Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Ερευνητές του Stanford κατασκευάζουν το Espresso, ένα blockchain εστιασμένo στην ιδιωτικότητα

    Εάν η τεχνολογία blockchain πρόκειται υιοθετηθεί μαζικά από τον κόσμο, θα πρέπει να γίνει φθηνότερη και πιο αποτελεσματική. Η χαμηλή απόδοση συναλλαγών σε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες μπλοκ, κυρίως το Ethereum, διατήρησε υψηλά τα έξοδα ενέργειας και παρεμπόδισε την επεκτασιμότητα. Ένα πλήθος νέων έργων έχει εμφανιστεί για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στον χώρο του blockchain, το καθένα με το δικό του σύνολο ανταλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της απόδειξης χωρητικότητας του blockchain Subspace, το οποίο ανακοίνωσε την ύψους $32,9 εκατομμυρίων Series A, την περασμένη εβδομάδα. Τώρα, μια ομάδα ερευνητών από την ερευνητική ομάδα εφαρμοσμένης κρυπτογραφίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ έχει μπει στη μάχη. Η ομάδα βγαίνει από τη λειτουργία stealth με την Espresso, ένα νέο blockchain πρώτου στρώματος με σκοπό την υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερα έξοδα ενέργειας, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στο απόρρητο των χρηστών και την αποκέντρωση. Το Espresso στοχεύει στη βελτιστοποίηση τόσο για το απόρρητο όσο και για την επεκτασιμότητα αξιοποιώντας αποδείξεις μηδενικής γνώσης, ένα κρυπτογραφικό εργαλείο που επιτρέπει σε ένα μέρος να αποδείξει ότι μια δήλωση είναι αληθινή χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία πίσω από αυτή τη δήλωση, δήλωσε ο CEO Ben Fisch σε συνέντευξή του στο TechCrunch.

    Η Espresso Systems, η εταιρεία πίσω από το έργο blockchain, διευθύνεται από τον Fisch, τον Chief Operating Officer Charles Lu και τον επικεφαλής επιστήμονα Benedikt Banz, συνεργάτες στο Stanford που ο καθένας έχει εργαστεί σε άλλα έργα υψηλού προφίλ web3, συμπεριλαμβανομένου του Monero blockchain που εστιάζει στην ανωνυμία και το Chia του Bram Cohen, συνιδρυτή της BitTorrent. Συνεργάστηκαν με την επικεφαλής στρατηγικής, Jill Gunter, πρώην επενδυτή κρυπτονομισμάτων στην Slow Ventures που είναι ο τέταρτος συνιδρυτής της Espresso Systems, για να φέρουν στην αγορά το blockchain και τα σχετικά προϊόντα τους. Για να επιτύχει μεγαλύτερη απόδοση, η Espresso χρησιμοποιεί ZK-Rollups, μια λύση που βασίζεται σε αποδείξεις μηδενικής γνώσης που επιτρέπουν την επεξεργασία των συναλλαγών εκτός αλυσίδας. Τα ZK-Rollups ενοποιούν πολλαπλές συναλλαγές σε μια ενιαία, εύκολα επαληθεύσιμη απόδειξη, μειώνοντας έτσι το εύρος ζώνης και τον υπολογιστικό φόρτο στο πρωτόκολλο συναίνεσης. Η μέθοδος έχει ήδη αποκτήσει δημοτικότητα στο blockchain Ethereum μέσω παρόχων λύσεων κλιμάκωσης όπως το StarkWare και το zkSync, σύμφωνα με τον Fisch.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.