Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα παιχνίδια των Windows θα μπορούν να εκτελούνται στο Google Stadia

    Η Google φαίνεται να έχει δημιουργήσει τη δική της λύση για την εκτέλεση παιχνιδιών των Windows στο Stadia. Η Google σχεδιάζει να παρουσιάσει λεπτομερώς τον "εξομοιωτή" των Windows για Linux την επόμενη εβδομάδα στο Google for Games Developer Summit της εταιρείας στις 15 Μαρτίου.
    Οι χρήστες του Reddit εντόπισαν μια συνεδρία στο Google for Games Developer Summit που θα έχει σαν θέμα "πώς να γράψετε έναν εξομοιωτή Windows για Linux από την αρχή". Το συγκεκριμένο panel θα διευθύνεται από τον Marcin Undak, μέλος στην ομάδα της πλατφόρμας μεταφοράς Stadia της Google, και υπόσχεται μια "λεπτομερή επισκόπηση της τεχνολογίας πίσω από τη λύση της Google για την εκτέλεση μη τροποποιημένων παιχνιδιών Windows στο Stadia".

    Φαίνεται ότι η Google έχει δημιουργήσει τον δικό της εξομοιωτή Windows για Linux για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να μεταφέρουν παιχνίδια στην υπηρεσία για Linux, χωρίς να χρειάζεται να τροποποιήσουν τίτλους. Εάν ο εξομοιωτής εκτελείται ζωντανά στο Stadia αντί σε δοκιμαστικό περιβάλλον, θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε πολλά περισσότερα παιχνίδια να ενταχθούν στο Stadia στο μέλλον.

    Όταν η Google παρουσίασε για πρώτη φορά το Stadia πριν από τρία χρόνια, το υλικό του διακομιστή που τροφοδοτούσε την υπηρεσία λειτουργούσε σε Linux. Αυτό σήμαινε ότι οι προγραμματιστές παιχνιδιών έπρεπε να μετατρέψουν και να μεταφέρουν τα παιχνίδια τους στο Stadia. Η Google συνεργάστηκε με την Unreal και την Unity, ακόμη και με εταιρείες ενδιάμεσου λογισμικού όπως η Havok, αλλά εξακολουθούσε να υπάρχει κάποια ώθηση ώστε οι προγραμματιστές να μεταφέρουν παιχνίδια στο Stadia.

    Φαίνεται τώρα ότι η Google έχει δημιουργήσει μια λύση για να αφαιρέσει αυτό το εμπόδιο και να επιτρέψει στα παιχνίδια των Windows να εκτελούνται χωρίς τροποποίηση. Η Google αναφέρει ότι υπάρχει εξομοιωτής, αλλά είναι πιο πιθανό η εταιρεία να έχει δημιουργήσει ένα επίπεδο συμβατότητας ικανό να εκτελεί εφαρμογές των Windows χωρίς να χρειάζεται να τις προσομοιώσει απευθείας και να αντιμετωπίσει προβλήματα απόδοσης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.