Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Το NFT "Bored Ape Yacht Club" πωλήθηκε κατά λάθος για $3.000 αντί για $300.000

    Αν θυμάστε, πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει για το πρώτο NFT Group. Σήμερα, το NFT "Bored Ape Yacht Club", πωλήθηκε κατά λάθος για λίγο περισσότερο από 3.000 $ (2.270 £) - στο ένα εκατοστό της τιμής αγοράς του.

    Το "Bored Ape Yacht Club" έχει περιορισμένη σειρά 10.000 κομματιών ψηφιακής τέχνης, το καθένα με μικρές παραλλαγές. Ο ιδιοκτήτης του Bored Ape με αριθμό 3.547 έκανε έκανε ένα τυπογραφικό λάθος όταν έβαλε το NFT προς πώληση στο Διαδίκτυο.

    Το NFT αγοράστηκε αμέσως από έναν αυτοματοποιημένο λογαριασμό - και τέθηκε ξανά σε πώληση με τιμή σχεδόν 250.000 $.

    Ο πωλητής, με το ψευδώνυμοί maxnaut, είπε στο CNet ότι σκόπευε να καταχωρίσει το Bored Ape με αριθμό 3.547 προς πώληση στο 75 ethereum (ETH), το κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται για πολλές συναλλαγές NFT.

    Όμως, μια "στιγμή αβλεψίας" - κατά τη διάρκεια μιας από τις πολλές πωλήσεις που κάνει καθημερινά στο Διαδίκτυο - τον έκανε να πληκτρολογήσει "0,75 ETH" (2.989 $) αντί για το σωστό 75 ETH που ήθελε να πληκτρολογήσει. "Είδα αμέσως το σφάλμα καθώς το δάχτυλό μου έκανε κλικ στο ποντίκι, αλλά το NFT εξαφανίστηκε αμέσως πριν κάνω κλικ στο "Ακύρωση" - και κάπως έτσι, 250.000 $ είχαν φύγει", είπε.

    Ο ύποπτος αυτοματοποιημένος αγοραστής πλήρωσε επίσης πολύ υψηλά τέλη διεκπεραίωσης "gas fees" - τα οποία καθορίζουν πόσο γρήγορα το δίκτυο Ethereum επεξεργάζεται μια συναλλαγή - ύψους 8 ETH (32.000 $), για να διασφαλίσει ότι η πώληση θα πραγματοποιηθεί σχεδόν αμέσως. Στις παραδοσιακές τραπεζικές συναλλαγές, τέτοια σφάλματα συνήθως αντιστρέφονται εύκολα εάν η τράπεζα που τις διευκολύνει ενημερωθεί γρήγορα για το λάθος. Αλλά στην ανεξέλεγκτη αγορά κρυπτογραφικών συναλλαγών, συνήθως δεν υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί μια τέτοια πώληση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.