Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το PayPal δημιουργεί stablecoin στο Ethereum, κάνοντας "στροφή" προς τα ψηφιακά νομίσματα

      Το νέο νόμισμα, ένα ERC-20 token, θα εκδοθεί στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum.

    Η εταιρεία πληρωμών PayPal με έδρα τη Silicon Valley ανακοίνωσε ότι λανσάρει ένα stablecoin σε δολάρια ΗΠΑ σε συνεργασία με την Paxos. Το νέο ψηφιακό token θα συνδεθεί με το δολάριο και θα διατεθεί "σταδιακά" στους πελάτες της PayPal στις ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου. Η Paxos θα εκδώσει το νόμισμα με την ονομασία PayPal USD ή PYUSD. Εκδίδεται στο blockchain του Ethereum, το PYUSD θα "υποστηρίζεται πλήρως από καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ, βραχυπρόθεσμα ομόλογα του Δημοσίου και παρόμοια ισοδύναμα μετρητών", ανέφερε επίσης η εταιρεία.

     

    "Η στροφή προς τα ψηφιακά νομίσματα απαιτεί ένα σταθερό μέσο που είναι τόσο ψηφιακά εγγενές όσο και εύκολα συνδεδεμένο με το fiat νόμισμα, όπως το δολάριο ΗΠΑ", ανέφερε στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal Dan Schulman. "Το ιστορικό μας στην παροχή νέων εμπειριών στους πελάτες μας, παρέχει τα απαραίτητα θεμέλια για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των ψηφιακών πληρωμών μέσω του PayPal USD". 

     

    Το The Block ανέφερε για πρώτη φορά το 2021 ότι η PayPal διερευνούσε την κυκλοφορία ενός stablecoin. Τα σχέδια για κάτι τέτοιο συνεχίστηκαν, αλλά φέρεται να αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα νωρίτερα φέτος.

     

    Χρήση του stablecoin της PayPal για αγορές

     

    Οι επιλέξιμοι πελάτες της PayPal δεν θα μπορούν μόνο να πραγματοποιούν μεταφορές χρησιμοποιώντας το stablecoin, αλλά θα μπορούν επίσης να πραγματοποιούν αγορές. Η PayPal θα επιτρέπει επίσης στους πελάτες να μετατρέπουν "υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα" σε ή από το PYUSD, δήλωσε η εταιρεία.

    Η PayPal ανέφερε ότι ενώ οι υπηρεσίες και η διαθεσιμότητα του PYUSD ξεκινούν σήμερα οι υπηρεσίες θα "επεκτείνονται συνεχώς τις επόμενες εβδομάδες".

    Με την έκδοση του stablecoin στο Ethereum, η PayPal δήλωσε ότι το νέο της token θα πρέπει να είναι χρήσιμο στην ευρύτερη κοινότητα κρυπτονομισμάτων. "Ως ERC-20 token που εκδίδεται στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum, το PayPal USD θα είναι διαθέσιμο σε μια ήδη μεγάλη και αυξανόμενη κοινότητα εξωτερικών προγραμματιστών, πορτοφολιών και εφαρμογών web3", πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της.

     

    Υποστήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

     

    Τουλάχιστον ένας Αμερικανός νομοθέτης έσπευσε να εκφράσει την υποστήριξή του στη νέα πρωτοβουλία της PayPal.

    "Αυτή η ανακοίνωση είναι ένα σαφές μήνυμα ότι τα stablecoins, εάν εκδοθούν κάτω από ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο, υπόσχονται να αποτελέσουν έναν πυλώνα του συστήματος πληρωμών του 21ου αιώνα", δήλωσε ο βουλευτής της Βόρειας Καρολίνας Patrick McHenry, ο οποίος είναι επίσης εκτελών χρέη προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο McHenry πρόσφατα αντέδρασε αφού η Ένωση Αμερικανών Τραπεζιτών επέκρινε τη νομοθεσία για τα stablecoin, την οποία ο βουλευτής είχε βοηθήσει να συνταχθεί.


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Block
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.