Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft απαγορεύει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων από τις διαδικτυακές της υπηρεσίες

      Υπάρχουν φόβοι διακοπής της υπηρεσίας λόγω εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

    Η Microsoft απαγόρευσε αθόρυβα την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων από τις διαδικτυακές της υπηρεσίες και λέει ότι το έκανε για να προστατεύσει όλους τους πελάτες των cloud της. Η εταιρία συμπεριέλαβε την απαγόρευση αυτή σε μια ενημέρωση των Καθολικών Όρων Άδειας Χρήσης για τις Υπηρεσίες Διαδικτύου που τέθηκε σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου. Αυτό το έγγραφο καλύπτει οποιαδήποτε "υπηρεσία που φιλοξενείται από τη Microsoft στην οποία ο Πελάτης έχει εγγραφεί στο πλαίσιο μιας συμφωνίας άδειας χρήσης volume licensing". Η απαγόρευση αυτή όπως φαίνεται αφορά το Azure.

    Η Περίληψη των αλλαγών της Microsoft στην άδεια χρήσης αναφέρει: "Γίνεται ενημέρωση της πολιτικής αποδεκτής χρήσης για να διευκρινιστεί ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη έγκριση της Microsoft." Μέσα στην ίδια την άδεια δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου περισσότερες πληροφορίες. Μια ενότητα με τίτλο "Αποδεκτή πολιτική χρήσης" αναφέρει: "Ούτε ο Πελάτης, ούτε αυτοί που έχουν πρόσβαση σε μια Διαδικτυακή Υπηρεσία μέσω του Πελάτη, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια Ηλεκτρονική Υπηρεσία: για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων χωρίς προηγούμενη γραπτή έγκριση της Microsoft."

    Η Microsoft φαίνεται να μην έχει δημοσιοποιήσει αυτήν την απόφαση πέρα από τη σελίδα Περίληψη των Αλλαγών και, τις τελευταίες ώρες, σε μια επιστολή προς τους συνεργάτες με τίτλο: "Σημαντικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι εταίροι για να διασφαλίσουν το οικοσύστημα συνεργατών".

    Αυτό το έγγραφο αναφέρει "η Πολιτική αποδεκτής χρήσης έχει ενημερωθεί για να απαγορεύει ρητά την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft, εκτός εάν χορηγηθεί γραπτή προέγκριση από τη Microsoft" και προσθέτει: "Προτείνουμε να ζητήσετε γραπτή προέγκριση από τη Microsoft πριν χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες Microsoft Online για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ανεξάρτητα από τη διάρκεια κάθε συνδρομής."

    Η Microsoft είπε στο The Register ότι έκανε την αλλαγή επειδή «η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μπορεί να προκαλέσει διακοπή ή ακόμα και υποβάθμιση των Online Υπηρεσιών και συχνά μπορεί να συνδεθεί με απάτη στον κυβερνοχώρο και με περιπτώσεις κατάχρησης, όπως η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και χρήση πόρων πελατών.

    "Κάναμε αυτήν την αλλαγή για να προστατεύσουμε περαιτέρω τους πελάτες μας και να μετριάσουμε τον κίνδυνο διακοπής ή βλάβης των υπηρεσιών στο Microsoft Cloud."

    Η άδεια εξόρυξης κρυπτογράφησης "μπορεί να δοθεί για Δοκιμές και Έρευνα για ανιχνεύσεις ασφαλείας".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.