ευθύνες στους ίδιους τους χρήστες.

     

    Όλη η ιστορία ξεκίνησε όταν χρήστες ανέφεραν ότι οι υπολογιστές τους, στους οποίους είχαν εγκατεστημένο το TeamViewer, παραβιάστηκαν από αγνώστους με αποτέλεσμα το άδειασμα λογαριασμών PayPal και αγορές καρτών δώρων από καταστήματα. Από την μεριά της η εταιρία που διαθέτει το TeamViewer, θεωρεί ότι τα παραπάνω ήταν αποτέλεσμα κακής επιλογής συνθηματικών, καθώς και ενός  malware που κυκλοφορεί αυτό το διάστημα στοχεύοντας υπολογιστές με λειτουργικό Windows.

     

    teamviewr-1.png

     

    Μερικοί από τους χρήστες πάντως που ανέφεραν παραβίαση, είχαν ενεργοποιημένη την επιλογή για two-factor authentication, που θα έπρεπε να αποτρέπει την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αφήνοντας ως πιθανότερη εξήγηση για τις παραβιάσεις το εν λόγω malware. Να αναφέρουμε ότι οι servers της εταιρίας βρέθηκαν εκτός λειτουργίας για 3 ώρες, με την εταιρία πάντως να αναφέρει ότι αυτό οφειλόταν σε μια DDoS επίθεση που στόχευε τους server της και ότι αυτό δεν έχει σχέση με τις παραβιάσεις στα συστήματα των χρηστών.

     

    Περιπτώσεις παραβίασης υπολογιστών περιγράφονται από τους ίδιους τους χρήστες εδώ, και εδώ.

     

    Πηγές: TeamViewer users having bank and store accounts remotely controlled - The Tech Report

    TeamViewer Blames Users ‘Careless’ Security for Hack


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.