Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Δικομματική πρόταση της Γερουσίας εγείρει συναγερμό για την υιοθέτηση του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ

    Η πρόταση νόμου Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES) των γερουσιαστών Jim Risch, Bob Menendez και Bill Cassidy ζητάει μια έκθεση από το State Department για τον μετριασμό των κινδύνων για το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ από την υιοθέτηση του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ ως νόμιμο νόμισμα.
    Σύμφωνα με το CoinDesk, "η αναγνώριση του Bitcoin (BTC) από το Ελ Σαλβαδόρ ως επίσημο νόμισμα ανοίγει την πόρτα για καρτέλ νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και υπονομεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ", δήλωσε ο Bill Cassidy. "Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να καταπολεμήσουν το ξέπλυμα χρήματος και να διατηρήσουν τον ρόλο του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος του κόσμου, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα άμεσα".

    Εάν ψηφιστεί, το νομοσχέδιο θα απαιτήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναφέρει μια λίστα με θέματα σχετικά με το Ελ Σαλβαδόρ και το Bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της ροής εμβασμάτων από τις ΗΠΑ στο Ελ Σαλβαδόρ, των διμερών και διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση των διεθνικών παράνομων δραστηριοτήτων και δυνατότητες για μειωμένη χρήση του δολαρίου από το Ελ Σαλβαδόρ.

    Η κίνηση προκάλεσε γρήγορα μια εν μέρει κωμική, εν μέρει οργισμένη απάντηση από τον Πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele: «Ok boomers, έχετε μηδενική δικαιοδοσία σε ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο έθνος. Δεν είμαστε η αποικία σας, η πίσω αυλή σας ή η αυλή σας. Μείνετε μακριά από τις εσωτερικές μας υποθέσεις. Μην προσπαθείτε να ελέγξετε κάτι που δεν μπορείτε να ελέγξετε».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.