Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Playboy βάζει στόχο, blockchain, NFT και το metaverse

    Το Playboy σχεδιάζει να επανεκκινήσει τις δραστηριότητές του στον ψηφιακό κόσμο μέσω NFT, ψηφιακών συνδρομών και μιας νέας έπαυλης στο metaverse. Η εταιρεία έχει ρίξει στην αγορά χιλιάδες Playboy NFT με είδωλα κουνελάκια, έχει ξεκινήσει μια ψηφιακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ονομάζεται Centerfold και έχει σχέδια να χτίσει μια νέα έπαυλη Playboy στο metaverse. Αυτά τα σχέδια ξεδιπλώνονται ενώ ένα ντοκιμαντέρ του A&E Networks εστιάζει στο όχι και τόσο κολακευτικό παρελθόν της εταιρείας. Το "Secrets of Playboy" είναι μια σειρά 10 μερών με πρώην υπαλλήλους, playmates και παλιές συντρόφους του ιδρυτή της εταιρείας, Hugh Hefner, που ισχυρίζονται ότι το Playboy είχε μια σκοτεινή πλευρά. Ακόμη και πριν κάνει το ντεμπούτο της σειράς στα τέλη Ιανουαρίου, η ηγεσία της εταιρείας δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή στον ιστότοπό της, σημειώνοντας ότι «το σημερινό Playboy δεν είναι το Playboy του Χιου Χέφνερ».

    Οι φουτουριστικές κινήσεις έρχονται σχεδόν πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Χέφνερ και δύο χρόνια από τότε που το τελευταίο έντυπο περιοδικό κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Η σταδιακή επανεφεύρεση της ψηφιακής καινοτομίας στο Διαδίκτυο, που οι αποκαλείται Web3, είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση της εταιρείας. "Το περιοδικό ήταν ένα προϊόν της εταιρείας. Αλλά ήταν πραγματικά το σύμβολό της που αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια και δεν μπορεί να αναπαραχθεί", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Playboy, Μπεν Κον, στο CNBC σε πρόσφατη συνέντευξη. Ενώ η επωνυμία έχει δισεκατομμύρια εσόδων παγκοσμίως, μεγάλο μέρος τους μέσω αδειοδοτημένων προϊόντων που πωλούνται στο εξωτερικό. Ο Kohn είπε ότι το επιχειρηματικό μοντέλο πλέον δεν είναι σχετικό με την εποχή και ότι η εταιρεία πρέπει να κάνει αλλαγές.

    Οι διορθώσεις του CEO βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο logo της εταιρίας. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην προσπάθεια να αξιοποιήσει αυτή την «εγγενή αξία» στον ψηφιακό κόσμο. Για παράδειγμα, πέρσι, η εταιρεία πλήρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ένα Bombardier Global Express BD-700, ώστε ο Kohn να μπορεί να εμφανίσει το ανεκτίμητο λογότυπο της εταιρίας όχι μόνο στον ουρανό, αλλά και στο διαδίκτυο. Το αεροπλάνο αποτελεί φόρο τιμής στο μαυροβαμμένο DC-9, γνωστό ως Big Bunny, που πέταξε ο Hugh Hefner τη δεκαετία του '70. 

    Τον Οκτώβριο, ο Kohn "επανένωσε" το Playboy με την ηθοποιό και μοντέλο Pamela Anderson, η οποία εμφανίστηκε σε 13 εξώφυλλα του Playboy που χρονολογούνται από το 1989. Ο τελευταίος της ρόλος σε αυτό το εγχείρημα είναι να βοηθήσει στην προώθηση της πρώτης μεγάλης διάθεσης μη ανταλλάξιμων tokens ή NFT του Playboy.

    Η εταιρεία κυκλοφόρησε τα Rabbitars, 11.953 πρωτότυπα ψηφιακά έργα τέχνης που απεικονίζουν χαρακτήρες κουνελιών που μοιάζουν με κινούμενα σχέδια που πωλούνται στο OpenSea, μια αγορά NFT. Αυτά τα Rabbitar NFT ξεκλειδώνουν επίσης αποκλειστικές προσφορές, δώρα και διάφορες εμπειρίες metaverse. Την άνοιξη, το Playboy σχεδιάζει μια παρουσίαση εμπορευμάτων με θέμα το Rabbitar. Επιπλέον, οι αρχειακές φωτογραφίες του David Bowie από το 1976, ενός κουνελιού Playboy με θαλάσσιο σκι από το 1970 και ένα εξώφυλλο του Playboy από τον Απρίλιο του 1973 έχουν μετατραπεί σε NFT.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει επίσης σχέδια να επαναφέρει το Playboy Mansion, αλλά αυτή τη φορά σε ψηφιακή μορφή. «Κοιτάζω [την έπαυλη] που επιστρέφει πρώτη στο metaverse, γιατί νομίζω ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε ένα παγκόσμιο κοινό μέσω αυτού. Θα είναι μέρος του σχεδίου ένταξης μας», είπε ο Kohn. «Και τότε μπορώ να δω και την προοπτική όπου θα έχουμε και φυσικές επαύλεις».

    Το Playboy έχει οργανώσει πάρτι στην Decentraland, έναν από τους πιο δημοφιλείς εικονικούς κόσμους, αλλά δεν έχει ακόμη επιλέξει τοποθεσία για την έπαυλή του στο metaverse.

    «Καθώς προχωράμε προς το 2022, θα ξεκινήσουμε με τη συνδρομή στο Playboy και τα μέλη θα έχουν πολλά πλεονεκτήματα καθώς θα προχωράμε και πολλές από τις συνδρομές μας θα βασίζονται στο blockchain», είπε ο Kohn.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.