Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η υπόθεση των ΗΠΑ εναντίον της Binance αποκαλύπτει ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων

      Πληθαίνουν τα προβλήματα στο χώρο της αγοράς κρυπτονομισμάτων


    Αν ζείτε στην Αμερική, δεν επιτρέπεται να εμπορεύεστε παράγωγα κρυπτονομισμάτων. Και αν είστε μια μεγάλη διεθνής πλατφόρμα για τη διαπραγμάτευση παραγώγων κρυπτονομισμάτων, δεν μπορείτε να αφήσετε τους Αμερικανούς να εμπορεύονται αυτά τα προϊόντα, αν δεν έχετε εγγραφεί στην ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή που είναι γνωστή ως Commodity Futures Trading Commission, ή CFTC.

    Σήμερα, η εν λόγω ρυθμιστική αρχή μήνυσε την Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, επειδή φέρεται να έκανε ακριβώς αυτό. Η CFTC ισχυρίζεται ότι η Binance και ο διευθύνων σύμβουλός της παραβίασαν την αμερικανική νομοθεσία περί συναλλαγών, μεταξύ άλλων, εκπαιδεύοντας κρυφά πελάτες "VIP" εντός των Ηνωμένων Πολιτειών για το πώς να παρακάμπτουν τους ελέγχους συμμόρφωσης. Η επιτροπή, η οποία ρυθμίζει τις συναλλαγές παραγώγων στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η εταιρεία και ο διευθύνων σύμβουλός της, Changpeng Zhao, "έδωσαν οδηγίες στους υπαλλήλους και τους πελάτες της να παρακάμψουν τους ελέγχους συμμόρφωσης προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα εταιρικά κέρδη". Η CFTC δεν μπορεί να ασκήσει ποινικές διώξεις, αλλά μπορεί να ζητήσει υψηλά πρόστιμα και ενδεχομένως να απαγορεύσει στην Binance να εγγραφεί στις ΗΠΑ στο μέλλον.

    Η Binance δήλωσε ότι η αγωγή ήταν "απροσδόκητη και απογοητευτική", προσθέτοντας ότι έχει κάνει "σημαντικές επενδύσεις" τα τελευταία δύο χρόνια για να διασφαλίσει ότι οι επενδυτές με έδρα τις ΗΠΑ δεν δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα.

    Καθώς η είδηση της αγωγής έγινε γνωστή τη Δευτέρα, ο Zhao, γνωστός ως "CZ", έγραψε στο Twitter τον αριθμό 4, δείχνοντας ένα μέρος μιας προηγούμενης δήλωσης: "Αγνοήστε την FUD, τις ψευδείς ειδήσεις, τις επιθέσεις κ.λπ.". (Το FUD είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο ακρωνύμιο μεταξύ των ανθρώπων της κρυπτογράφησης που σημαίνει "φόβος, αβεβαιότητα, αμφιβολία" (fear, uncertainty, doubt)).

    Η Binance υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι δεν υπόκειται στους νόμους των ΗΠΑ επειδή δεν έχει φυσική έδρα στην Αμερική. Ή οπουδήποτε, πραγματικά - ο CZ ισχυρίζεται ότι η έδρα της εταιρείας είναι όπου και αν βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, "αντανακλώντας μια σκόπιμη προσέγγιση για να προσπαθήσει να αποφύγει τη ρύθμιση", σύμφωνα με την αγωγή της CFTC.

    Η μήνυση της CFTC δεν είναι σίγουρα καλά νέα για την Binance, ή για τα κρυπτονομίσματα ευρύτερα. Αλλά δεν είναι ακριβώς το σεισμικό γεγονός που ήταν η κατάρρευση της FTX ή ακόμη και η κατάρρευση της Terra/Luna

    Ίσως το πιο σημαντικό μέρος της αγωγής είναι ο τρόπος με τον οποίο η CFTC αναδεικνύει δυνατά ένα από τα χειρότερα κρυμμένα μυστικά σε όλη την αγορά των κρυπτονομισμάτων: Ότι όχι μόνο οι πελάτες των ΗΠΑ αποκτούν πρόσβαση σε επικίνδυνα παράγωγα κρυπτονομισμάτων offshore στα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση, αλλά είναι επίσης πολύ εύκολο να το κάνουν. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα VPN και ένα σιδερένιο στομάχι, επειδή τα παράγωγα κρυπτονομισμάτων είναι μοχλευμένα στοιχήματα σε εξαιρετικά ασταθή περιουσιακά στοιχεία. 

    Το πιθανό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Timothy Cradle, εμπειρογνώμονας σε θέματα συμμόρφωσης και κανονισμών κρυπτονομισμάτωνστην Blockchain Intelligence Group, θα είναι ότι η Binance θα καταλήξει να πληρώσει "εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια" σε πρόστιμα και θα εμποδιστεί να εγγραφεί σε ένα χρηματιστήριο παραγώγων στο μέλλον. Αυτό είναι "ένα τελικό πλήγμα για τους χρήστες της υπηρεσίας τους που βρίσκονται στις ΗΠΑ και ένα σημαντικό πλήγμα στα έσοδα της Binance", καθώς η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι χρήστες των ΗΠΑ αποτελούν το 16% των εσόδων για το προϊόν παραγώγων της Binance.

    Η είδηση της Δευτέρας προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ρυθμιστικού ελέγχου στους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρονται επίσης να ερευνούν την Binance, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Εν τω μεταξύ, η Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που είναι εισηγμένο στις ΗΠΑ, έλαβε την περασμένη εβδομάδα από την SEC τη λεγόμενη ειδοποίηση Wells (τυπικά προάγγελος δράσης επιβολής) για πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε: Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων νωρίτερα αυτό το μήνα έχασε δύο από τις μεγαλύτερες συνδέσεις της με τον κυρίαρχο οικονομικό κόσμο - την Silvergate και την Signature Bank. Συνολικά, δεν ήταν ένας καλός μήνας για τη βιομηχανία που διαρκώς χάνει την αξιοπιστία της ακόμα και όταν είναι στα πάνω της. Και αυτή τη στιγμή, δεν είναι.


    Πηγή
    Φωτογραφία: news.bitcoin.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.