Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στη Κόστα Ρίκα

    Την Παρασκευή ο @sotiris είχε πεί:

     

    On 7/1/2022 at 8:47 ΠΜ, το μέλος sotiris έγραψε:

    Business plan για σύνταξη:

    Αγοράζεις ένα εργοστάσιο και μια πλαγιά στην Πτολεμαΐδα κοψοχρονιά αφού θα απαγορεύεται η εξόρυξη άνθρακα και η καύση του από το ΔΕΔΗΕ.

    Ιδιωτικά μετά ξεκινάς και παράγεις ρεύμα, και βγάζεις κρυπτονομίσματα στην τιμή κόστους της MWh της Πτολεμαΐδας.

    Το βαφτίζεις και πειραματική πράσινη αξιοποίηση των παλαιών ρυπογόνων εργοστασίων (θα μαζεύεις τα καυσαέρια σε ζέππελιν).

    @astrolabos μάλλον μπορείς να κάνεις το ίδιο Μεγαλόπολη για να μην ξενιτευτείς βόρεια!

     

    Κάτι τέτοιο έγινε και στη Κόστα Ρίκα. Ένα εγκαταλειμμένο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο αποκτά νέο σκοπό τροφοδοτώντας την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και φέρνοντας καθαρή ενέργεια σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Περισσότερα από 650 μηχανήματα από 150 πελάτες λειτουργούν ασταμάτητα σε αυτό το εργοστάσιο δίπλα στον ποταμό Poas, λίγο έξω από την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ. Η Κόστα Ρίκα παράγει σχεδόν όλη την ενέργειά της από πράσινες πηγές και το κράτος έχει το μονοπώλιο στη διανομή ενέργειας. Όμως η κυβέρνηση σταμάτησε να αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια λόγω της πλεονάζουσας ενέργειας στη χώρα, αναγκάζοντας το εργοστάσιο να αλλάξει προσανατολισμό.

    Ο Eduardo Kooper είναι ο ιδιοκτήτης του Data Center CR και του εργοστασίου. "Είχαμε πολλή δύναμη, αλλά δεν κάναμε τίποτα με αυτήν. Έπρεπε να σταματήσουμε τη δραστηριότητα για εννέα μήνες. Ψάξαμε για πολλές εναλλακτικές -- από την παρασκευή τηγανητού φαγητού, κατεψυγμένων τροφίμων -- ό,τι καταναλώνει πολλή ενέργεια. Απλά πριν από ένα χρόνο, κάποιος μου είπε για το Bitcoin, το blockchain και την ψηφιακή εξόρυξη». Ο Kooper, δύσπιστος στην αρχή, έμαθε ότι η επιχείρηση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων απαιτεί πολλή ενέργεια, μεγάλο μέρος της οποίας προέρχεται από ορυκτά καύσιμα. Η εταιρεία επένδυσε 500.000 $ για να επιχειρήσει να φιλοξενήσει υπολογιστές ψηφιακής εξόρυξης.
    «Η αγορά μας είναι όσοι εξορύσσουν κρυπτονομίσματα, από όλο το κόσμο», δήλωσε ο Kooper. "Αυτοί οι δυνητικοί πελάτες ψάχνουν για καθαρή ενέργεια, φθηνή ενέργεια που να είναι οικονομικά βιώσιμη και μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.  Όπου τα βρίσκει αυτά, εκεί θα πάει."


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.